Malmö håller på att vaknaSolen håller på att gå upp över taken här i Malmö. Jag sitter och längtar efter mitt kaffe som jag inte har satt på än. Min nya önskning i livet är att min Starbucksmugg ska producera kaffe med mjölk helt av sig själv. Tar man en klunk fylls det på en ny...vad tror ni om det? åå..ja, det ska ju vara GRYMT gott!! Så klart!!

Jag tänkte jag skulle visa hur handledsvärmarna blev som jag broderade och som har fått Emelie som ägare


Denna gången så gjorde jag handgjord lappen för hand oxå med lite broderi.

091228

God morgon!!

Frukosten är intagen och jag sitter med min Starbuckskopp med gott kaffe med mjölk i. Ögonen och hjärnan har inte vaknat än. Rösten har absolut inte vaknat...jag låter som en robbot inga ton höjningar eller sänkningar dvs jag låter helt känslokall!!

Om 9min ska vi sitta i bilen och köra mot Lund. Så jag får nog ta på mig så min älskling inte får vänta på mig (som vanligt)

Jag tar gärna emot tips på bra musik som jag kan ladda min spotify med! =)

KRAMAR

Ps. skrev precis in dagens datum, det e inte länge till man får skriva 09...snart e det 10...

Bild uppdateringJulen i lite bilder!
Mina julklappar är Starbucksmuggen (ÄLSKAR, använde den idag..super god att dricka av) Tvättburken (ÄLSKAR) Chokladen (tyvärr bara 50% så den får jag nog bjuda bort) Disktrasa (kommer nog inte användas, den e för fin) sen fick jag oxå en super snygg väska av älsklingen (får återkomma med bild) sen fick jag oxå en VM-finalsbiljett 2011 i handboll..Sen för vissa pengar jag fick av mamma och pappa köpte jag dettaSå nu ska det joggas! =) Jag har till och med funderat på att anmäla mig till en "tävling"...men vi får se.


många nya saker!!

Hej hej!!

Tyvärr så hann jag inte göra klart alla bilder innan jag var tvungen att åka och jobba. Men de ligger på datorn där hemma. Så jag hoppas att jag hinner lägga in de i kväll eller i morgon.

Igår så var jag nere och skaffa mig en ny mobil...en iPhone blev det =) när jag sen åkte till mamma och pappa för att lämna lite kattmat till Fisen så tittade vi där bilen stod parkerad på julafton...och jo då..där hittade vi den helt vatten skadad. Jag hoppas jag lyckas torka den så att jag kan komma åt mina nummer i alla fall. Men annars gör det inget att mobilen e förstörd för den va helkass innan i alla fall. Den stängde av sig ca 15ggr om dagen.

Igår så var jag även inne och köpte mig nya jogging skor + en "tränare" att koppla in i iPhonen och i skon. Ska visa hur den ser ut när jag kommer hem. =) Så nu e jogging motivationen hög! =) Men jag har inte fått min iPhone än så jag kan inte börja använda den än. Men längtar tills jag kan sätta igång!! Jag funderar även på att anmäla mig till en liten jogg tävling... ca 5km bara...bara för att ha något att träna emot!

Det jag har saknat är Spotify...men det fixade jag idag!=) WOHO.... gärna lite tipps på bra tränings låtar och även andra låtar med!

Ha en bra dag!

duktiga jag...

Hej alla!

God fortsättning säger man nog...fast jag vet inte riktigt varför! Vet ni??

Julaftonen har varit super bra...förutom en sak! Jag har lyckats supa bort min mobil och detta var fast jag var helt nykter! Bra jobbat till mig själv!!! Kanske en anledning till att köpa en Iphone =)

Vi får se vad kontot säger efter jag betalat alla räkningar!=)

Ne...nu ska jag hoppa i ett bad så bilder på mina SUPER fina julklappar kommer i morgon! =)

Hajhaj!!

jul

Tittar bara in här en liten sväng för att säga GOD JUL!!!! =)


-12.3kg

Hejhej!!!

Jag var nog världens goaste sambo! =) Vi hade tvättid dag kl 07.00. Han sa åt mig att sova vidare så tog han tvätten. Det e kärlek de!=) Många guld stjärnor i boken blir det...

