En spark i baken till att börja ta kort

Nu är fotosöndag igång igen... två teman har gjorts nu i angusti
Första var OÄNDLIG (klicka på länken för att läsa min tolkning av bilden)


Andra temat var AVIGT (klicka på länken för att läsa min tolkning)


Om ni e sugna på att börja fota och behöver en liten spark i baken så är detta ett bra tillfälle att göra oss andra sällskap.
Man behöver inte ha någon speciell kamera. Mobilens kamera fungerar oxå utmärkt! Gå in och läs på deras hemsida fotosöndag.se . Det är inget svårt och krångligt. Allt står på deras hemsida.
..
Ta hand om er!
Mia

Läges uppdatering ang FisenTänkte uppdatera lite om hur det gått med Fia (Fisen).
För någon vecka sen skrev jag om att hennes underkäke var uppsvullen, men den svullnaden gick ner. Men det visade sig att hon fått en böld under hakan när jag kom hem till mamma o pappa i torsdags. Jag ringde vetrinären o fick tid i fredags. Det visade sig att hon har fått jätte dålig tandstatus med största sannolikhet en tandsjukdom som katter kan få som gör att deras kroppar bryter ner tänderna (ruttnar) om jag förstod det rätt. Den tand vi såg höll på att ruttna bort har ett klart samband med bölden, hon blev inlagd för op.
På kvällen så ringde de om att de fått in jätte många akutfall och hann inte utföra op förrän dagen efter. Mitt hjärta började blöda lite, tycker inte om att lämna Fisen över natten. Om jag kunnat så hade jag gärna trängt in mig i hennes bur för att vara med henne.
I lördagsmorse ringde de och sa att de satt ett drän i bölden men de hade inte vågat dra ut tanden pga att det har blivit en förtjockning i käken och att de var rädda för att de skulle knäcka käken om de inte röntgade den innan och såg så den var frisk. Tandspecialisten jobbade inte nu under jourtid (vilket jag förstår) så vi fick tid igen på onsdag. Då blir det röntgen och så hoppas vi att de inte hittar några tumörer (vilket kunde förekomma) sen blir det op.
Sen hon kom hem så har hon ätit bra, vilket är skönt och sen så sov hos mig inatt. Ja, jag blev kvar hos min sjuka tjej för att vaka över henne lite. Mamma o pappa är inte vana vid sjuka djur och jag vill inte lägga ansvaret på dom. Det kommer bli en tuff vecka med tabletter o rengöring...man blir ju inte helt poppis hos djuren när man måste tvinga ner tabletterna...som tur e så gillar hon bli klappad/kliad under hakan så hon började spinna som en tok när jag rengjorde i morse.
Så Fisen går med tratt nu och får inte gå ut... så personligen för henne e hon i helvetet..inte alls nöjd! Men så får det vara! För vår tant ska bli frisk!!!

Ha en bra dag och ta hand om er!!!
Mia

Tankar, drömmar o känslor

Tankar, drömmar, känslor...tänk om man inte hade de förmågorna?! Vad hade det varit för liv? Man hade nog klarat sig med två av dessa tre förmågor men om man hade tappat två så man bara hade haft en förmåga kvar så hade det varit väldigt svårt.
Det e svårt att drömma utan tankar, utan tankar inga känslor, utan känslor inga drömmar. Sen kan man vända och vrida på detta på alla sätt och vis.
Livet hade varit väldigt ihåligt.
...
Jag är en tänkare, en drömmare. Jag har problem med känslor mellan varven, jag/min kropp kan stänga av de när det blir för mycket. Ett handikapp, helt klart. Men det e oxå ett skydd för mig själv. För jag e livrädd för att bli sårad så mitt hjärta går i tusen bitar! Vilket jag tror att många e, om inte alla.
Men jag vill inte missa något pga att jag stängt in mig i mitt skyddsrum, så jag har fått lära mig att leva utanför skyddsrummet så jag kan uppleva allt underbart som finns. Men mitt skyddsrum finns kvar, det är inte rivet så mellan varven tar jag och flyr in där tills huvudet har fått ta över och tänka ut hur jag bör aggera, reagera o känna känslor igen.
För jag vill inte vara utan mina känslor, fast de gör mig livrädd mellan varven. Men det är väl det som är livet. Att uppleva, känna och finnas!
...
Ta hand om er
Mia

RSS 2.0