Stockholm del 1

Hej hej!!

Nu e vi hemma igen! Det är kanske några som kommer ihåg att min älskling fyllde år för några månader sen och jag gav honom en stockholms resa.

Vi tog flyget i fredags kväll från Sturup, som lite tidsfördriv så gick jag och köpte en tidning och lite vin.Redan på flygplatsen så började kändisarna droppa in. När vi chekade in så stod Lena Endre brevid oss. Sen gick det 10 min så dök han den nya "Kurt Wallander" upp. ( vet inte vad han heter) inte långt efter det så dyker Robin Paulsson upp. Vi skulle få se honom i alla fall eftersom vi skulle gå på Raw Comedy club på kvällen, men inte trode vi att han skulle med samma plan som oss. Tydligen så tycker han det e lite jobbit med att flyga (detta sa han på kvällen på scen) vilket man nästan kunde se.

Flyget gick jätte bra och ta flygbussen intill stan från Bromma tar ju bara 20minuter. Sen så var det ju tunnelbanan till Gärdet där vårt hotell låg.Vi hann bara en snabb sväng inom rummet för vi skulle till Göta Lejon. Vi kom i bra tid så vi han ta lite vin och mingla lite.
Raw Comedy var riktigt riktigt kul!! Vilket man e inställd på när man går dit. Den fösta som körde (ja förutom Mårten Andersson som har det) var Messaiah Hallberg, han är ju ganska ny i stand upp världen. Sen så var det Robin Paulsson, han va ju rikigt rolig. Özz körde sen....ja..vad ska man säga om honom...han ser ut som Super Mario *skrattar*. Efter han så var den en välbehövlig paus, då hade de hållt på i lite mer än 1.5h. Tjejtoan hade ju en kö som skulle gå jorden runt 58ggr...
När de satte igång igen så var det Jonas Gardell, vilken undebar fjolla han e! När han börjar fnissa som värsta fjortisen åt sina egna "tänkta" skämt så e han så GRYMT söt...ni skulle bara se när han börjar köra aerobic rörelser....men fjollhänder! UNDERBART!!!!  Den sista som körde var en Amerikan Tom Rhodes.. helt okej...riktigt roliga skämt emellan åt.
När klockan var 01.00 så slutade det hela... och vi kunde ju inte gå hem och lägga oss då. Inte med tanke på det SMSet vi fått innan på kvällen. " Hej, jag fick ditt nummer av pappa. Jag har fått biljetter till Café Opera så hör av er när ert är klart" Inte ens en avsändare fick vi...men vi lockaliserade avsändaren och det visade sig vara älsklingens kusin. Så vi begav oss till Café Opera...eee...vad ska man säga... män 55plus...tjejer 18minus. Detta "skit coola" ställe var PATETISKT!!! eller så va vi bara för nyktra... det som e mode e att tjejer ska ha kläningar som går precis nerdan för rumpan...I BÄSTA FALL!!!!! Anders som e programledare i parlamentet var där. Stor som ett hus e han... Vi stod i baren...så kommer han fram och tittar ner på mig..ja..då tycker han att jag ska släppa fram honom till baren fast vi inte har beställt än! TROR INTE DET VA!!!!???!!
Vi kom till kojs kl 04...då var vi lagom trötta! =)

På lördagen så njöt vi av frukost så klart. Sen åkte vi ut till Jacobsberg där Ikea ligger. Där finns en outlet "by" som vi fördev MÅNGA timmar! Älsklingen handla en massa julklappar och jag handlade en del till mig själv =)På Drottninggatan hitta vi ett "klint"fik...inte så mycket personlighet utan mer strikt...men FY F-N vad god räksallad det var där!!!Kommer drömma länge om den...kaffet slurkades av ett nafs av älsklingen! =)
Vi gick till en pubb på kvällen, men vi var helt slut efter allt shoppandet så vi begav oss hem till hotellet redan innan 23.

Innan vi åkte hem för kvällen så hittade jag lite kärlek...jag ÄLSKAR verkligen koppar!!! Vill ha!!!!