Jag ställde mig på vågen oxå idag den sa -12.3kg totalt WOHO!!!!!!!!!!! Så skönt att vikten börjat gå neråt igen.
En sak jag har börjat tänka på e att jag ofta får höra nu " Men du ska väll inte gå ner mer nu? Du e fin som du e...du har mycket grövre benstomme än mig så du ska inte gå ner mer!" Det e de dära med grövre benstomme.. har jag de? eller e det bara det att jag alltid har varit tjock så de kan inte se mig smalare (och då kanske lika smal som de). Jag pratade med en tjej som undra hur mycket mer jag skulle gå ner så sa jag att jag har lite olika mål. Ett av de e att gå ner 20kg till att börja med, men det kanske blir 25kg det beror på hur det känns. Sen e ett annant mål att nå storlek 40 i kläder (det e lite detta som bestämmer hur många kilo det blir)...då sa hon de dära med benstomme..
Ibland känns det som om jag har 10cm tjockare benstomme än många andra personer...och det lär jag ju inte ha..sen e jag grövre, jag kommer aldrig bli en sticka men tjockare benstomme tror jag inte riktigt på!

När jag tittar mig i spegeln nu så har jag inte så mycket putmage men jag e ganska bred och det är ju en sak jag aldrig kan ändra på...och i ärlighetens namn så stör det inte mig! Men den falska gravid magen e nästan helt borta! =)

Just nu håller jag på med en av mina julklappar, har målat en som blev toppen bra och den andra som jag målade igår har krackelerat =/ så nu vet jag inte riktigt hur jag ska rädda den! och framför allt vad ska jag göra så det inte krackelerar igen. 

Nepp lite frulle...eller rättare sagt lunch och frulle på samma gång! Ha en bra dag! 

Hallelulja!

Hej hej!!

Det e inte varje 18dec man får grillat kött/fisk. Så himla gott! Kvällen var som beräknat väldigt trevligt, kan inte bli annant när man e med dessa människor! =)
Med all denna snö så var jag bara tvungen att göra en liten snölyckta! Det e inte varje dag och för den delen varje veckan man kan göra det här! 
Här står även grillkungen för kvällen och pappa står och övervakar sin snöklädda grill!

Ikväll så står det Peter Jöback på schemat! ÄNTLIGEN!!!! Ska bli så himla kul att gå och lyssna på honom och jag hoppas han hjälper mig med lite julstämning. Jag ser oxå fram emot att göra det med Emelie (blivande svägerska, ja om vi gifter oss med vars en bror! ) hon e en härlig tjej!

Idag när jag var nere på systemet så kom jag på vad jag tycker e världens mesigaste sak i hela världen....Coola grabbar och tjejer som lyssnar på så SJUK hög musik så hela bilen vibbrerar av basen! Det va en bil idag som stod vid triangeln som hade så sjukt hög musik så det var högt för mina ögon som var 20m från bilen...undra hur högt han tyckte det va i bilen. Eller han måste ha varit döv!!! SJUKT mesigt i alla fall!!!!!

 


Varför får vissa personer aldrig lyckas?

Varför får vissa personer inte lyckas????

Jag har en person i min omgivning. Han "får" aldrig lyckas! Vad han än gör så blir det något problem. Ibland e det han själv som ställer till det och andra gånger e det någon annan.
Så fort han ska ta sig i kragen och göra något bra så blir det fel. Som nu, han träffa en tjej. De bestämde sig tidigt att flytta ihop. De köpte en lght ihop. Jag har inte varit där än, men de som varit där säger att den e jätte fin. Men nu e de så att hon inte känner sig hemma i den. Det har gått 2mån sen de flyttade in. Så igår hade tjejen fått en brytning, hon kan inte leva i den lägenheten osv.
Varför!?!? 2månader....det är inte precis så att hon har gett den en ärlig chans!

Jag kan bara tycka synd om honom! Att han aldrig ska få känna att han kan andas ut och vara lycklig!

Reklam

God morgon!

