Borrardrottningen har varit framme igen!


De gamla klädhängarna... (en av de hade trillat ner)


De nya..men mega pluggarna Allan!! Så de inte trillar ner!

Visst e de fina!


090928

Så var det måndag igen. Veckorna rullar på som om de vore en kula som rullar ner från en vaxad bergssluttning. Det går så enormt snabbt.

Klockan börjar närma sig middag och jag har precis kommit in från en jogg/power promenad. När jag har varit ute innan så har jag joggat 2minuter och gått 2minuter, idag så joggade jag 2min, gick 2 min, joggade 3min, gick 2min, joggade 3min, gick 2min, joggade 2 min, gick 2min joggade klart 3km rundan. Det går inte snabbt, men jag känner att det går mycket lättare och jag hade kunnat jogga längre. Men nu har jag inställningen att jag ska bygga upp en posetiv känsla inför att jogga, eftersom jag verkligen har hatat det, fast att jag har spelat handboll dvs jogga/sprang 7dagar i veckan och i bland 2ggr om dagen. Så nu ska jag göra det tills jag tycker det e nog om det e 1km eller om det e 1mil så kvittar det...så länge jag kommer ut.

Tänkte bara pressentera min lilla älskling här, tror inte jag har gjort det innan.

Detta e i allafall min älskade Nike med hennes  hund Basse. Nike e min andra brorsdotter. (jag har 2 brödrar och vars 1 barn)Jag passade på att ta lite foto på oss. ! Man kan nog se att vi har några gener ihop! =)

I förra veckan så gjorde vi en liten städning här hemma, jag la upp alla våra skor vi hade ute i hallen i en hög..

Inte så konstigt att man snubblar sig fram till toa på nätterna när alla dessa skor ligger utspridda i "stora" hallen.En speciell dam här hemma tyckte det va lajbans att hoppa omkring bland skorna och brottas med de.


Minus men det är plus

Vår lilla fröken här hemma e oerhört duktig på att samla minus poäng! Bita i tår (dock ej mina) på nätterna, klättra på byxben för att hon inte når upp till maten hon vill åt, jaga och tugga i garnnystan, kissa på duntäcken och ta mina stickor mm.
Fast hon har alla dessa egenskaper som gör att hon samlar minus poäng så ligger hon alltid  nästan alltid på plus i alla fall.

Igår så va vi hemma hos Caisa m familj. Alltid lika underbart att vara med sina vänner. Vi åkte ganska tidigt där ifrån...eller tidigt e nog en defination, vi var hemma vid 00.30. Men i morse när min klocka ringde och påminde om att det va dax att åka och jobba så var jag inte lika pigg på det hela. Men dagen med mamma blev lugn, vi drack te, löste korsord och lyssnade på svensktoppen. Det e sånna här dagar som väger upp de tyngre dagarna.

Imorgon så e det trädgårds arbete som gäller igen. Just nu har jag fullt i min kalender, vilket e roligt! Men lite stressade samtidigt. Men snart e det ju dax att bege sig till vår underbara huvudstad igen och det blir min semester. Längtar grymt mycket!

Ne, nu ska jag se klart Hitch och fortsätta sticka lite på en ny mössa...
Ha en bra kväll!

3 månader kvar

Gode morgon gode morgon både herre och fru, vi önskar ero alla en fröjdefull jul!
Idag är det bara 3månader till julafton. Dvs att om man hade blivit gravid förra julen så skulle man få en bebbe nu. (ja, på ett ungefär) Inte för att vi ska ha bebbe riktigt än..

Jag ställde mig på vågen i morse..-0,5kg till så just nu så har jag gått ner 8.9kg totalt och jag har gått en ny tiotalssiffra..=) Glädjen va sprudlande i morse när jag klädde på mig och begav mig till Lund. Ren äkta glädje e så himla go att känna.

När det gäller maten så har jag uppmärksammat att jag triggas av russin, vilket inte är speciellt förvånande med tanke på hur sött det e. Det va så att jag köpte nötter som jag brukar, och så kände jag att jag ville prova lite nytt..så jag tog med lite torkade frukt i (vilket jag vet inte e okej) som russin och tranbär. Kroppen behövde något sött (precis innan lingonveckan) men jag har känt sötsugent flera dagar och speciellt efter russin. Så nu står den på "icke-sa-nicke"listan. Så nu e det tillbaka till det mer basiska maten och snasket.

Iflera år så har jag tänkt att jag ska tattoera mig, men inte riktigt sett någon (inte för jag har letat speciellt intensivt, typ inte alls) som jag tyckt va tillräckligt bra, men nu tror jag faktist att jag har hittat henne.
Jag vill ha en ganska stor tattoering tror jag, lite som ett kollage över den person jag e och vad jag tycker om. Men jag får se när det blir av, måste nog spara en hel del pengar innan denna dröm blir sann!

