Midsommarafton med genomsnittsålder på 66,1 år

Vår midsommarafton spenderade vi i en lägenhet. Man kan tycka att midsommarafton ska spenderas på ett lantställe, koloni eller i en underbar natur. Jag tycker nog att det tillhör midsommarn. Men i år så blev det i en lägenhet pga de underbara fantastiska människor som vi skulle fira denna dag/kväll med.
Åldrarna på dessa människor var respektabla 92 år, 82 år x 2, 80 år, 77 år, 75 år, 59 år, 57år och 27 år och de älsta hade haft problem att ta sig till det lantställe vi först hade tänkt att vi skulle befinna oss på. Vädret skulle inte heller vara helt bra och vi vill ju inte att de äldre skulle bli sjuka och få långa konsekvenser pga att vi skulle ha den "perfekta" miljön, det handlar ju faktiskt om personerna man vill dela dagen med och inte vart man är.
...
Jag ÄLSKAR äldre människor. Jag vill bara krama och ta hand om alla goa varma gamlingar. Damen på 92 år som var med på midsommar är en kvinna som fortfarande bor själv hemma. Hemtjänsten kommer hem och hjälper henne med stödstrumpor och dyl. Denna underbara kvinna har så mycket att lära mig. Hon har en historia som är imponerande. Tänk att ha levt i 92år... det är MÅNGA jular och födelsedagar man har upplevt. Undra om man har tröttnat på julgröt då?
Denna vithåriga vackra kvinna liknar min mormor, men min mormor var 60 år när hon såg ut som ut som denna kvinna. 30 års skillnad, 30 år... det e lika många år som jag snart kommer vara. Älskade människor som har fått uppleva många många många födelsedagar! Det e för jävigt att så många äldre människor som har levt på denna jorden känner sig så ensamma fast de försöker vara aktiva. Mitt hjärta slits i sönder när denna kvinna sa " jag tyckte om att laga mat, men hur kul är det att bara laga mat till sig själv alla dagar?" Nä, hur kul e det? Jag tycker inte det e kul att laga lunch till mig själv.
...
Men vad gör jag av att mitt hjärta slits i stycke?? För det gör den ganska ofta... för jag bryr mig. Men vad gör jag för att göra något för de personer jag känner så mycket för? Inte mycket, tyvärr... jag tänker ofta att jag ska ringa och säga "hej, ska vi ut och köra en sväng?, eller fika? eller bara gå en sväng? " Men jag kommer aldrig till den dagen då jag gör det, det stannar alltid vid en tanke. VARFÖR?! För jag vill ju göra det... eller vill jag inte det? Jo, jag vill men kommer mig aldrig för att göra det. Jag känner mig som en dålig människa! Jag måste bli vuxen och driven och göra allt det som jag vill göra och hjälpa alla de människor som jag känner för!
...
Midsommarafton blev en underbar kväll, de äldre lyste upp och pratade och skrattade...de var inte dekoration som de kan bli ibland när de yngre, hörande, rappare tar över. Utan de som inte hör så bra (läs: de flesta) fick tid på sig att höra det som sades (fast vi fick upprepa det 3 gånger). När jag la mig på kudden kl 00.30 så var jag varm i kroppen för all tacksamheten att jag fick denna kväll ihop med dessa människor!
Ha en bra dag!
Mia

Söndagsmorgon

Underbara söndagsmorgon.
Sova tills man öppnar ögonen
Sträcka ut hela kroppen efter en natts sömn
Det första ögonen fastnar på gör så att värme sprids kroppen
Frukost som består av härligt kalla bär ner mixade i en härlig röra
Räkningar är betalda och kontot har pengar över till annat
Kaffe på balkongen i solen
En underbar söndagsmorgon!

Tant Lindblad har ritat

I min kreativa blogg så har jag laddat upp min senaste illustration.
Titta gärna in och lämna en kommentar!

Sommarkortets små utflykter 2011 del 1

I år så tänkte jag och min älskade sambo upptäcka vårt Skåne. Skånetrafiken erbjuder ett sommarkort som varar från 15 juni till 15 aug för 480kr. Detta kommer bli en del av vår sommar. Både jag och sambon kommer jobba nästan hela sommaren så vi kommer ta de få lediga dagar vi har ihop och resa runt med tåg o buss i Skåne och leta efter små pärlor.
Första tågstoppet blev i Hjärup och Jakriborg.
Miljön är underbar, många fina små gränder och hus men det var sten dött! Så det blev bara en snabbvisit.
Så tyvärr så blev det inte den underbara utflykt vi hoppats på. Men vi njöt av de fina husen.
Jag hoppas ni får en bra helg!
Mia

Högseröd Flechvieh

Idag har jag varit och besökt en massa Flechvieh kossor ute i Högseröd. Så charmiga och mysiga personligheter. Om jag hade fått plats och om de hade mått bra av det så hade jag tagit med mig en hem!
Jag hoppas att ni får en bra dag!
Mia

Cowboy summer party med Forever

Mamma och jag
Pappa och jag
Banan pickadolla hade skådespelarna som underhöll barnen!

I helgen så var mamma, pappa, jag och mammas ena assistent uppe i Mölndal på sommarfest på huvudkontoret som Forever har. Vi hade en mycket trevlig sommardag med alla andra återförsäljare. Det bjöds på 3kamp och underhållning hela kvällen.
Detta var en mycket inspirerande helg och ett härligt positivt gäng som möttes. Nu är det bara börja jobba och förmedla alla topp produkter och erbjuda alla en chans att förändra sitt liv.
Ha en bra dag!
Mia

Livet på sparlåga

Godmorgon!

Jag hoppas att alla haft det bra den senaste tiden. Jag har varit väldigt frånvarande här, jag gått lite på sparlåga gällande allt i livet. Men jag mår bra, inte deppad eller något annat. Utan jag går bara på sparlåga.
Jag har bara kommit ut på jogging 1gång/v och inte de 3gånger jag började så bra med. Jag kom av mig helt efter resan till Köln.
Jag kommer ofta av mig här i livet. Jag vet inte riktigt varför.. jag "glömmer"/förtränger omedvetet saker som jag bör göra som tex träning men även roliga saker som rita/måla, blogga och en massa saker.
Brukar ni glömma göra roliga saker ni brukar göra?

Ha en bra dag!
Mia

Final 4 i Köln

Arenan med ca 19 000 åskådare
Älsklingen står och tittar ner i Rhen och de ståtliga kyrktornen reser sig upp på andra sidan.
På den bron som syns så hänger det mängder av hänglås. Hänglåsen är en symbol för att de låst fast sin kärlek. Så himla fint.
Köln var en underbart härlig stad. Jag hoppas verkligen att vi kommer besöka denna staden igen.
Staden blev inte sämre av att de hade
kaffe från Starbuks! Största möjliga =)

RSS 2.0