Utan låne hund

Sista dagen som hundvakt e över. Det e alltid lika mysigt att vara hundvakt åt Nellie. Jag blir ofta påmind om vad det e jag hade kunnat tänka mig att jobba med... hundförare..eller utbilding av hundar. Blindhundar eller epelepsihundar osv. Hundar hade kunnat berikat så mångas liv och jag har alltid varit väldigt intresserad av samarbetet mellan människor och djur.  Men den drömmen kanske blir i ett annat liv..

Igår skulle jag jobba mina vanliga 14timmar... men jag fick feber och frossa så när kl va ca 16 så skickade mamma och pappa hem mig. Huvudvärk, ont i magen och yrsel underhöll mig under kvällen. Efter mycket kämpande så tog jag en panodil...och sen när jag nu har fått sova en massa timmar så känner jag mig mycket bättre!!

Men dagen dag kommer vara lung, jag har ju sjukat mig idag så det står vila på schemat! Sen får vi se hur det kommer bli underdagen. Jag har ju varit med om att jag har kännt mig bra på morgonen men när det börjar bli eftermiddag så mår jag blaj blaj igen!

Men nu ska jag krya på mig lite med blåbärssmoothie!

trillat några hekto till!

aj.. idag e det ingen bra mag dag.. den gör ont. Vet inte varför, för jag har inte ätit något konstigt och det gör inte ont som mensverk utan på ett helt annat sätt.
I tisdags när det va väg dax så va vi ju uppe i torpet så jag vägde mig inte då...men jag vägde mig idag.
Vågen sa -0.5kg och ytterligare vikt gräns har jag gått förbi. Totalt har jag gått ner 5.8kg nu. så 2hg till så e det 6kg. Det går sakta men säkert nerför...och det behövs!!

Har lånat bilden från students.ou

Jag känner mig som en blond vertion av Ursula från lilla sjöjungfrun...=/
Ne, dax att fortsatta att jobba!

Hästkalas med det lilla extra!

Hej!

Jag hoppas ni har haft det bra.  Vi har haft det toppen!!!

Igår så åkte vi och hämtade Nelly...eller hon heter ju faktist Nellie kom jag på. Men jaja..Nellie. När vi packat hennes saker och tagis oss till bilen i ilfart eftersom hon ÄLSKAR att åka bil..hur man nu kan göra det?! så åkte vi mot torpet. Men det tog sin stund för vi hade en massa stopp på vägen. Första stoppen va på Rosengård, Falafel nr1...jag har nog skrivit det innan, men de har de BÄSTA!! När vi njutit av vår lunch så åkte vi till Lund till mamma och pappa...de har ju nycklarna till torpet... så vi tog en liten pratstund med mamma och pappa..pappa va så nöjd över att ha köpt en ny mobil =) Pappa och ny teknik, han e för söt min far!! Innan vi nådde vårt slut mål så åkte vi innom City gross för att köpa mat. Vi hade beslutat oss för att bli kvar i torpet och inte åka på hästkalas för det kändes som vi hade bara spenderat vår dag i bilen...så vi skulle grilla... men det tog exakt 0.0004sekunder efter jag hade skickat till Caisa att vi inte kom så sa Älsklingen  - ska vi inte åka på hästkalas?? Jag börjar redan bli rastlös... så de va bara att sms:a igen...=)

Så kvällen blev hästkalas med tårta på halmbalar och presentrer och en Nellie som jagade Caisas sambos ankor i en gyttje damm, så hon blev jätte poppis där..både hos oss och hos C´s sambo! Så hon blev en Smellie..örk..så det blev en hund dusch oxå. =)
Efter kalaset så åkte vi med Caisa hem, Hennes sambo hade lånat min häcktrimmer..men han fick inte igång den..men det krävdes bara lite kvinnligbehandling så gick "hon" igång....kvällen slutade med att Älskingen gjorde mat till oss hemma hos Caisa. Tack älskling det e så man får bonus poäng!! Och att jag och Wida va ute på promenad med Nellie.. Eller va Nellie ute på en promenad med Wida??? =)

Men vilket fall så berättade Wida att Hoffa (hennes häst) hade sagt att hon tyckte grimman hon fick från oss va jätte fin och att den passade perfekt till hennes nya benskydd! =) GULLUNGE!!