Ne...detta får vara bra för idag...jag ska visa er alla Skansen bilder i morgon!! =)

Natti natti


Min mamma

Min mamma är min hjältinna!

Min mamma é det tredje barnet i en syskonskara på fem. Hon miste sin pappa när hon var 12år.

Min mamma träffade sin man, min pappa när hon var 14år på en ungdomsgård. Han frågade vad hon hette?!   Hon svarade: -Skit du i det!
- Då kallar jag dig Greta! Sa han

Min mamma blev gravid när hon var 15år och hade precis fyllt 16 när hon fick sitt första barn. När hon fick sitt andra barn var hon 21. Min mamma var 27år när hon blev tre barns mor.

Min mamma gifte sig med sin man, min pappa när hon var 18år. De var många som inte trodde på deras äktenskap. Men dom é fortfarande gifta!

Min mamma tog lärarexamen när hon var småbarns förälder. Hon klarade att ta hand om två barn + tuffa studier.

Min mamma älskar sitt jobb, hon är en ja sägare, hon é omtänksam, hon sätter alla andra i främsta rum och sig själv i andra.

Min mamma gav min frukost på sängen varje dag under högstadiet. 

Min mamma har alltid tagit med sig oss vart än hon skulle. Om vi inte var välkomna så var inte hon välkomen.
Vi barn har alltid varit det viktigast. Vi har lyxen som har en engagerad mamma. Hon har alltid varit med på alla våra handbollsmatcher, varit den som hejat högst. -Jo det var pinsamt, men hon var där. Det fanns de som inte hade någon.

Min mamma fick diagnosen äggstocks cancer när jag var ca 4år. Niklas var 10år och Pelle var 14år.
Mamma opererades och då visade sig att hon var frisk, proverna hade blandats ihop med någon annan.

Min mamma har alltid varit aktiv. När jag var liten så utövade hon friidrott. Jag tyckte det var jätte häftigt att mamma kunde stöta kul och hoppa så långt. 

När jag var 12år så började jag och mamma spela golf. Mamma har alltid sagt att golfen varit pappas älskarinna. Men jag kan ju säga att det blev mammas andra förälskelse, hon blev en äkta golf idiot. Mamma och pappa slog vad om att om hon lyckades gå ner från 54 i hcp till 36 på ett år så skulle hon få nya klubbor. Att klara det är en strång prestation. Min mamma klarade det!!!

Min mamma började tappa saker, släpa vänstra benet när hon gick, såg inte vart golfbollarna tog vägen. Hon fick en halv kroppsförlamning, fick igenom en massa tester, men fick inga svar. En dag så ber min mamma mig läsa en artikel. Det var en läkare som heter Birgitta Brune som hade skrivit en artikel om sin sjukdom MS. Det var som att läsa om mamma. Mamma skickade efter sin journal och där stod det redan för flera år sedan att det var med största sannolikhet MS hon hade. 
Men ingen läkare hade sagt något!!! 
När mamma hade blivit dålig fick hon för sig att hon skulle cykla ringsjön runt, ingen sjukdom skulle hindra henne från något hon ville. Det fick bra en lång bit, men mammas cykel började klydda. Hon förstod inte varför cykeln började bromsade hela tiden. Men det var hennes vänstra ben som inte ville längre.
Sakta med säkert har mamma blivit sämre. Först fick hon en krycka, sen två, sen fick hon en rullator. Vi barn bad henne att sluta köra bil, det gjorde hon. Hon fick sluta spela golf för hennes balans blev för dåligt. Hon trillade titt som tätt, hon slot i huvudet i bordet och golv när hon trillade.

Min mamma é en kämpe. När jag bodde i Göteborg så läg min lägenhet på tredje våningen, utan hiss. Fast att hon satt mer eller mindre i rullstol så gick hon upp för trapporna!! Hon var helt slut när hon kom upp för det tog henne 20-30 min men hin skulle gå upp!!!

Min mamma jobbar fortfarande halvtid. Så försäkrinskassan och alla de andra som tror att sjuka inte vill jobba, titta på min mamma!!! Om hon var tvungen att sluta jobba så hade det blivit hennes död!!!