Jag överlevde både färden till Malmö igår och färden till Lund nu på morgonen. Det började snöa i Malmö nu när jag körde och jag hörde även på radion att det kunde bli ganska mycket snö under dagen.

Idag så ska jag städa här hemma hos mamma och pappa. Vi (mamma, pappa, älsklingen och jag) ska vara gäster här hemma i kväll. Ja, det låter kankse lite konstigt men det e en golfkompis till pappa och mig som ska ha middag och för att mamma oxå ska kunna vara med så ska vi vara här hemma. Men han och hans sambo kommer hit och gör maten =) Ska bli himla tevligt.

En sak som stör mig lite är att så fort det börjar närma sig jul så...ja jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det men jag nästan längtar till denna reklamen..Man kan verkligen säga att de lyckats påverka en! Fast jag har aldrig tyckt om Coca-cola...
Vilka reklamer kan ni komma på er själva att se fram emot??

Jag 3år! VILL INTE

Jag borde sitta i bilen nu för att ta mig till macken för att tanka. Men jag VILL inte! Det e grymt jä-la kallt. Det blåser igenom en! Desutom så vill jag inte tanka upp mina sista pengar..men det e ju tyvärr det jag kommer få göra. Sen e jag fattig som en kyrkråtta! (mormor språk)
Jag hoppas att vi får lönen den 23 så jag hinner köpa de sista julklapparna då. Fast det är ingen rolig månad. Älsklingen får inget CSN så jag står för varenda krona den månaden...dvs åt råttorna igen! =(

Nepp nu ska denna neggo-olle bege sig iväg ut i kölden. Jag hoppas att bensinlocket går upp, för annars lär jag få frysa till döds på motorvägen! Eller så finns det kanske en räddande ängel!
Fy fasen va mycket dravel! Börjar nog bli lite väl trött....

Håll tummarna att jag inte kör av vägen eller krockar eller fryser till döds!


Mina vänners bokMånadens centimeter

                  totalt  19/9     totalt 19/10    totalt 17/11       totalt 17/12
Överarm     - 1cm           - 2cm           - 2cm                  -2,5cm (0,5cm)
Bröst          - 8cm           - 9.5cm         - 10.5cm             -10.5cm (0)
Underbröst  - 7cm           - 9cm            - 9cm                 - 9cm (0)
Midja          - 7.5cm         - 9.5cm         - 9.5cm              -10cm (-0.5cm)
Höfter         - 7cm           - 9cm            - 9cm                 -10,5cm (-1,5cm)
Lår             - 1.5             - 2.5cm         - 6cm                 - 7cm (-1cm)
Vader         - 2cm           - 2.5cm          - 2.5cm              -3cm (0,5cm)
Rumpa        - 9.5cm        - 11cm           - 12.5cm            -14cm (1.5cm)

Ja, detta är dagens mått. Inte helt fel. Det är ju inga bauta steg men varje millimeter är ju faktist bra resultat.
Jag vägde mig i morse oxå, då sa vågen -11.9kg totalt. Så de senaste 2månaderna jag verkligen krypit fram i viktminskningen. Men det e bara att fortsätta! Jag ger mig inte och dessutom så mår jag toppen bra att äta som jag gör. Att inte ha socker toppar e ju himelriket! 


Snökaos är det även här i skåne. Mamma och pappa bor i Lund, så i morse när jag körde dit så var det inte så mycket trafik. Men när jag och mamma skulle köra till Malmö för att jobba så tog det oss 1timme att köra ca3km dvs vi kom inte ut från Lund ens. Så vi gav upp och vände och körde tillbaka. Vi vill inte utsätta oss för onödiga risker! Det e inte värt det.


När vi kom fram till rundellen så kunde jag inte få billen i rullning, den bara slirade. Efter ca 5min så lyckades jag få lite grepp (stackars kopplingen i bilen) så då började vi hemfärden igen.Ja för er som kommer lite mer norr över så vet jag att det ser lite patetiskt ut, men för att vara här så e detta ganska mycket! =)

Hur mycket snö har ni??

Vinslöv

Hej hej!