En suverän kväll med allt man kunde önska sig!! =)

Måste bara visa mitt mummsiga mellis
Vattenmelon, jordgubbar och skogshallon med kaffegrädde

Lugn jobbdag med hundvakt som slutresultat

God morgon!!

Igår va en lugn och skön dag på jobbet. Vi löste lite korsord och sen satt vi faktist och titta på tv. Att titta på tv ihop med mamma en hel dag hör verkligen inte till vanligheten. Men först vad det simmning och sen va det ju sista rundan på Barsebäck..så det blev mycket sport.

Igår ringde även min nästkusin, hon behövde hjälp med Nelly, Så vi e hundvakt måndag - tordag nu. Men det e jag gärna.. Nelly e en underbar hund. Så vi får se om vi åker till torpet eller om vi fixar våra cyklar och gör lite små picknickar eller något liknande med henne. Som sagt, vi har inte bestämt oss...

Men först så e det gymmet som hägrar... men i morgon kommer jag få sällskap på min power promenix....vilket alltid uppskattas utav mig!


Lite väl tidig morgon

klockan är 06.44 en söndag och jag har redan varit vaken 25minuter. Det e dax att vakna för det e som vanligt jobbdag. Lite tidigt ibland kan jag ju känna att det e ...spec när man sovit lite dåligt. 
Igår när jag gick och la mig så fick jag kli i ögat och näsan börja täppa till...möjligtvis en allergi reaktion?? Så det slutade med att jag gick och la mig på soffan och tittade på "Gost". Jag har sett den filmen ca 10ggr men jag gillar den! Den e fin. 

Ne.. nu får jag gå och ta på mig. Fast just idag vill jag bara vända mig om och somna. 


undra om hon tror att hon ska på djur retur?? 

blåbärs dyk med jogging intervaller

sätt er ner.... håll i er!!!
Jag har varit ute och snabbegått....MED jogg intervaller!!! Fy fasen...jag måste nog ta tempen..jag måste vara sjuk!!

Det blev 10min gång (lagom från dörren till starten vid pildammsparken) sen 2min jogging 2min gång och så upprepade jag det 5ggr och så avslutade jag det med att gå hem..så totalt blev det 40min. Jag e helt klart nöjd... jag tänkte göra detta när jag hade trillat 10kg dvs jag e nästan 5kg för tidig.
Jag vet inte om jag ska försöka göra detta en gång i veckan (som jag borde) eller om jag ska nöja mig att komma ut och power gå 2ggr i veckan stället som rutin och joggintervaller som bonus.

Nätterna i e inte de bästa som finns just nu. Vi har ju vårt ljlla hjärta MY även nu kallad ADHD...hon e hur mysigt som helst när man ligger nere i soffan...men så fort man går upp i sängen så har hon bara BUS i kroppen....hon hoppar som en loppa över allt och ingen stanns och gärna kärleks gnagar lite på tår, hälsenerna, fingrar...kloa lite på smalbenen och insidan lår...ni förstår säkert...sånt man sover så bra av! =) Men hon e vårt lilla kattskrällshjärta... det finns ingen bättre...men vi båda hoppas på att hon snart slutar med dessa små kärlektsförklaringarna på nätterna.

I denna skrivande stund så dyker hon ner i älsklingens blåbärssmoothies...Man kan ju inte annat än älska detta lilla pyre!

Begravning och energi givande kväll

Idag har jag träffat en äkta "Stig Helmer". Det enda som saknades va lilla toffsen i nacken.
 
Igår så va vi och hämtade askan av Annie. Askan låg i en liten pappersurna. Vi åkte upp till torpet och hade en liten jordfästning. Det känns lite konstigt, det känns ibland som vi aldrig har haft Annie som hon bara var en dröm. Det känns så avlägset på något sätt, samtidigt som längtan efter henne e stor. Att begravs sitt "barn" e inte något lustfyllt samtidigt så känns det som om att de blir ett avslut, en lättnad.

Jag la en sten över graven, jag kommer skriva på stenen nästa gång vi e där uppe. 