Min mamma är min hjältinna!!!  


3storlekar mindre i alla fall

God dag världen!

Just nu sitter jag på Lunds lassaret även kallat Blocket på 9onde våningen. Det är grått 4 av de 5 fönster som sitter på en rad. 1 fönster är det solsken. Kan man så säga att det är 20%sol idag då??

Igår efter jobbet så åkte vi och tittade på lite kläder. Jag e i STORT behov av nya jeans. De gammla är både sönder och förstora.
Jag hatar verkligen att prova byxor. Självförtroendet höjs ju aldrig precis och spec inte med jeans som ska vara som ålskin när man köper de så de sitter bra sen. Men det som var lite kul e att jag faktist har krymt 3storlekar i jeans =) Jag fick på mig ytterligare en mindre storlek men de va verkigen inte sköna och inte så snyggt med valkarna över byxkanten. Inte så dyra heller 399 på JC...helt ok. Sen så hittade jag faktist ett par jeans på HM oxå, de kommer få ersätta mina baggy...för de jag har nu e FÖR stora.


Sen måste jag ju bara berätta att igår när jag var och handlade till mamma så skulle jag rätta hennes lotto oxå. Men tror ni att jag fick det? Nopp...för jag hade inte mitt leg med mig och då kunde hon inte titta om det fanns någon vinst, för hon visste inte om jag hade åldern inne! Em...ska man bli glad eller irriterad??? =)

Nepp, nu dör mamma snart av hunger! Bäst att ordna lite mat!

Min dag i lite bilder


Titta det blev en...STOLT "MAMMA" TILL EN CANON 450D med 18-200 objektiv! =)

Så nu ska det fotas! =)

Ps..ja jag vet att det e en 50d på fotot...ska ta foto på min skönhet i morgon! ;)


TILL DIG SOM RINGER KL 01.00

Tack för att DU ringer kl 01.00 på natten! Det uppskattas SJUKT jävla mycket! Ärligt talat.....man ringer INGEN när klockan är så mycket om det inte är något allvarligt som har hänt MEN då e jag inte rätt person för DIG att ringa till!!!

Ja, jag är lagom glad på "psykot" som ringde i natt kl 01.00 för att höra om F va där!?! eee.... Ringa mig för att höra om han är där?!? Han har ändrat sitt nummer till dolt för EN anledning!! Han inte vill att hon ska ringa honom, vad e det som är problemet att förstå det!?

Vad hon nu hade på hjärtat när hon ringde till min mobil i natt var att HON VA SÅ RÄDD för F. Min fråga är då...om man är rädd för någon, varför ringer man för att få tag på denna person då?????

Hon var så himla rädd för honom efter mail/meddelanden "han" har skrivit på Facebook. F har inte skrivit några jävla mail till henne.....men i hennes värld har han det...så frågade jag hur hon visste att det var han...till svars fick jag "det vet jag"... jaha.. "ja, han skriver om dig, sig själv och mig" "hur han känner i den situtation som han befinner sig i"......Så för att någon skriver om MIG och sig själv så MÅSTE det vara SANT!?!?!!

Jag frågade när han skickade de här mailen/meddelande (för jag e med han större delen av dygnet, vissa dagar alla 24 timmar) då svarar hon "han gör det på natten när du sover hårt" ....e..Vi bor i en ETTA och det går inte att göra något hemligt här hemma!!! Tror hon verkligen på detta själv?!

Som vanligt så har jag sjukt bra tålamod med denna brud, jag bad henne som vanligt att polisanmäla denna person som skickar dessa mail/meddelande till henne (om det är någon som gör det) för det har gått 1.5år sen detta började. Men då svarar hon "men det blir inte kul för er eller för mig" Nehe...varför inte de. Det som står om MIG är ju inte sant så det är inga problem och jag tror inte att F kommer ta så stor skada heller för det lär ju vara lika mycket sant som det är om mig. Jag kan däremot tänka mig att det e uthängande för "donnan" för hon har svarat denna person och skrivit personliga saker, kanske för personliga?? så att det blir jobbit om någon polis får läsa de!