I Malmö snöar det vågrätt idag. Jag som trodde att snö skulle snöa lodrätt?! =)
Ikväll så ska vi åka till Vinslöv och spela match. Jag ska själv oxå spela med tjejerna, ska bli grymt kul. Det är bara att hoppas att det inte blir för halt för att köra upp.
SVT ska sända "Plötsligt i Vinslöv2" idag, det är typiskt att man missar den pga att man ska åka upp dit. Förhoppningsvis så sänder dom  den igen.  Har ni sett den?

Igår var svärmor på ett litet kaffebesök. Jätte trevligt..men My blev jätte blyg. Det är lite kul att se hur lill-fröken reagerar på "nya" saker. Hon e inte alltid så tuff som man tror hon skulle vara. Men så fort Thorsson gick fram och hälsa så skulle hon oxå göra det. Mina små älsklingar e bara för söta!
Det var även första gången My såg snö. Tack och lov för hon har utegångs förbud, hon blev hel spattig och hoppa omkring i fönstret och jagade flingorna. 

Hur långt har ni kommit med era julklappar??
Jag har pappa, min älsta bror och min älskling kvar. Jag har idéer fast jag vet inte riktigt. Har ni några bra tips??

Ha en bra dag!

 

Små söta figurer

Träningen gick si så där idag. När jag gick dit så var jag taggad och kroppen kändes bra i älsklingens "gå-snabbt tempo" men när jag började jogga på bandet så följde inte mitt höger ben med riktigt. Lite svårt att förklara, men det va orkeslöst och kändes inte riktigt rörligt. Jag kan få lite oroliga tankar med tanke på min mammas sjukdom. Men jag vet samtidigt att det är med största sanolikhet inget, men lite hjärnspöken blir det. Så det blev bara  1.3km jogg. Sen blev det lite styrketräning... körde på ganska bra.

Nu när vi kom hem så har vi städat och älsklingen har precis gjort Qournfärs-sås med mossarella.

Tänkte bjuda på lite av våra små söta figurer som hjälper till med julstämningen.Nu e eftermiddag så blir det lite Oopsis bakning.

Vad ska ni hitta på??


Mys med uppdateringar!

God morgon!

Gårdagen blev en riktigt bra dag, fast jag hann inte med allt jag hade tänkt mig.
Carro från Österlen kom in från stan så jag fick en fika ihop med henne. Det var evighetersen vi träffades. Men det e alltid kul att bli uppdaterad. Och om du läser CARRO SÅ TACKAR JAG SÅ JÄTTE MYCKET FÖR JULKLAPPEN, glömde ju säga TACK igår! *skäms*

När jag ändå var nere och sprang på stan så passade jag på att köpa julkorts papper mm så jag kan skicka iväg några i år oxå. Det blir faktist exakt 20st som kommer skickas iväg. För det var just julkorts tillverkning det blev för mig igår kväll.

Idag så måste jag komma iväg och träna. Det tar emot mentalt att jogga mina 3km på löpbandet och då e ändå min önskan att jag joggar 4km ganska stor...dvs det tar emot ENORMT!! Jag tror inte det ska vara några problem med orken, utan det e mer att jag tycker att det tar sån tid (ca 20min) och det e långtråkigt! Men det sitter mellan öronen på mig. 
Hur gör ni när ni tycker att det känns tungt att träna och komma vidare i träningen???

Ja, annars idag så blir det städa för svärmor kommer titta förbi och ta lite kaffe här i eftermiddag. Sen så måste tomteverkstaden fortsätta. Har fortfarane en del som måste fixas! =)

Nepp, nu måste jag skynda mig att hitta träningskläder älklingen e på G! 

Ha en bra dag!!! 

Hemma från SM

Go kväll i stugorna!

Så har jag kommit hem igen. Vi har varit iväg med våra handbollstjejer på SM (svenska mästerskapen) i Kungsbacka. Vilken mysig stad/by. Handbollen gick jätte bra och vi är vidare till nästa omgång (steg 4 av 5) vi vann våra 3 matcher.

Det är "Plötsligt i Vinslöv" nu på tv. Ni som inte är från skåne, förstår ni vad de säger??? =)
Detta är humor på HÖG nivå! Bara att detta e verklighet. *skrattar*

Detta blir bara ett kort inlägg för jag måste ta och ge katterna lite kärlek! De e helt spattiga att vi kommit hem!

