i en annan värld

God eftermiddag!
Hos mamma så sitter vi helt tysta idag. Mamma är inne i den sista boken i serien Grottbjörnens folk. Detta är gamla minnen för mig. Eftersom mamma är lärare eller rättare sagt var lärare (hon sa ju upp sig på sin födelsedag förra året) när jag var liten så tillbringade vi en massa tid ihop på somrarna. När jag hade varit ute och lekt och kom hem så var det så där tyst som det bara kan bli när någon sitter uppkrupen i soffan och läser. Mamma älskar läsa och gärna om Ayla och hennes vänner. Jag kommer ihåg att jag kunde stå precis framför mamma och kalla på henne men hon reagerade inte, hon var inne i bokens härliga värld och hon hade svårt att släppa den. Nu på äldre dagar så har jag också fått uppleva den världen och den e underbar.
Själv så har jag inte läst Grottbjörnens folk böckerna, men jag får nog gå till biblioteket och låna dom. Jag hittar inte mammas alla böcker. (men de ska vara här, om de inte e sönder lästa)
Medan mamma suttit och läst så har jag gjort min läxa till sista kurshelgen. Jag har gått en tränar utbildning nu i ett år. Så idag har jag skrivit ner min utveckling och min tränar filosofi mm. Det är många tankar som snurrar i huvudet när man sitter och tänker på hur man själv uppfattas mm.
För att lugna huvudet så ska jag nog sätta igång kaffebryggaren så jag kan förstöra min vätskebalans i kroppen igen!
Jag hoppas ni får en bra dag!!
Mia

oväntade inslag en vanlig onsdag


2 motivationer för att diska

Som jag skrev innan så var jag TVUNGEN att städa idag. Köket var överfullt av disk. Vad gör man då för att motivera sig till att diska? Jo, om man heter Mia och är TVUNGEN till att diska pga älsklingen strejkar då tar man fram sin dator och ställer den i köket letar fram något program på någon play kanal eller ett radioprogram som Husmorsskolan eller liknande. Tiden bara rinner iväg. Mycket trevligare att diska då
Det andra jag gör är att belöna mig själv, idag blev belöningen en ny foundation. Det blev ett helt nytt märke för min del, Clinique. Jag har haft puder foundation de senaste åren....men jag vet inte vad jag tycker bäst om. Men nu provar jag på detta....

Vågen sa...

God morgon!
I morse var det dax att ställa sig på vågen igen. (jo, jag har gjort det sen 22feb oxå....stått stilla mer eller mindre)
Det går sakta men säkert men det är inte så att det går med någon jätte fart precis. Men samtidigt gör jag inget speciellt för att tappa någon vikt mer än att äta som jag gjort de senaste 2åren.
Om jag ska nå mitt mål till nästa år så måste jag sätta fart med mitt joggande...men jag vet inte riktigt hur!? Jag ledsnar på det och glömmer (läs:förtränger) att jag ska ut och springa eller så blir jag förkyld eller något annat med hälsan...och så kan man ju inte göra det...eller något..
Måste lägga upp en plan hur jag ska göra det.
Idag står det städa på mitt schema. Jag har dragit mig för alldeles för länge... man skulle kunna kalla denna lägenhet soptippen!
Jag hoppas ni får en bra dag!

Solig lunch

Vilket underbart väder det var igår. Jag och Eddisen tog en promenad och åt lunch nere på trappan till kanalen här i Malmö. Detta är den första våren Eddie upplever och han är ju dessutom i tonåren och upptäckt att hans nos fungerar. Så nu när vi är ute så e han ständigt på upptäcktsfärd.
Igår så hade vi en liten träning med Elin ang inkallning. Vi måste jobba mycket med detta, älskade lilla hund markerar att han hör men han vill bestämma själv. Vilket inte vi vill. Man måste ju ha en hund som kommer 100% säkert om det är ett skarpt läge. Annars får han gå kopplat alltid, och det vill jag försöka undvika.
Jag hoppas ni får en bra dag!
Mia