Sen FATTAR jag inte varför hon inte byter mobilnummer, ändra mailadress och blocka denna person från Facebook så den personen får det jobbigare att ta kontakt med henne!!  Men i ärlighetens namn så tror jag inte att hon vill att detta ska sluta! Hon vill ha en sjukpersons uppmärksamhet (om denna person finns)!!!

Till sist

SLUTA STÖRA OSS, SLUTA TA KONTAKT MED OSS (MIG OCH F) VI E INTE INTRESSERADE ATT VARA INBLANDAD I DITT SJUKA LIV!!!
TA TAG I PROBLEMET PÅ ALLVAR OM PROBLEMET EXISTERAR OCH DET ÄR INTE GENOM ATT TA KONTAKT MED OSS UTAN GÅ TILL POLISEN!!!!!!!!! 


Skönt trött

Klockan är 16.14 när jag skiver detta. Utanför fönstret så är himeln mörkblå, snart svart. Clawnens röst i Simson kommer ut från tv:n. Älsklingen ligger nerbäddad precis här brevid mig. Jag har pracis kommit upp från ett varmt bad och har en handduk i håret. Katterna ligger och vilar någonstans, de e i alla fall väldigt tysta. Min kropp är helt skönt genom trött efter lite trädklättring och en omgång på gymet.
2km jogging på bandet, tiden idag blev 12.13 som uppvärmning faktist 1,30snabbare än förra veckan. Jag körde program 1 i 2sett sen blev det 1.5km gång i 6% lutning som avslutning. Helt okej... Jag måste komma på något att variera min jogging med, för jag vill inte att det ska bli tråkigt för att gör det hela tiden. För jag tycker ju inte att jogging e jätte lajbans....utan nu e det helt ok...så det e synd att förlora det lilla jag har.

I morgon så e det ute jobb som gäller. Jag hoppas det blir bättre än det regn som har varit idag. Men det e ju inte så lönt att lägga ner någon möda på det, för jag kan ju faktist inte påverka det hela ändå! =)

Nepps... dax att hoppa i lite kläder kanske!  Skön kväll framför Robinson

Mörkret har lagt sig i lägenheten, ljusen e tända. Älsklingen lagade maten idag. Till förrätt blev det räkor med ägg halvor, majo och gurka. Huvudrätten bestod av qournfileer med tomat, gurka och mögelost. Efterrätten blev en Irish-coffe och 72% strawberry & orange choklad för min del och "chibbe" för älsklingen. Och nu plocka älsklingen fram osten oxå....livet e bra!Mysan bebben kör sin egen mys stil som vanligt!Styrkan sitter mellan öronen och alla skulle ha en Caisa

Go kväll Go kväll!!

Det är lite intressant hur mycket huvudet bestämmer. Idag så hade jag bestämt mig för att gå på en "klass" på gymet. Tanken var att antingen gå på spinning eller Bodybump..när jag tittade på schemat så var det bodypump som var det bästa alternativet. Jag gick iväg och när jag kom fram så visade sig att det var inställt. Jag valde att gå på "klass" för att jag kände att jag inte kunde pressa mig själv riktigt så mycket som önska/borde för att det skulle bli ett bra träningspass idag. När jag endå fick gå in till gymet för att träna så var det totalt omöjligt att få mig själv att göra det jag hade önskat, huvudet var inte alls motiverat fast att kroppen kändes helt okej.
Jag gick och joggade lite på bandet sen så begav jag mig hem för att hjälpa min älskling att städa här hemma lite. 

Eller så lite var det faktist inte, vi städade faktist en hel del. Vår lägenhet var en sanitär olägenhet innan...örk! Men nu så e den fin! =)

