Min mamma

Min mamma är min hjältinna!

Min mamma é det tredje barnet i en syskonskara på fem. Hon miste sin pappa när hon var 12år.

Min mamma träffade sin man, min pappa när hon var 14år på en ungdomsgård. Han frågade vad hon hette?!   Hon svarade: -Skit du i det!
- Då kallar jag dig Greta! Sa han

Min mamma blev gravid när hon var 15år och hade precis fyllt 16 när hon fick sitt första barn. När hon fick sitt andra barn var hon 21. Min mamma var 27år när hon blev tre barns mor.

Min mamma gifte sig med sin man, min pappa när hon var 18år. De var många som inte trodde på deras äktenskap. Men dom é fortfarande gifta!

Min mamma tog lärarexamen när hon var småbarns förälder. Hon klarade att ta hand om två barn + tuffa studier.

Min mamma älskar sitt jobb, hon är en ja sägare, hon é omtänksam, hon sätter alla andra i främsta rum och sig själv i andra.

Min mamma gav min frukost på sängen varje dag under högstadiet. 

Min mamma har alltid tagit med sig oss vart än hon skulle. Om vi inte var välkomna så var inte hon välkomen.
Vi barn har alltid varit det viktigast. Vi har lyxen som har en engagerad mamma. Hon har alltid varit med på alla våra handbollsmatcher, varit den som hejat högst. -Jo det var pinsamt, men hon var där. Det fanns de som inte hade någon.

Min mamma fick diagnosen äggstocks cancer när jag var ca 4år. Niklas var 10år och Pelle var 14år.
Mamma opererades och då visade sig att hon var frisk, proverna hade blandats ihop med någon annan.

Min mamma har alltid varit aktiv. När jag var liten så utövade hon friidrott. Jag tyckte det var jätte häftigt att mamma kunde stöta kul och hoppa så långt. 

När jag var 12år så började jag och mamma spela golf. Mamma har alltid sagt att golfen varit pappas älskarinna. Men jag kan ju säga att det blev mammas andra förälskelse, hon blev en äkta golf idiot. Mamma och pappa slog vad om att om hon lyckades gå ner från 54 i hcp till 36 på ett år så skulle hon få nya klubbor. Att klara det är en strång prestation. Min mamma klarade det!!!

Min mamma började tappa saker, släpa vänstra benet när hon gick, såg inte vart golfbollarna tog vägen. Hon fick en halv kroppsförlamning, fick igenom en massa tester, men fick inga svar. En dag så ber min mamma mig läsa en artikel. Det var en läkare som heter Birgitta Brune som hade skrivit en artikel om sin sjukdom MS. Det var som att läsa om mamma. Mamma skickade efter sin journal och där stod det redan för flera år sedan att det var med största sannolikhet MS hon hade. 
Men ingen läkare hade sagt något!!! 
När mamma hade blivit dålig fick hon för sig att hon skulle cykla ringsjön runt, ingen sjukdom skulle hindra henne från något hon ville. Det fick bra en lång bit, men mammas cykel började klydda. Hon förstod inte varför cykeln började bromsade hela tiden. Men det var hennes vänstra ben som inte ville längre.
Sakta med säkert har mamma blivit sämre. Först fick hon en krycka, sen två, sen fick hon en rullator. Vi barn bad henne att sluta köra bil, det gjorde hon. Hon fick sluta spela golf för hennes balans blev för dåligt. Hon trillade titt som tätt, hon slot i huvudet i bordet och golv när hon trillade.

Min mamma é en kämpe. När jag bodde i Göteborg så läg min lägenhet på tredje våningen, utan hiss. Fast att hon satt mer eller mindre i rullstol så gick hon upp för trapporna!! Hon var helt slut när hon kom upp för det tog henne 20-30 min men hin skulle gå upp!!!

Min mamma jobbar fortfarande halvtid. Så försäkrinskassan och alla de andra som tror att sjuka inte vill jobba, titta på min mamma!!! Om hon var tvungen att sluta jobba så hade det blivit hennes död!!!

Min mamma är min hjältinna!!!  


Kommentarer
Postat av: Emelie

Vilken underbar artikel. Din mamma är verkligen en hjältinna och du är otroligt stark du med kära Marie <3

2009-12-05 @ 09:49:57
Postat av: julclaude

wow vilken historia, hoppas allt är bra med henne =) Kram

2009-12-14 @ 11:29:25
URL: http://vanissajulclaude.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0