*skrattar* nu grillar de inom hus! 
 

BORG-KOTTNING

Jag kör igång kampanjen VÅGA VÄGRA BJÖRN BORG nu! Detta beror på deras storlekar på underkläder. Deras andra kläder vet jag inget om. Men ärligt...storlek L ska är inte 40. Enligt förpackningarna så ska de ha tjejunderkläder upp till XL, men den storleken har jag aldrig sett i en affär för utom på herr sidan! Men då är XL storlek 42 dvs större tjejer ska inte få använda detta märke! Vad sänder det ut för signaler????

När vi var uppe i stockholm så hittade jag "mitt" märke...SALMING. Där var storlekarna normala och till och med nästan lite generösa. Jag såg i alla fall XL och det e väl det MINSTA man kan begära på ett klädmärke! Eller???
Jag kan verkligen rekomendera Salming, trosorna och linnena e riktigt sköna. Linningen är skön, tyget mjukt och passformen super bra. Så jag slår ett slag för de i stället! =)Linnet här är från Salming. Behöver jag säga att det står på min önskelista?? =) 

Ingen data idag!

Tyvärr så kommer det vara väldigt tyst här i från idag. Älsklingen behöver datan för att plugga.

Men jag hoppas att ni får en jätte skön dag!

Uppdatering-----------------------------------

Jag har smygit in och lånat en dator. Vi har precis hört barn som övat på julsånger. Så himla fint!!! Barn som sjunger är ju bland det bästa som finns, speciellt när man vill ha julmys eller när man ska gå på sommarlov.
En av sångerna var mössens julafton, en av de verserna var på norska. Norska på Rosengårdska är helt omöjligt att förstå! Men sååå söta när de försöker uttala alla ord...=) Kärlek på högnivå!

ne...nu måste jag iväg!

Kul med lite ideér!

Jag har precis varit ute på en shopping runda! Det jag kom hem med trodde jag aldrig jag skulle komma hem med. Jag kan tyvärr inte avslöja vad det e förnågot för tomteverkstan måste ta hand om det först! =) (*viskar* sen kan någon av de som ska få det tjuvläsa här)
Men jag kan avslöja att det kommer bli GRYMT snyggt när det e klart! Hoppas mina hustomtar hjälper mig så jag hinner bli klar i "verkstan" till julafton!

Känslan i min kropp har varit helt underbar hela dagen. Börjar verkligen känna att jag närmar mig balans igen. Det e så skönt att ha den känslan!
Från köket doftar det ljuvligt, älsklingen gör Quornfärs. Visst e det alltid godare när någon annan lagar bra mat till en!? Jag tycker det i alla fall...

Nepp, nu måste jag förbreda tomteverkstan för lite pyssel!!

Ni kanske får en liten tjuvtitt på vad jag hittar på senare! =)

Sköna natt

I morse när jag ställde mig på vågen så visade den - 3 hg...dvs den har börjat röra på sig mot rätt håll igen. Jag vet inte om det beror på att jag inte äter frukt. (har inte gjort det sen i lördags)  Jag kan tänka mig att det e frukten pga att det är den är den enda skillnad jag gjort. Jag får väl göra en utvärdering om ett litet tag. =)

Inatt har vi sovit i himeln! Helt underbart att sova i STORA sängen. Igår när jag var hemma en sväng och hämta min glömda mobil hos mamma och pappa så fick jag med mig en Tempur madrass! Denna madrass e en sån som formar sig efter kroppen. =)

Nepp..nu e det dax att göra lite företagspapper! 
Ha en bra dag!!

 

Om sockerGå in och titta efter 1h 34min. Det handlar om socker! Klockrent.... detta e jag fast jag har inte haft alkohol poblem och inte ätit godis utan mitt beroende har varit potatis, bröd mm...tack och lov för att jag har börjat med LCHF!!

En liten tjuvtitt in i tomteverkstan!

Det som pysslas med här hemma just nu är sjalar och sjalnålar/knäppen.