Bjuder på ett litet kort av My idag...så här sitter hon så fort vi äter  

och hon väntar (nu mera) på att hon ska få de sista

Detta e keso med hallon och blåbär...konstig katt den dära My!
 ett träd anfaller

Hejsan hoppsan!

Igår så hade jag ett vilt slaggsmål med ett prynadsäppleträd. Armarna var sönderrivna, håret blev rivet i. Det såg ut som jag hade varit i ett kattslaggsmål med 100katter. Så kan livet vara när man jobbar med växter... inte så soft alla gånger. Men bra blev beskärningen när den va klar.

Just nu så längtar jag verkligen till stockholm. Åka iväg och njuta av lite ledighet...shopping, pengar sparas för att spenderas där uppe. Kan redan nu känna smaken av det goda vinnet, rostade nötter,skratt och flams med goa tjejer. 

Neppsi nepp...det blev inte mer här idag. Ska ta på mig och göra mig klar för att åka och pussas med älsklingen!
 

Mösstillverkning

Åter ett alster har det blivit av mitt underbara garn. ( Eskimo, dropps - 100% ull, colour 07)

Jag har gjort mössan på "frihand"

Jag la upp 56maskor på 10stickor (rundsticka) sen stickade  tänkte jag sticka 2räta och 2 avia maskor. Det blev ett misstag och jag orkade inte dra upp maskorna jag stickat..ni ser misstaget på bilderna överst (3st räta i rad)

Sen stickade jag tills den blev tills jag blev nöjd med längden. =)

så e det med de!

 


svensktopps tankar med sticka mönster!

God morgon eller middag börjar det bli nu, tiden springer ifrån mig.

Just nu så sitter jag mitt emot min mamma vid köksbordet och lyssnar på Svensktoppen. Det har blivit lite som en rutin att göra det på söndagarna här hemma. Väldigt mysigt faktist. Jag trodde aldrig jag skulle tycka om det för när jag va yngre så vad det töntig och bara gammla som gjorde det. Slutsats av det så måste jag vara tönt och gammal...men det tar jag. Jag trivs faktist oerhört bra med min ålder och med mig själv. Visst måste jag jobba med mig själv lite på vissa punkter, men jag har kommit en bra bit på vägen med den person jag vill vara.

Min mormor lämnade jorde livet för 2veckor sedan, begravningen kommer inte vara förrän i oktober och just nu så e det lite oroligheter kring begravningen. Vår släkt har som de flesta andra släkter några "svarta får", och tyvärr så har en av mina nästkusiner glidigt in på helt fel stig här i livet och sitter just nu i fängelse. Vilket jag tycker e ganska skönt för då kan han inte göra några nya dumheter och ingen kan göra honom något för att skada honom, förhoppningsvis. Jag vet inte vad han sitter inne för, jag har inte den kontakten med honom.  Det som känns skönt är att det fängelse han sitter i e inte där tungt kriminella sitter. För jag vet inte hur jag hade reagerat om jag hade fått veta att han har ett liv på sitt samvete. Det enda jag vet e att mitt hjärta dunkar för honom. Han e tyvärr ett offer för situationer. Han har inte haft någon mamma eller pappa som har gett honom trygghet eller kärlek. Inte för att jag tycker att det e okej, det e ingen ursäkt, för han e människa som måste ta beslut vad han vill eller inte vill göra. Det som gör lite extra ont i hjärtat när jag tänker på han är att han va på så god väg att klara upp allt skit. Ta sig ifrån allt svart, men han trilla tillbax. Han va för svag för att stå emot. Det blev ett återfall precis som oss matmissbrukare eller vem som helst som missbrukar något.
Tanken är att han ska komma till begravningen, han får permiss. Problemet är att alla tycker inte detta e okej. Jag tycker inte att det e min del att dömma om han får komma eller inte, för det e mormor och hans relation som e det viktigast och de hade en bra relation. Mamma berättade nu att han kommer ha 2st fångväktare med sig. När mamma sa det så fick jag en känsla i kroppen som jag inte vet hur jag ska tolka. För jag vill gå fram till honom och ge han en stor varm kram och sen skaka om honom och säga till honom att han måste vara rädd om sig själv och inte utsätta sig för idiotsaker för han e mer värd än så. Men vågar jag om det e vakter med honom? Jag fick en känsla av en amerikansk film och otrygghet, att jag skulle bli tagen som "gissla" för att han såg sin möjlighet att försöka smita. Samtidigt vet jag ju att det e löjligt...för det kommer inte inträffa...men tänk OM det sker. =/ 