Spökvandring i Lund

Igår så var jag, älsklingen och svärföräldrarna på en spökvandring i Lund. Han som guida oss hette Jacques Schultze och var en fantastisk brättade. Han berättade om alla hemsökta hus runt husen i Domkyrkan och Lundagård. En av pojkarna som oxå gick med som åhörare var helt trollbunden av alla historierna. Helt underbart att barn fortfarande kan bli helt tagen av en berättare.
Kan rekommendera det varmt!!! Ska försöka hitta tid att gå en spökrunda här i malmö i sommar oxå. Mycket intressant och roande!
Nu ska jag ut och se om jag hittar lite kol pennor! =)
Ha en bra söndag!
Mia

Jag VANN!!!

Woho!!! Vilken fredag!! Jag vann en Bloppis!!!! skorna på bilden är nu mera mina! =)
40kr + frakt så det hela gick på 88kr. Helt okej får jag säga!!!
Om ni tycker om att blogga så titta in på Amandas super fina sida! HÄR hittar ni den!

Drömmar vid 30

Idag så är det höst igen. Våren försvann över en natt. Idag så ska jag och mamma inte göra något speciellt. Klinka lite på en gitarr som jag fick låna igår.... min nyaste dröm är att kunna spela barnvisor och lite Monica Zetterlund inspirerade låtar på gitarr. Det som e lite roligt är att jag har en betong vänsterhand, motoriken är icke existerande....
Kanske lite knasigt att komma på så här vid 30...men så e det =)
Vad har ni får drömmar ni vill kunna göra??
Ha en bra fredag!

Fel på dagarna

Hej!
Igår hoppade jag in och jobbade lite extra hos mamma. Det kändes idag kan jag säga. Min arbetsvecka hos mamma börjar annars på torsdagar klockan 07.00-21.00 och sen jobbar jag varannan vecka fredagar 07.00 -21.00 och det gör jag denna vecka. Så i morse när jag vaknade så kändes det som det var fredag... men så e det ju inte=/ Detta veckoslut kommer kännas som väldigt långt.
När jag var hos mamma igår så frågade min älskade brorsdotter mig om jag kunde hjälpa henne med hennes blogg. Hon ville ha en ny design som speglade henne lite bättre. Som den snälla faster jag är så är det klart jag hjälpte henne! =D
Så här blev resultatet, en enkel och fin layout.
Jag hoppas att ni har det bra! Glöm inte njuta av det fina vädret!!! =)

Närgånget

Igår när jag och Eddisen var ute och gick så såg jag dessa två bilar. Det roliga här är att framför den blåa bilen var där en lucka på ca20m och bakom den vita bilen så stod ingen bil alls. Antagligen så är det väl så att det har stått bilar där innan, då är det mycket IMPONERANDE att de inte kört in i varandra! (fast det kanske de har, vad vet jag) Men om vi säger att de inte har kört in i varandra DÅ e det imponerande!!!!=)
Vad hittar ni på idag?!

Vår i Malmö

Idag har jag och Eddie varit på en vår promenad i Pildammsparken här i Malmö. Helt underbart skönt väder. Eddie är 10månader och är i slyngelåldern, men det börjar bli otroligt skönt att gå promenader med honom. Han har äntligen börjat förstå att man inte kan dra i kopplet hela tiden, att det e skönare för hans del om han tar det lugnt. Han glömmer av sig lite då och då som när snygga tikar kommer i närheten och när fåglarna ser jätte spännande ut. Men det är härligt att se att han utvecklas ju äldre han blir. Men vi har några saker vi måste ta tag i och det ska vi låta min kusins sambo hjälpa oss med.
När han var liten valp så var det inga problem att låta Eddisen gå lös, han gick inte många meter ifrån en. Men nu när han går lös så kommer han inte på inkallning. Han kan komma och markera att han har hört, men springer någon meter ifrån en. Så han genomför inte inkallningen helt. Det är otroligt irriterande och det måste fungera om han ska få gå lös. FÖr om vi möter andra hundar så måste jag veta att han kommer hela vägen och stannar hos mig.
Så nu ser jag fram emot lite hund lektioner!
Jag hoppas ni haft en bra dag i vårsolen!