Lite nytt här på bloggen

Under VM-matchen på tv började jag pilla lite med min blogg. Eftersom jag inte använder Twitter längre så tog jag bort den rutan. Men la dit en liten klocka i stället...vad tycker ni om den??
Sen blev det en ny profilbild. Det är kul att lära sig lite om kodning..

Ne, nu ska jag vispa lite grädde och ta lite bär till! =)

Morgon stund har guld i mun! Hell NO

Hejsan hoppsan!! eller rättare sagt *gäsp*

Fy fasen vad jag e trött idag! Vi har tvättid nu på morgonen, så klockan ringde 06.30. Inget jag tycker e kul. Jag vaknar aldrig när det e trågiga saker på morgonen.
Förutom att tvätta så hade jag tänkt göra lite fakturor, skicka mail, möblera om, klä om soffan, sätta upp julstjärnan och de dära andra i fönstret, sy klart drapperiet till sängen....och sen kanske försöka träna....och i bästa fall köpa ny madrass till sängen.

Mmm..vi får se vilka punkter vi kan pricka av sen....


Denns stjärna sitter på vårt favvo fik och sprider mysstrålar på alla som sitter och njuter!

Uppdatering
----------------------------
Nu kan jag stryka lite saker på min lista
*tvätt -klar
*julstjärna mm i fönstet- klar
*faktura-klar
*mail-klar

2 advent

God kväll i stugorna!

Andra advent är redan här. Hur kan det gå så snabbt?! Man kan läsa om personer som har julångest och är redan hyper stressade. Jag är inte en av de. Men jag tycker att tiden går lite väl fort. Jag hinner inte riktigt njuta. Jag hade hoppats att jag skulle kunna ha lite fler glöggmyskvällar med våra vänner. Men det hinns inte riktigt med.
Fast igår så var vi på Gräddhyllan med Emelie och Alexander (älsklingens bror med flickvän). Gräddhyllan är ett jätte mysigt ställe att gå till. Det ligger i centrala Lund i ett gathus. De har bevarat de gammla känslan i rummen så nu mot jultider så får man en extra myskänsla i kroppen.
Kvällen var hur mysig som helst! =) Tack gumman för en jätte trevlig kväll!

Idag så har det stått handboll på schemat som vanligt och sen så har jag jobbat. Jag passade på att baka lite hemma hos mamma och pappa när jag endå skulle jobba. Vi har enbart en gasugn här hemma och den är inte så lätt att baka i.

Dagens projekt blev Oopsies 


Detta är ett alternativ till oss som äter enligt LCHF. SÅ GODA med bregott!!! Mumma..
Jag bakade saffrans (som ni ser på bilden) och pepparkaks Oopsies. Så har jag oxå något att mummsa på när andra äter Lussebullar och pepparkaker med ädelost. =)

Jag vaknade lite vältidigt idag (enligt mig) kl 06.00...kunde inte somna om. Så jag satte mig vid datan och kollade upp en sak jag länge har blundat för. Japp... hur mycket kolhydrater finns det i frukt?! Svaret är: EN JÄKLA MASSA!!! En apelsin har 21g kolhyrater/100g och riktmärket man ska gå efter enligt LCHF (vad jag har förstått) är 5g kolhydrater/100g. Så nu e det slut på det...för det e ju garanterat det som har satt stopp för vikt ner gången. Tyvärr....men det e fakta!

Nepp...nu ska jag gosa ner mig brevid min älskling som redan ligger och små snarkar! ;)Det ryker från tomteverkstan!

God morgon!

Jag e ledsen att jag e så dålig på att uppdatera här just nu. Men tomteverkstan är i full gång! =)
Ja, jag har ju den uppfattningen att jag försöker göra så många av mina julklappar som möjligt själv eftersom det e mer personligt och mer av min kärlek till de personerna. =)

Idag så ska jag bege mig till gymet tror jag...(ja, har inte bestämt mig riktigt) sen så måste jag bege mig en sväng till stoft och stil och köpa lite mer saker till tomteverkstan =) Fick ett jätte bra tipps på en ny julklapp i veckan.

Hur gör ni med julklappar??

Stockholm del 2

Fösta advent på Skansen!


RSS 2.0