Kvällen igår va annars mycket trevlig, vi va hemma hos Caisa och grilla och smakade 7 olika sorters glass. Det som blir nästa projekt blir att försöka få en krämigare konsistens. För de kan bli lite isiga....men vilket fall så tyckte jag att de va goda över lag...men vissa va lite godare än andra. Smultron/choklad va nog den vinnande smaken! =) 

Varje gång jag e hemma hos Caisa (med familj) så tänker jag nästan alltid på hur välkommen jag känner mig och hur hemma jag e....jag trivs så oerhört med alla dessa personer dvs Caisa , hennes sambo och hennes underbara dotter! Att jag e så tacksam att vi vågade ta kontakt med varandra efter de år vi va i från varandra. Att vi klickade igen...för det e inget som är självklart.  Caisa e den person som e den viktigaste vännen jag har. Jag vet att jag får reda på vad hon tycker och tänker fast det kasnske inte e det svaret jag vill ha, men samtidigt så ger hon hopp i de svartaste och jobbigaste stunderna. Det e viktigt hos vänner att kunna få andra syn vinklar på tillvaron.  Sen så tycker jag extra mycket om henne för hon e som hon e...man kan inte ändra henne....man ska inte ändra henne..för hon e bäst som hon e! 
När man sitter i deras kök och pratar eller pysslar eller vad man nu gör där så e det så avkopplande och energi höjande. Det e en egenskap som inte alla besitter!
Igår när vi satt i sofforna så kom jag på mitt och Caisas löfte när vi gick på gymnasiet...om vi inte hade kille när vi va 28 så skulle vi gifta oss. Precis som livet skulle ta slut vid 28 (tur vi bara e 20) ...så sa Caisa att det hade väl inte varit så illa..och det hade det inte varit. Men roliga tankar man hade när man va yngre! =) 

Ne, nu ska jag ta tag i denna eftermiddag oxå...vad det nu kommer innebära!
 

Pusskalas

Gymmet e avklarat och det e dax att sätta igång med dagen!
Lunchen e på G och jag ska göra en ny satts glass. Vi åkte till "svärföräldrarna" och tog med oss Mia tillåten glass så de fick smaka. Ikväll så e det ju glassmakar time med Caisa och Lars och då måste man ju ha alla smaker ju. Så citron/lime glass skall göras.

Det kommer antagligen att bli en liten begravning idag oxå. Vi ska antagligen hämta Annies aska och åka upp till torpet och begrava hjärtat. Men vi får se vad vi hinner med idag.

Jag måste bara berätta...när vi va och handla till lunch och glass"baknigen" och stod i kö till kassan så stod vi och mös som vi bruka göra och pussades lite...då smyger det fram en kvinna i ca 60års åldern som når mig till bröstkorgen och viskar "- Pusskalas" med pliriga ögon.. söt liten dam =)

Hoppas att ni får en bra dag!!

Väskan

Här kommer lite bilder på väskan jag sydde igår..

Blommor e livet

Här kommer lite bilder från "mormor" och "morfars" trädfård på landet.

 
Ställde mig på vågen idag.. hade inte trillat så många hekto,men varje tappat hekto e jag glad för. Så nu har jag gått ner 5.3kg...och desutom så vet jag att min kropp samlar vatten. Så helt okej!

Igår satt jag och sydde, det kommer jag göra idag oxå. Bild kommer senare på min väska jag gjorde till mamma, fast nu vet jag inte om jag ska ha kvar den själv och göra en ny till henne.  =) Ni får se det sen!

Glass i stora lass

Så e det dax att göra lite fler glassorter. På onsdag så ska vi ha glassmakar kväll. Caisa ska göra 3sorter och jag ska göra 3sorter..

Så nu ska jag hoppa in i duschen så vi kommer hemifrån. (vilket verkar vara svårt idag)

Bjuder på My idag oxå

 

Vår egen lilla kurrmaskin...lill hjärtat!

Lite fler ritade bilder...

Jag sysselsatte mig för någon dag sen med att rita lite fler bilder. Va tycker ni??Betyg för glassen! =)

CHOKLAD/KAFFEGLASSEN, den e otroligt god om man tycker om kaffe och mörk choklad!


Älsklingen gav den 9 av 10 möjliga pga att han inte gillar mörkchoklad.
Jag ger den nog 8 av 10 för jag hade vela ha den lite krämigare i konsistens än vad det va. Men smaken va GRYMT god!! =)  Desutom så ingår den i min "diet" MUMMA!!!!!!!!!!!!