Vart ska detta sluta???

Jag börjar tro att jag börjar bli beroende eller kanske rättare sagt SLAV under socialanätverk. Jag skyller mitt sista medlemskap på Pillan..... jo så e det! Det e hennes fel, för jag kan inte själv stå för alla mina konstigheter! ;)
Twitter e det nya att försöka lära sig... här tänkte jag nog faktist blanda mig lite politiskt, men såklart kommer jag inte kunna hålla mig enbart till det utan det kommer även bli privata saker där oxå.
Mitt namn på twittr är: Tantmian.... ja om ni vill följa mig lite där. Vilket jag hoppas att ni vill =)

Jag hoppas att ni har haft en bra helg!


Halmstad bjöd på en byxdress

Visit hm.com
Godkväll!
idag har jag lekt struts och grävt ner huvudet i sanden och slagit bort inbrottet i källaren igår. Hela denna dag har jag, älsklingen, Malin och Trissan varit i Halmstad och tittat på handboll. När killarna inte spelade så tog vi oss ner till centrum för lite lunch och det blev en del shopping.
Jag glömde mina solbrillor hemma så jag köpte nya pilotbrillor på Indiska för 60kr, lagom pris=)
Sen sprang jag på detta halsband som skulle kostat 400kr och det stod att det var 50% rea så jag kunde inte motstå det....sen när jag skulle betala så fick jag 70% rea istället. Jag blev inte ledsen! =D
Sen har jag nog gjort mitt konstigaste klädköp någonsin.... jo då en byxdress..JAG har köpt en BYXDRESS!! jo då.. till sommaren ska jag ha det med ett par sköna sandaler och glida i stan med solen i ansiktet.
Varför inte sattsa på något oväntat när man bara ska leva detta livet en gång?? =)
Hoppas ni haft en bra lördag!

VAD ÄR KLÅFINGRIGA PERSONERS PROBLEM!?!?!?!?!

så jäkla tråkigt att öppna dörren till lägenheten och hitta en lapp från vaktmästaren att det har varit inbrott i våra förråd. Jag går ner och kollar, jo vist fasen e det i vårat!!!! Suck... jag e så trött så jag kan stupa och huvudet går på halvfart. Jag är helt känslomässigt död...jag reagerar knappt inte. Jag vet inte vad som är stulet...det var bara en jävla röra där nere.... suck. Jag orkar inte hela jäkla baletten med polis, försäkringsbolag osv... ååååå!
Va fan e folks problem?! Låt mina saker vara... jag har inte de inlåsta för att du ska ta dom..JÄVLA PUCKON e de som håller på med sånt!!!!
Fick ringa älsklingen... han berättade var hans "gym-hänglås" fanns, så jag har fått låna det så länge.. men va fan hjälper det? Visst det e en markering att det är mitt som är inlåst, men vad hjälper det?? De verkar inte fatta det i alla fall!!!!!
Nepp, öppna balkongdörren och släppa ut all instängd luft som e i lägenheten sen måste jag hoppa ner i sängen för sömn. I morgon så ska vi bege oss och heja på ett grymt duktigt handbolls lag som kommit till finalsteget (bland de 8 bästa lagen) i SM  som ett år för unga....så jäkla kul!!!!
Sen vill jag tipsa om Tant Lindblads blogg, där har jag skrivit om "minnenas bok". Titta gärna in där och skriv vilken bok som påminner er om eran barndom!
Hoppas ni får en bra natts sömn!
Mia

Favorit bild

God morgon!
Idag tänkte jag visa min absoluta favoritbild. Modellen på bilden är ju älskade Caisa. Fotot är taget uppe i Stockholm när vi hade en tjejsemester. Helt underbart!! Just denna bild är från String Cafe på söder.
Tyvärr så gör jag för sällan sådana resor. Men det var en underbar vecka!
Det som e det bästa med Caisa förutom att hon e helt jävla underbart egensinnig är att vi kan vara precis som vi e. Vi behöver inte alltid prata utan vi kan ha en skön tystnad och bara existera.
Caisa, du ska bara veta att jag e så glad att vi har hittat varandra igen efter våra års uppehåll! Jag vill verkligen bli gammal tant ihop med dig!