Jag måste be om ursäkt till Jenny, Caisa och Matilda för att jag inte har svarat på kommentarerna för jag e inte kompis med bloggen. Jag har inte uppmärksammat att det har kommit in kommetarer för de står inte där de brukar göra utan de går bara in i en folder som man måste klicka på för att se de.
Men tack för att ni ger mig respons..=)Jenny du undrade om mitt mönstret till denna krage

Det va oerhört enkelt

100 st maskor (hade kanske tagit 80st i stället, den blev ganska stor..smaksak)
nr 10 stickor, jag stickade den på rundstickor.
2st räta maskor och 2st avia...sen e det bara att köra på.
Det blev lite mer än 3st nystan.

Lycka till! =)Bio i kväll

Om någon timme så blir det bio för vår del. "Flickan som lekt med elden" skall ses. Som jag har längtat efter denna film. När jag gick ut från biosalongen när vi hade sett "Män som hatar kvinnor" så ville jag bara gå in i nästa salong och se denna film.

I morse så blev det frulle på vårt favis ställe för älsklingen, jag tog bara en latte.Vi läste lite om Fru Anka. Vilken jä-la person. Hon tycker ju verkligen att hon e bättre än alla andra...tvii

Nepp...ska nu klä på mig och kompensera min älskling lite för mitt underbara PMS humör genom att bjuda han på lite öl innan bion.
Ha det så bra!


svart på vitt

Det e den tiden i månaden när det e dax att mäta kroppens alla centimeter. Då där jag får svart på vitt om det har hänt något med kroppen...och jo då..lite har hänt

                 totalt
Överarm     - 1cm
Bröst          - 8cm
Underbröst  - 7cm
Midja          - 7.5cm
Höfter         - 7cm
Lår             - 1.5
Vader         - 2cm
Rumpa        - 9.5cm

 Den totala minskningen är - 43.5cm vilket jag e jätte nöjd med. Vikten har därimot varit lite trögare denna månad men totalt så har jag gått ner 8.4kg. I det hela så e jag jätte nöjd med det oxå. Jag har ingen tävling om att gå ner snabbt, utan bara att jag gör det! Det som e kul e att jag jätte snart är nere på ett nytt tiotal... den främre siffran kommer snart vara en ny snygg siffra! =) Kanske redan i morgon, vem vet!

Det e ganska intressant att se vad det e som har minskat. Överarm, lår och vader har ju knapt inte rört på sig, men det e väl det "minsta" på kroppen oxå. Fast jag ser ju fram emot att lite lår försvinner, jag tycker om mina lår men för att få plats i lite byxor hade några centimeter kunnat få försvinna lite i alla fall.

Ne, nu e det frulle som gäller!
Jag hoppas ni får en bra dag, det kommer jag få. Jag och älsklingen ska ha en mysdag idag. Så underbart, vi båda två har längtat efter egentid!

hejhej


Höst höst höst

Hösten e verkligen här. Men om höst e så som det e nu så tycker jag om hösten oerhört mycket. Lite kallt men solen värmer där det läar.
Denna dagen har bjudit på lite shoping på te-huset i Lund. En helt underbar liten affär med te, kaffe, koppar och en massa andra mysiga saker. Lunchen intogs på Finn, en resturang som ligger intill Lunds kosthall. Oerhört mysigt att sitta. Men vi han inte sitta och njuta av vädret idag för mamma hade tid för mammografi. Men det gick smidigt idag. Sist vi va och skulle ta bilder på brösten så vad det trångt och krångligt, men nu har de fått nya lokaler uppe på Lundslassarett. Men jag fick endå impa lite på skötorskorna med min rullstolskörning. Det e inte så lätt de dära med att köra en rullstol med en liten spak..den e oerhört känslig. Vad kvällen bjuder på får vi se, inget e planerat än.

Igår så vad det premiär i Dam elitsergen, det började med derby mellan Lugi och Eslöv. Det var en typisk första match och derby där till...väldigt målsnål de första 15minuterna. Lugi satte i en andra växel och hade en ganska lätt seger. Det kommer bli tufft för Eslöv i år om de fortsätter att spela som de gjorde igår.

Nepp...nu slutar jag jobba för dagen och jag och älsklingen sak gå och fika i solen!

Ha en bra kväll!


jag har krymt lite!! =)

Att en torsdag skulle kunna vara så här bra. Det trodde jag aldrig när jag satte klockan på 05.15 igårkväll!