BLÅBÄRSGLASSEN, mumms filibabba!!!Denna passade älsklingen lite bättre...han gav den 12 av 10 hur man nu kan göra det ;)
Jag tyckte vad otroligt god oxå...den va mildare i smaken än Choklad/kaffeglassen...och sötare.
Jag ger nog denna en 8 av 10 oxå. Vet inte riktigt vad jag skulle göra för att den skulle bli en 10..men något e det.

Det som e bra med dessa glassar är att man e väldigt nöjd med en mindre portion än vanligt för de e ju RIKTIG gräddglass så de mättande. Sen tycker jag förvisso att det e bra med mycket smak oxå för då kräver inte min kropp lika mycket heller! =)

Jag tycker i allafall att ni ska prova dom! =) Jag kommer nog göra fler sorter av glassar i framtiden!

Blåbär och Choklad/kaffeglass (sockerfritt)

Hej!!

Jag skrev inget igår. Men det blev så att vi åkte till älsklingens  underbara mormor och morfar på landet. Det blev en skogsvandring och tittade till vildsvinens matplatser och så plockade vi blåbär. Helt underbart att göra! Jag har aldrig plockat vilda blåbär innan...vilken känsla det e! Vi fick med oss lite hem =)Matchar fint min klocka =)En eller annan blev det! =) Ca 5 liter
Vi kommer göra en massa fruktdrinkar, men jag har även gjort en glass på det. Jag bjuder på de
recepten.  Utvärdering kommer kanske redan senare ikväll.

När jag va i glasstagen så gjorde jag en till..


Några scrapps från konsertenEn trevlig kväll med mycket prat, god mat och pyssel in till småtimmarna. Det e alltid lika kul att komma iväg ut till Caisa, Lars och Wida!

Besök i sängen

God morgon...ja jag vet att det igentligen är middag men i denna lägenhet så har vi nästan precis vaknat.

Igår så pratade jag och älsklingen om att vi inte skulle hjälpa My upp i sängen utan när hon kan klättra på stegen själv så får hon komma upp och sova hos oss. Vi beräknade att det skulle nog dröja i ca 2 veckor till...tji fick vi..igår när vi hade lagt oss och hon letatade efter oss och vi svarade så hörde vi hur hon började bestiga "berget" hopp, så hängde hon i framtassarna och drog sig upp, hopp och så samma procedur igen...När hon kom upp så va hon grymt nöjd!
Så det slutade med att hon somna hos oss i natt...när jag vaknade så låg hon utsträckt längst min kropp mellan mig och älsklingen...SÅ jä-la söt. Thorsson låg på sin platts i sängen så vi hade två katter där i natt. 

Det känns som vi har en riktig bebbis här hemma. 

Nä, dax att göra sig klar för denna dagen. 

Ha en bra dag!! 

Mina små tuffa älsklingar!

En liten flicka som äger soffan och klätterställningen och en stor pojke som äger sängen och balkongen...golvet e just nu en liten kamp... hon e tuff som en agasips när han närmar sig soffan...han blir "skittuff" när hon kommer nära och väser snarare än fräser.  Båda e nyfikna på varandra men man måste hålla uppe imagen inför den andra...man får "lixom" inte tappa "fejset" för de e så grymt tuffa! =) de e grymt underhållande i alla fall...de leker även arga leken. Den leken man stirrar ut varandra..den som viker med blicken förlorar..
Thorsson ligger på golvet och stirrar upp på My som kryper in i min famn och tar "skydd" och moppsar upp sig. *skrattar*

Annars har dagen gått bra...båda kissarna har varit trötta och nannat stora delar av dagen så natten kommer väl bli lite mer vaken än man tänkt sig.

Vi har lämnat de 2 tuffingarna ensamma några timmar idag.. nu ikväll var vi ute på ledarläsk med vår ena tränarkollega. Mycket trevligt, sen så va vi ute en sväng i eftermiddags oxå och köpte lite bebis mat och lite nya katt leksaker som redan nu e halv trasiga efter en runda bus med de båda. =)

Nu e det dax att nanna de blå ögonen. Eller rättaresagt försöka nanna...

Jag hoppas ni har haft en bra dag!