 
Jag måste ju bara berätta en sak till. I torsdags när jag kom hem så låg det ett brev och väntade på mig. Inte ett räkningsbrev utan ett underbart brev!
Tyvärr så är det inte alla människor som har en vän som "min" Caisa! Alla borde ha en Caisa i sitt liv!Månadens cm

              totalt  19/9     totalt 19/10    totalt 17/11
Överarm     - 1cm           - 2cm           - 2cm (0)
Bröst          - 8cm           - 9.5cm         - 10.5cm (-1cm)
Underbröst  - 7cm           - 9cm            - 9cm (0)
Midja          - 7.5cm         - 9.5cm         - 9.5cm (0)
Höfter         - 7cm           - 9cm            - 9cm (0)
Lår             - 1.5             - 2.5cm         - 6cm (-3.5)
Vader         - 2cm           - 2.5cm          - 2.5cm(0)
Rumpa        - 9.5cm        - 11cm           - 12.5cm (-1.5)

Dagens mått är tagna. Inga drastiska saker har hänt, men det e inte så konstigt eftersom vikten har stått stilla. MEN det som e posetivt är att låren äntligen krymt lite, på en månad 3.5cm. Kul kul!!

Det ska bli spännande och se hur kroppen reagerar på en månads träning.

Ska laga lite frukost nu, blir en omelett med ost, tomat och gurka.  Sen e det är gymmet som gäller!

Svettig och go!

Hemma från gymmet!
Det är en härlig känsla att jogga utan att behöva ta i. Benen bara går av sig själv. Detta är ingen känsla som jag e bortskämd med. De kilo som jag har tappat gör ju verkligen sitt. Det e UNDERBART!
Denna sista månaden så har min vikt stått JÄTTE stilla...tråkigt, men jag tycker inte det e så farligt. Jag vet ju om att det blir perioder när man står stilla. Jag ska mäta mig om några dagar så då får vi se vad det säger.
Men nu ska jag börja träna lite på allvar igen. Som jag har sagt innan så tycker jag om att träna så jag förstår aldrig riktigt varför det blir pauser/uppehåll.  Jag ska se om jag hittar några pass oxå att gå på. Jag kan tyvärr inte jogga ute så mycket som jag önskar pga att jag e köld och vatten allergisk. Vilket  e lite tråkigt nu när man har påbörjat lite jogging.


Nepps..nu så ska jag hoppa i ett varmt bad.

Liten inblick i min stockholmshelg

Hej hej hallå!!!!!

Japp det har varit stendött här. Jag har varit uppe i Sthlm och sen jobbat som en tok så jag har inte riktigt orkat skriva här.

Tänkte ge er lite bilder från sthlm...fast jag har inte så många....=/ lyckades låsa in min kamera en dag och sen så tar min kamera inte några bra bilder inomhus..=(

Söndagen som vi var där uppe så åkte vi till ett litet köpcentrum....
Här så gick vi in på HM och provade kläder vi aldrig skulle ta på oss i vanliga fall


Fika måste man ju göra när man shoppar..och dessa härliga människor bodde vi hos

När vi var ute på Gökgatan så hitta vi helt plötsligt en blå häst


En ny favvis butik hittade jag oxå på söder...

lite till...
Detta är det jag har pysslat med nästan hela dagen.
Tycker det e himla kul att pilla med sånt här oxå. Allt skapande och kreativt tycker jag om =)
Det enda nyttiga jag har gjort idag är att ha tvättat. Ja, det gäller ju att ha rena kläder när man ska åka iväg, eller hur. Man kan ju inte komma med sina skitiga kläder som värsta lantalottan.
Jag borde kanske ha packat, men jag har ju MÅNGA timmar i morgon att slå ihjäl...eller nä..jag måste fixa lite saker innan tåget avgår. Sen e det Stockholm som gäller..och PINK!! Fasen va skoj det ska bli!

Jag vet inte hur aktiv jag kommer vara här, beror nog lite på hur det blir med data och uppkoppling till cybervärlden!

Nepp...dax att mysa lite med sig älskling!!!


Smakprov

Hej hej!

Igår fick jag en fråga om jag ville göra en liten sak till min kära svägerska (ja, vi blir ju det om vi gifter oss med våra pågar)

Jag tror ju verkligen inte hennes familj tittar in här så jag tänkte ge er ett litet smakprov..


"målade" Emelie för att se hur det blev..jag har tagit "färgprover" från bilden jag målat av och då kom de här fram... de e otroligt varma färger, men hon e en otroligt varmperson så det passar hennes personlighet...