Rökgul pappershållare och sjögräsgröna våt...

img_7959 (MMS)

Rökgul pappershållare och sjögräsgröna våttapeter från 1900-frös  ihjäl har de på sjukhuset i Lund. När jag besöker sjukhuset och måste besöka någon av deras toaletter så vill jag att de ska kännas fräscha Bara att behöva använda en toa på sjukhuset känns si-så-där.. Man vet aldrig vem som varit på toan innan och varför... Va de kanske magsjuka? Kräktes de? Vilket fall så känns toan med rökgula pappershållare och sjögräsgröna väggar riktigt skitiga, detta även de är jätte rena.  Jag måste även skriva att det finns fina toaletter på Lunds lasarett, men det e tragiskt att det finns sådana här toaletter kvar.


vågar man tro på våren??

Våren är på gång, solen lyser in genom fönstret. Katterna och hunden ligger och lapar sol på golvet.
Jag ska bege mig mot Lund, Pillan och Pyttarna.
Jag hoppas att ni får en bra dag!!

Ni får gärna titta in


Tänkte bara påminna om att ni gärna får titta in till min hemsida och blogg på Tantlindblad.se oxå.
Idag så har Majken fått en liten kompis!
KRAMAR
Mia
Ps: jag har ändrat så länken ska nu gå till hemsidan....dumt att jag inte tittade på det innan!

Grymt tradigt...

Idag har det varit en jä-la skit morgon! Jag hatar att små gnabba och diskutera onödiga saker när man har tillfälle att mysa och prata vettiga saker. Men så blev det inte, och brukar inte bli när vi väl har tid för varandra...tyvärr!
Varför e det så? När vi inte har tid för varandra så är vi stöttande och kärleksfulla och när vi har tid för varandra så blir det gnabb och tråkigheter...suck. Men det viktigaste är att vi alltid blir vänner i slutet i alla fall.
Nu ska jag fortsätta att virka lite...
Jag hoppas ni får en bra dag!

10 månader

God morgon!
Jag hoppas ni alla haft en bra helg. Jag har haft en bra och intressant helg. Både lördag och söndag så har jag varit på handbollstränar utbildning. Mycket intressant, det är alltid kul att bolla idéer med andra handbollsnördar som är i liknande sits som man själv är i. Jag var lite negativ inställd till denna utbildning pga att de andra tillfällena vi haft har varit så där bra, mycket teori och väldigt lite praktik. Men denna gången så blev det kanon blandning!!
Idag den 14mars så blir lillprinsen 10månader. Lilla Eddisen börjar bli stor...och husse börjar prata om att skaffa en flicka till honom....men vi får se. Jag e ganska nöjd med en vovve just nu.... sen när vi flyttar till större så kan jag tänka mig en till...men då e det en STOR hund som gäller så jag kan gå in för lite mer hundsport med.
Nu så ska jag äta min andra frukost sen ska jag bege mig mot Svågetorp!
Ha en toppen dag!