Natti


My in actionMy vår egen lilla buse. Rosa musen lever farligt nu mera...=)  (ni kan hoppa in ca 1min har inte lärt mig redigera än)
Jag bjuder på lite smuttsigt golv, men det e inte på det ni ska titta på ;)

10 saker som jag e tacksam över

Caisa radade upp 10 saker som hon var tacksam över och undrade om vi läsare oxå kunde göra det. Så jag tänkte försöka.

1. Att mina föräldrar e mina föräldrar och inte några andra.
2. Att alla människor som jag har mött under mina år på denna planeten har utvecklat mig till den jag är.
3. Mitt hjärta som arbetar på fast att jag har misskött min kropp.
4. Att kroppen kan läka sår sa pass bra att det bara blir elaka ärr som påminner om det man har varit med om.
5. Alla mina riktiga vänner.
6. Att jag har hittat mina känslor och vågar ha på dom 24 / 7
7.Att jag inte tycker om läsk och andra söt saker så jätte mycket...
8. Alla djur jag har haft eller har som berikar min vardag med många skratt och mysstunder.
9. Att kunna sova så gott som jag gör när man har nybäddade sängkläder
10. Att alla färska grönsaker och frukter e så underbart goda när det e solmogna!

Så de va 10st saker...=)Bjuder på ytterligare en my bild (finns fler gårdagens inlägg)

Låt mig presentera...

Det e dax att presentera vår nya familjemedlem.Denna lilla tjejen har fått namnet My. Så nu har vi Myssan och Thorsson här hemma.
Hon e ett litet hjärta!! Hon e 12 veckor liten men en liten tuffing.Efter en liten mys stund så har hon fått energi igen och provar klätterställningen... här kommer det inte vara en lugn stund framöver!Ser ni så pytte pytte liten hon e??? Jag e förvisso ingen liten flicka men jag ser ju ut som en jätte när jag har detta lilla pyre brevid mig! =)

Det borde vara förbjudet att gå upp kl 7 en lördag

Hej hej!!

Denna dagen känns som en evighet...kanske beror på att vi har varit uppe sen 7 för att tvätta. Det e fasen inte okej att behöva ställa klockan en lördag för att få lite rena kläder. Men det som e bra e att vi nu har rena kläder + att vi har fått städat =)

De senaste dagarna så har jag varit försjunken i min senaste bok. "En plats i solen" av Liza Marklund. Jag har läst hela sergen om Annika Bengtsson sen innan och kände att jag va tvungen att få reda på fortsättningen, för det e så med mig att jag vill gärna veta fortsättningen på andras öden. Men nu e boken slut... faktst en helt okej bok..dramatik och nära döden upplevelser som det e i alla andra böcker som handlar om henne.

Nu i eftermiddags så var vi iväg och köpte födelsedagspressent till migfrån mina föräldrar..jag har tittat på denna klocka nu ett tag..

TACK MAMMA OCH PAPPA!! =)Den e så finnnn....löv it!! (bjuder på en upp och ner bild på den)

När vi va ute så passade vi på att gå in och ta en latte... kolla in denna BIG-BAUTA-MEGA-STORA latte..Nä nu ska vi åka och grilla.. etta inte stå ute grilla i regnet!! =)

vågen e min kompis

Som rubriken säger så är vågen min kompis nu...=) på 3dagar så har jag trillat ytterligare 1kg. Så totalt så har jag minskat 5kg. Vilket känns grymt bra..=) Äter gott, dricker gott men kroppen tycker om det oxå!

Igår så jobbade jag...det blev en lugn dag. Mamma va trött så hon satt och lyssnade på bok nästan hela dagen.

Pappa grillade en grymt god lax och jag gjorde en sallad som inte gick av för hacker...med vattenmelon, fetaost och en massa grönsaker...mumma!! Efterrätten blev en mindre bra smoothie lite väl kornig...men det va god ändå.

Jag fick mail av "kattmamman" igår oxå...ungarna hade redan flyttat...så jakten på kattunge fortsätter.

Ne..dax att göra sig klar för denna dagen!

Ha en bra dag!

Grön flygande elefant

Idag tog vi oss en liten kort utflykt...vilken tur att det finns levande djur i en stor stad...för hur skulle annars barnen få lära sig hur de såg ut?