Mamma hade bara halvdag i skolan idag så vi åkte ner till Triangeln (köpcentrum i Malmö) för att mamma skulle prova en jacka som jag hade sett till henne. Mamma provade jackan och den satt jätte bra på henne. Sen så tog jag och provade samma jacka, den va fin i färgen men lite stor så jag provade en storlek mindre...den satt bättre men inte helt bra så jag provade ytterligare en storlek mindre...den satt perfekt!! =) Så storlek 42 sitter som en smäck...det va ca 8år sen sist jag fick på mig det.
Så det hela slutade med att jag och mamma köpte likadana jackor....vi ska försöka att inte använda de samtidigt =)
Sen bjuder jag på en extra (suddig)bild på en tröja jag köpte för någon vecka sedan på JC..


Brottningsmatch mot ogräs!

God morgon!

Onsdag morgon och det är dax att bege mig till Lund för att jobba igen. Den stora skillnaden på att jobba i Lund jämfört med Malmö är att Lundajorden i förbannat tung. För att få upp ett ogräs så e det en mindre brottningsmatch dvs att jag e helt slut i kroppen efter 5timmars arbete.

Igår tog jag tag i mig, jag ringde banken. Så idag ska jag gå dit och blotta vår ekonomi och framtidsplaner. Jag gillar inte banken egentligen. Jag tycker inte om att de har "makt" över en och det känns alltid som man e misslyckad över inte man har 1000 000kr i sparade pengar. Men jag ska gå dit idag och ta ett snack med henne och höra hur hon tycker att jag ska lägga upp mitt liv mina pengar.

Eftersom jag inte skev något igår så får jag ju nämna min andra kärlek (den första e pappa..så klart!) Patrick Swayze. Han somna ju in igår. Jag har ju tittat på Dirty Dancing 100ggr utan att överdriva och Ghost tycker jag e en av de finaste filmerna som finns. Vilket fall så e det alltid ledsamt över personer som dör i förtid, men det gäller alla, känd som okänd.


kanske dax

Jag/vi har länge pratat om att skaffa större lägenhet. Jag har inte känt att det varit speciellt akut, men idag när jag vaknade så kände jag verkligen att jag ville ha större plats! Mer ytor för oss och för katterna. My behöver mer plats för hon har fått livstids utegångsförbud efter att hon trillade ner och den förstärktes nu i eftermidags när hon gjorde mig sällskap på badkarskanten. Hon satt på kanten och såg sin spegelbild i vattnet, försökte fånga sig själv (vilket gick jätte bra, eller inte) sen när hon gjorde det klassiska skaka av sig vattnet skakningen så trillar hon ner från kanten. Som tur va så trillade hon inte i vattnet utan ner på golvet.

Annars så har eftermiddagen spenderats med att tvätta. Täcket har fått en välbehövlig bollmassage i maskinen. Det bästa som finns är att lägga sig i en ny bäddad säng med rena lakan. Jag sover som på moln då.

Vi sitter och tittar på de svenska kvinnorna som gift sig rikt i USA....vilka jä-la stolpskott!! Det e ju komedi på hög nivå!

Ha en bra kväll!

pss...just nu sitter älsklingen och viker mina kläder...LYX! =)

Stockholm i mitt hjärta...

Så sitter jag hemma i min soffa igen. Helgen har spenderats i Stockholm. En lyckad resa med 19st 16åringar. Tyvärr så blev det inte så mycket kultur mer än Nacka ishall =) ja och handbollshallarna oxå.
Det mest märkvärdiga var nog att vi fick beskåda en Porshe som körde försnabbt och missade avfarten och hanmade där man inte hade velat att sin egen bil hamnade. Det var bara tur att ingen mer än bilåkarna blev skadade för de hade korsat både gå och cykelbanor i sin färd. 

Idag ska jag iväg och jobba i en trädgård.. dvs dagen kommer sluta med att jag har en blåsa i handflatan för jorden e så hård att arbeta med. Men så e livet i en trädgård!

Hoppas ni får en bra dag! 


Var e ljuset på morgonen?

När klockan ringde i morse så vad det nattsvart ute. När blev det så mörkt?? Det känns som jag inte har hunnit med att registrerat att sommaren är slut och hösten har börjat.
Hösten kan vara härlig på många sätt. Naturen skiftar färg till eldiga nyanser och de kyligare brisarna gör att man kan ha på sig sina stickade mysiga kläder. På kvällarna kan man mysa in sig i en filt och tända massa ljus som ger ro till hela kroppen. Hösten ger mig ett lugn som ingen annan årstid gör.
Idag fick jag ett SMS av min älskling där det stod " Vi gnabbar inte så mkt de e jag som gnäller på allt alldeles för mkt! Jag får väl lära mig att min UNDERBARA ÄNGEL e en stökig ängel"
När jag läste sms:et så fick jag ett leende på läpparna. Jag kan bara erkänna, jag e en stökig person...sen blir det inte bättre av att vår nya kärlek hjälper mig rejält med att stöka till det ännu mer.