MJAAAUUUUUUUUUUUUU

Med en löpande katt som har ackompanjerat melodifestivalen så har vi avnjutit denna förvånansvärda väl genomförda tävling i soffan med god mat och gott vin! (tack Anneli )
Den enda laten som faktiskt var usel var Brolle, och jag som gillar Brolle i vanliga fall =/ Men sen gillar jag de olika låtarna på olika sätt.... men de andra var bra!
Eric och Danny har ju ett GRYMT nummer... men låttexterna är ju ingen större hit.... men sen har vi de nummer som har grymma texter men som har dåliga shower.... men jag röstar nog i alla fall  på Danny...fast jag gillar även Linda oxå... och de andra... svårt att välja.....
Vilka tyckte ni va bäst???

vårtecken för mig är



Vårtecken för mig är när pappa och mamma bytar gardiner! Det sker varje år vid denna tidpunkt....eller kanske lite senare. Mina föräldrar bytar inte gardiner en massa gånger per år som vissa familjer gör. Utan det e till jul och till våren det bytas.
Bytar ni till påsk? Sommar? Höst?

Som ni ser så har jag lagt till en länk till TANT LINDBLADS hemsida här till vänster, jag hoppas ni tittar in där oxå mellan varven. =)

Nu ska jag fotstätta virka lite fuldjur, det går framåt men det tar lite tid. =)

Jag hoppas ni får en bra fredagkväll!

Min header syns inte

ååå... min header vill inte synas på tantlindblad.blogg.se Har ni något tips på vad jag kan ha gjort för fel???

Avslöjar mitt nya jobb projekt

Nu kan jag inte vara tyst längre. Mitt nya projekt är Tant Lindblad
Allt är inte riktigt färdigt, men jag skulle gärna vilja höra era åsikter.
Med tanke på att jag e i startgroparna så har jag inte så mycket i mina album och det finns inget i handelsboden att köpa än. Men det kommer.....

En lyckad kidnappning

Bild tagen av Pillan
God morgon!
Igår så tog jag tåget in till lund. Lämnade Eddiesen hos mamma och gick sen ner till Nova för att luncha med en Jenny. Jenny och jag känner inte varandra så himla väl utan vi har gemensamma vänner och träffats en del gånger ihop med dessa tjejer under en MASSA antal år. Så det var himla kul att vi tog tag i oss själva och träffades under en lunch...mycket trevligt va det!
Efter lunchen så gick jag och "kidnappade" Pyttarna.... vilka hjärtan de e! E helt förälskade i dessa små liv. Sen hade vi en skön eftermiddag med en väldigt lång promenad i det underbara vädret för att möta upp Pillan i stan så hon fick tillbaka sina barn.
Att praoa som 2barn mamma var inga problem, detta för att pyttarna låg och sov så gott i vagnen hela tiden. Det som var lite mer kämpigt var med Eddisen. Han är inte helt inlärd att gå på en sida, utan han går gärna framför ens ben fram och tillbaka. Det kunde han ju inte göra nu för då blev han påkörd. Men efter ett tag gick det bra, och det var super bra träning för lillkillen. Han var helt slut när vi närmades oss Lunds centrum.
Det som slog mig var att när det väl e dax för barn (om den tiden kommer) så kommer det nog gå bra!
Idag så ska jag fixa lite med mitt nya projekt lite...sen får vi se vad som kommer ske....kanske kommer lite besök kanske inte... men vi får se!

En efterlysning  ligger redan ute INNAN ja...

img_4243 (MMS)

En efterlysning  ligger redan ute INNAN jag kidnappat dessa underbara pyttar.... DÅ e det illa:D


Ett halv misslyckat försök..

gjorde ett försök att rita av en bild på mig....fast det blev s där bra... Tycker det e skit svårt att rita av huvuden som e lutade och det roliga med de e att jag lutar mitt huvud på ALLA jäkla bilder!!!!!
Men jaja... övning ger färdighet

Lycka är när ens 12åriga tjejer bevisar för sig själv att de kan!