Baksmällan som va bra

Äntligen är Thorsson hemma igen. Det har verkligen varit tomt utan han här hemma. Ingen som följt med en på morgon toaletten och ingen som dricker upp halva badvattnet när man badar, ingen som pratar med en när man går ut i köket och framförallt ingen som kommer och myser in sig när man sitter i soffan eller går och lägger sig,

Vi har varit ute på blocket och tittat på en kompis till Thorsson.Vi vill ha en kompis till han och han behöver verkligen en. Detta e första gången i hans liv som han e ensam katt. Vi får se vad vi hittar för dunboll...

På min födelsedag så gick vi på bio...vi såg Baksmällan..en riktigt rolig film!


Vet inte riktigt vad som sker idag. Beror nog lite på hur vädret blir...
Jag glömde uppdatera er med vägningen igår....vågen har står stilla...vilket känns bra. För det va inte helt lätt att få i mig allt protein och fett som jag behövde när vi var i väg.  Men jag e nöjd över hur jag löste det ändå.

Ne..dax för frulle sen gymmet!

Min dag idag!

Idag fyller jag hela 28år. Fast i ärlighetens namn så känner jag mig som 20. Fast jag har inget emot 28.. inte alls faktist!
Det e ett bra årtal...

Älsklingen har precis varit och handlat frukost och färska jordgubbar! Mumms....

Jag kommer uppdatera mer under dagen..men nu e det lite mat i magen som gäller!


Uppdatering

Jag blev utmanad av Emma...och ja, jag e ju en person som gillar utmaningar.

Beskriver mig med tre bra egenskaper:
Omtänksam, pysslig och hjälpsam

Beskriver mig med tre mindre bra egenskaper:

Starka åsikter, slarvig och icke husmoderlig

Jag älskar att:
känna att jag lever MITT liv.

Jag hatar att:
folk tror att de kan säga vad jag ska göra. För de tror fet fel...

En egenskap jag möjligen inte nämnt på min blogg:
Att jag e grym på att stöka upp, dvs inte plocka undan mina saker!

En egenskap jag undvikit att blogga om:
Nje...inget vad jag vet...

Jag skrattar åt:

När personer bjuder på sig själv! När de klantar till de och gärna oxå slår sig lite....

Jag gråter:
till oprah och liknande program när jag blir berörd av personers liv. Ja, även av tjejfilmer...

En situation jag inte gillar och kanske undviker därför:
Tar onödiga konflikter..ibland e det bara bättre att det rinner ut i sanden.

En situation jag älskar och gärna försätter mig i:
Träffar personer som ger mig posetiv energi. Mina vänner, familj och min underbara älskling.

Detta är jag stolt över:
Jag e stolt över mycket. Men bla att jag startade ett eget företag, att jag e händig och klarar mig själv. Jag e inte beroende av någon annan än mig själv.

Detta kan jag skämmas för:
Andra när de gör bort sig....då på tv och liknande..pinsamma situationer!

Detta gör mig glad:

Mina hjärtliga vänner och min älskade mupp till sambo

Detta gör mig lugn:
Älsklingens hjärtljud när jag blir kramad när jag e orolig och arg 

...nervös:
När jag e i en helt ny situation där jag inte har koll...

...arg:

När personer bara vill vara elaka och är orättvisa för sin egen vinnings skull.

...ledsen:
När någon kränker mig och mina nära.  

...förtvivlad:
När någon missförstått mig och jag inte kan sätta de rätta orden på vad jag menar.

...tacksam:
För jag har världensbästa föräldrar och syskon som alltid finns runt mig och jag har fått de möjligheterna i mitt liv som jag har fått!

Detta ger mig en känsla av att vara odödlig:
Jag e inte rädd för döden.... bara ledsamt att inte få fortsätta uppleva en massa saker...

Detta gör jag om 5 år, hoppas jag:
Jag är mamma till ett barn som min älskade man är hemma och tar hand om. Jag i mitt företag och njuter av tillvaron

Så här känner jag för hur mitt liv är just nu:
Jag älskar mitt liv. Mitt liv är ständigt på väg till nya äventyr...att ha upplevt allt de jag har gjort har gett mig erfarenhet och självinsikt.

Mitt motto i livet är:
Möt andra så som du vill att de ska bemötta dig!!

Jag utmanar:

caisa och  Matilda

RSS 2.0