Designat till tändernaSå va idol igång igen. Kan inte säga något annat än att det roliga e nu, för när det seriösa börjar så tycker jag oftast att de e kassa... tyvärr men sant! Kanske för att man sätter högre krav på dom då, inte vet jag.
Vad har annars hänt idag?!
Försov mig lite i morse, men vad hade jag väntat mig när jag inte satte klocka!? Sen har jag varit i det sjukaste huset jag någonsin har varit i. Antagligen det sjukaste husen jag någonsin kommer sätta min fot i för alltid... Allt va topp desginat! Kändes som en inredningstidning man gick inne i...och så lever en familj!!!

Ja, jag måste väl nämna de kassa fotbollsspelarna som ska spela för vårt landslag.... eller nä..de får räcka så här, de e inte värda mer!

Dax att gå och bada!

Vad skulle man göra utan sina vänner??

Idag med posten kom detta kort.
Sen tänkte jag visa er en klocka jag fick efter min mormor...denna betyder oerhört mycket för mig
Visst e den fin!!

3-hjulingar ombord!

Just nu så lider jag av känslobrist. Jag känner inte så mycket just nu. Det e bara en grå dimma som är runt mig, jag e varken ledsen, glad eller något...fast jag låter nog irriterad för jag bryr mig inte om något och får inte några bra svar. Älsklingen här hemma börjar få krupp på mig för jag inte bryr mig att det ser ut som en soptipp här hemma, men jag orkar inte. Så enkelt e det-JAG ORKAR INTE OCH JAG BRYR MIG INTE!!!!

Nu så e det Färjan...älsklingens favvis! Bara så ni vet så e det 3-hjulingar som gäller på färjor så man kan parrera vågorna! Bara så ni vet!

hoppas ni har haft det bra! 

Mormor är min vaktängel!

I fredags morrse klockan 09.17 så drog min kära mormor sitt sista andetag. Mamma satt och höll henne i handen och jag satt brevid. Vi va flera som vaka över henne så hon var inte ensam.
Jag har aldrig sett en död person, men det va lungt och fridfullt. Mormor såg ut som hon låg och sov. När vård personalen hade klätt på henne de kläder vi valde ut så såg hon så oerhört vacker ut. Hon hade sina smycken som hon brukade ha när det va fest.
Det jobbigaste va när Fonus hämtade henne och vi hade sagt hejdå och de la över de svarta sammetsfodralet över hennes huvud. Det gjorde ont...jag ville bara ta bort det från hennes ansikte. 
 
Jag e helt matt, helt orkeslös. Vill bara sova. Det har varit mycket jobb och kommer bli ännu mer nu denna vecka. Det kommer vara fullt upp hela veckan.. Mycket jobb både i företaget och hos mamma. Men nästa helg så kommer det va lugnt...då e det huvudstaden som gäller! =) Ser verkligen fram emot det..ska bli oerhört kul.

Nopp...dax att gå och nanna de blå!

Natti natti


älskade starka kvinna

i skrivande stund så sitter jag med ena handen på min mormor som kämpar med andningen. 3andetag sen 45sekunders andningsuppehåll. Det har snart gått en vecka utan hon fått någon näring där av så har hon magrat rejält...så smal min mormor e nu så smal har jag aldrig sett henne..mormor har alltid varit rund och gosig...men inte nu längre. Det e inte långt kvar nu.... vet faktist inte riktigt vad jag känner inför att hon kommer försvinna ifrån oss. Det e kluvna kännslor.... 

min älskade mormor
du vad där när vi va sjuka, tog hand om oss alla
när vi sov över hos dig så bädda du sofforna på ett speciellt sätt så vi inte skulle kunna trilla ner
du vek ner ena hörnan på täcket så att bäddningen så inbjuande ut att krypa ner i
du lagade mat på det gammal sättet som var guddomligt gott
du gjorde allt hantverk som man kan tänka sig
du var före din tid med mycket
du e älskad som mor och mormor
du kommer lämna ett storthål efter dig!!!Ja må hon leva ja må hon leva...


Idag så fyller min älskade vän Caisa 28 18år!! Jag hoppas verkligen att hon får en toppen dag!!

Igår så skickade jag hennes present som faktist kom fram!!

Så här såg den ut på migRSS 2.0