God söndagskväll!!
Jag hoppas att alla haft en underbar helg. Min helg har varit toppen... jag blir så förbaskat jävla glad när det går bra för våra 12åriga handbollstjejer. Vi har kämpat en massa för att tjejerna ska förstå grunderna i handbollsspelet och det börjar äntligen synas på matcherna oxå. I helgen har vi dessutom fått resultat av allt vårt slit vi gjort tillsammans. Vi har haft en jätte tuff period med mycket förluster, men vi har trott på det vi gör hela tiden. (eftersom vi vet att det funkar) Men man vill att tjejerna oxå ska få kännapå att det funkar och att de kan och de har utvecklats jätte mycket.
Helgens 3 matcher slutade med 2 vinster och 1 lika match. Mot de vi spelade lika förlorade vi med 10mål mot i höstas, så vi har gjort en bra utveckling!!=)
Annars så har vi haft en lugn och skön helg ihop. Tittat på en del filmer som Killers, som var SJUKT dålig, Cell 211 som jag knappt inte såg något på...inte en Mia film och sen så såg vi en till film som jag inte kommer ihåg, en tjejfilm så den var som tjejfilmer alltid e.... =)
Sen måste jag bara berätta att Emelie har gett mig en liten aword...TACK SÅ MYCKET!!! =)
Nu ska jag hoppa ner i sängen för i morgon så e det mer arbete med nya projektet som gäller!
GOD NATT!!

Redhead filurar på

God morgon!
Igår så hade jag och älsklingen dejt som jag skrev om igår. Mitt favvis ställe är Mosaik och dit gick vi.
En skön och mysig kväll blev det med en massa prat.
Igår på dagen var jag hos Jenny igen för att fylla på färgen. En underbar frisör och personlighet är denna kvinna. På kvällen valde jag att ha en hög knut till min svarta klänning. =) Fint fint med mitt röda hår!
Jag kom på mig själv att sitta och studera alla par och sällskap och filura på i vilket sammanhang de va där. Var de på första dejten? Var de gifta? Eller var det stora sällskapet en AW eller var det släkt?? Gör ni det oxå? Sitta och filurs på hur deras historia ser ut??
Nu måste jag göra mig klar till dagens handbollsmatcher!
Jag hoppas ni får en skön lördag!

Nominerat mig

Hej!!
Snart e det dax för mig att hoppa in i duschen. Kvällen bjuder på en dejt med min älskade sambo. Jag har ingen aning om vart vi ska gå och äta (inte säker på att han heller vet det)
Vet ni om en sak, någon har nominerat mig till Mix Megapols Tjejplan. Jag har ju mina aningar om vem det e... Men vem det nu e som har gjort det så e det otroligt gulligt! Det hade varit så GALET roligt att åka iväg på något sådan! Jag har inte varit iväg på en riktig semester utomlands på 6år!!! De sista 3åren så har jag lagt alla mina semesterdagar på handbollen.
kul kul.. nu e det dax att hoppa in i duschen!
Jag hoppas ni får en trevlig kväll!

GRATTIS CARRO!!!!

Eftersom min mobil har dött så får du min hälsning här!!

v-blogg


Tyst om natten så sitter jag och jobbar

Godmorgon!!
Just nu är det inte allt för många timmar jag spenderar i sängen. Fast jag ska inte klaga, det e självmant! När jag sitter och pillar med mitt nya projekt så springer bara timmarna iväg och just på kvällen/natten när det e lugnt och stilla så blir jag väldigt produktiv. Älsklingen är inte lika nöjd och han klagar över att han inte kan slappna av när jag sitter uppe.
Men jag har bestämt mig för att jag måste begränsa mitt arbete med projektet till vanliga arbetsdagar (försöka ska jag göra)
Idag så ska jag göra 2st kort, en som fyller 60år och 55år. Men jag ska hinna med en lunchdejt oxå med min nästkusin idag. Det ska bli trevligt för det var oerhört längesen vi sågs.
Ska ni hitta på något idag??

förlåt

Hej!
Jag e ledsen att jag är lite frånvarande ang min vardag. Men just nu så håller jag på att avsluta lite saker och e i uppstarten med andra. Det tar mycket tankekraft och energi.
Om ett tag så kommer ni få reda på vad jag sysslar mer... Men jag hoppas att ni ändå tittar in här med jämna mellanrum....jag försöker illa fall rita lite så ni blir lite uppdaterade! ;)

RSS 2.0