Digital scrapbookingIdag har jag gjort min aldra första seriösa digitala scrapp. Jag tog utmaningen på den här sidan.
Faktist otroligt kul att göra och en rolig att skapa med datorn. Fast jag får erkänna att jag gjorde detta från början pga att jag inte har mer dubbelhäftande tejp =) Men det kommer nog bli fler av detta slag

Hur skönt e detta???Så här ligger Mysan och sover...kan detta vara skönt??

Snyt och host

Hej snyt och fräs!

Vad skulle man gjort utan alvedon?? Just nu sitter jag och funderar på hur att jag ska göra i morgon. Jag vill inte smitta mamma men samtidigt så har jag inte råd att bli av med pengarna som det innebär att sjukskriva sig.
Får ringa och ha en överläggning med mamma tror jag...

Under de dagar jag varit hemma så har jag läst ut min bok " Brunstkalendern" av Emma Hamberg

Vag jag tycker om boken kan du läsa här.

atcho atcho atcho prosit!

Va fasen...Varför ska man alltid bli sjuk när man ska iväg??? Det slår aldrig fel..
Igår var jag bara lite snuvig...inget speciellt...energin var på topp, men det e som bortblåst idag. Jag började sy ett drapperi till vår säng så "lilla" My inte kommer upp där när vi inte e hemma. Hon har ju fått försig att det e ok att kissa i vår säng (så vi har fått flytta till 90cm soffan).
Jag börjar tro att alvedonen börjar verka nu så jag kan fortsätta med drapperiet...mycket pill för att det ska bli bra...så jag vill gärna försöka tänka så klart som möjligt så jag linte klantar till det (som jag brukar fast jag e frisk).


Nov. 1, 2009

God morgon!

Eller det kanske rättare att säga lunch. Idag e det jobb hos mamma som gäller. Vi har inte så mycket som står i vår agenda mer än att vi ska till kyrkan och tända ljus för mormor på gudstjänsten kl 16.00.

Jag tänkte redovisa lite saker som har pysslats ihop den sista tiden.

Handledsvärmarna här på bilden fick Caisa i helgen.  Mönstret e mitt eget.

I helgen så har jag varit handbollsänka och därför flyttade jag till Caisa m familj. När jag kom hem till Caisa så trode jag att Caisa och Wida var i stallet och skulle hämta mig för jag blev lite sen... Caisa kom och hämtade mig men inte med Wida utan med Embla. Embla är Caisas hästapolle...Caisa hoppade av och räckte över mig hjälmen.. ee... "ja, hoppa upp" sa Caisa...så det gjorde jag. Sen ÅKTE jag häst till stallet. Ja, ni läste rätt jag åkte! För det e så att denna lilla polle e lite speciell så jag som ovan ryttare vågar inte göra allt för mycket med den, desutom så hon invandrarhäst och går inte på samma kommando som svenskahästar går...så det tryggaste va att åka häst =) Men kul vad det i alla fall.

Allt som oftast när jag och Caisa ses så blir det lite scrapps, så även nu. Vi fick vars ett kort som den andra skulle scrappa och så åkte vi till PEMA, där så skulle jag hitta papper som Caisa skulle använda till sitt kort och Caisa papper till mig som jag skulle använda. Så här blev min...Som ni ser så heter den Lindblads Likheter. Den e på mig och min brorsdotter. Jag har ju aldrig sett de likheter som (tydligen finns) innan. Men kul tycker jag!

Den andra scrappen e på ett av de godsaste teerna mamma och pappa har. Jag tog bild på den för ett tag sen och scrappen ser ut så härI fredags när jag kom till Caisa så hade jag med mig ett litet paket där det bland annat  var ett album. I detta album skall fyllas med en scrapp varje månad. Den regel som finns är att jag ( i mitt album och Caisa i sitt album) skall vara med på bilden och den ska vara tagen i nutid.
Så här blev min första sida


En väldigt enkel scrapp, men det ska bli oerhört intressant hur livet ser ut när detta albumet e fullt....=)

nepps...nu sak det ätas lax med kokt broccoli och smör! Mumma!

 


RSS 2.0