1skada och 4filmer

Idag fick jag rycka ut som "världens-bästa-faster-taxi". Älskade brorsdotter skadade sig i skolan när hon hade handbollslektion.
Sen spenderade vi hela dagen och kvällen nere i soffan och tittandes på 4st filmer. Bra jobbat tycker jag =) Just nu kommer jag inte ens ihåg alla filmer vi såg, men vi började med "Eclips"! (ja, 3dje vampyrfilmen som alla tonårs tjejer bara älskar) helt okej film, den andra vi såg var "A lot like love" Tredje filmen var "Valentines day" och den sista var en 80tals "flashdance"

Det är alltid för sällan man har sådana dagar som dessa...fast vi kan ju utesluta skadan!

VM-finalen

Efter 60min spel så stod det 31-31. Det innebär att det är 2x5min förlängning. Frankrike började förlängningen med 1 man utvisad i 1,55min. Men till slut stod Fransmännen som segrare.....
Som en handbollsnörd som man e så är detta otroligt häftigt att få uppleva på hemma plan! Jag hoppades på att Danskarna skulle ta hem det hela, men de båda lagen var otroligt bra!
Så det e bara att säga grattis till de tre nationerna som fick medaljer. Spanien 3a Danmark 2a och vinnare Fransmännen

Nu jävlar ska vi heja fram killarna till e...

img_0427 (MMS)

Nu jävlar ska vi heja fram killarna till ett brons!!! Jag e redo!!!


Blokus e ett rent skit spel:/ tror ni jag ...

img_0423 (MMS)

Blokus e ett rent skit spel:/ tror ni jag vinner??? Ne, inte denna omgången! Men jag ger mig inte... Om det krävs hela natten så ska dom få sitta uppe tills jag vinner! :)


Tänkte hälsa er en trevlig kväll! Nu ska v...

img_0422 (MMS)

Tänkte hälsa er en trevlig kväll! Nu ska vi bege oss ut till Caisa o Lars på foundekväll!!! Spännande för det har jag aldrig ätit. Sen tänkte jag oxå visa upp mitt nyaste sjal inköp! :) va tycks???


öva öva öva

Fick sån otroligt sug efter att rita lite. När jag tittar in hos dessa tjejer så blir jag alltid på att prova på lite av deras stil...men jag måste ÖVA mycket för att komma upp till deras nivå...
Men ni kan kanske lista ut vem dessa 2 halv uttråkade tjejer är??

SPRING!!!!!!!!

Uppdraget slutfört!!!
Kim Anderssons autograf införskaffades. Efter lite påhejningar av mig så kom underbara Caisa in till Malmö och fick uppleva en VM-semifinal.  Kim Andersson är ju skadad och opererad i handen så han var inte med och spelade. Jag lyckades spana in honom under matchen, men vi kunde inte komma ner till honom. Det var för många vakter och staket i vägen. Efter matchen så gick Älsklingen och Ola och tog en öl, men vi töser fick för oss för att gå på fjortis jakt efter Kim. =) Vi hade ju lixom ett uppdrag vi måste försöka genomföra!!! Vi gick i korridoren utanför hallen.... så klart skulle han ju inte gå omkring där, men så fick jag för mig att titta in i hallen... jo då, var det inte Kim som stod på ANDRA sidan av hallen och skrev???? Det var bara att lägga benen på ryggen och springa. Ni kan föreställa er en film där personer blir jagade av skurkar...så sprang vi. =)
Jag kan säga att det blev en lyckad kväll fast vi förlorade en finalplats....som va lite surt. Men jag får se grabbarna igen på söndag. Då spelar de om en bronsmedalj....sen ska jag ju klart se finalen oxå! =)

VM-semi i Malmö

Fredagen den 28 jan är det idag. Idag spelas semi-final i handbolls VM i Malmö. Vi har biljetter så tanken är att jag ska stå där med alla andra tokar för att heja fram grabbarna. Det som nu inte har varit med i mitt schemat är att jag skulle få feber och hals ont. =/ Jag ska knapra panodil hela dagen, för detta ska jag inte missa!!! 
Handbolls idiot som man är så skulle jag hugga av min fot innan jag skulle missa handbollsmatchen ikväll!
Sen har jag ett uppdrag jag ska försöka utföra ikväll. Jag måste få tag på Kim Andersson för en autograf till Caisa. Jag måste göra en plan tror jag... för vi sitter inte så nära plan ingången/utgången så jag kan fånga honom där. (om han sitter på bänken idag, vilket han nog inte gör) 
Jag måste försöka få i mig lite mat och feberdämpande nu. 

Jag hoppas ni får en bra dag och kväll!

 


ups..

Jag förstår inte varför alla kort blir så grynings som jag gör fixar i PS. =/ Det måste vara inställningarna till web-sparningarna.... vilka inställningar har ni??
Detta kort är taget på festen i lördags... kanske ska leta upp en helbild på mig för att visa vilka kläder min älskling valde till mig. =)
Tyvärr så hade jag ingen helbild som visar kläderna på ett bra sätt. =/ Men ni ser hur duktig jag e som dricker varannan vatten ;) Eller så blev jag bara törstig efter allt dansande! =)
Idag så är det jobb med mamma. Pyttarna o Pillan kommer förbi en sväng. Igår när jag var på shopping humör så "råkade" jag gå in på Noa noa som hade 70% ...de hade ju oxå lite flickebarn kläder.... jag kunde inte motstå att handla till Emilia då...var lixom bara tvungen =)
Nepp...nu ska jag leka frisör! =)

Bilder från dagen

oj vad det blev kornigt...=/
Man kan undra om vår gata har blivit uppställningsplats av bilar vars ägare inte tycker om de. Eller en tjuv som bor här i närheten och har vår gata som dumpningsplats. Men varför tar de inte bort bilarna... och varför har ingen slagit in rutorna än?? Fast jag vet dock inte vad som finns i bilarna... får nog glutta in i de när jag går ut med Eddie nästa gång... Men de står helt orörda...men det kanske e bäst. För det kanske finns en bomb i de och kommer detonera om någon försöker göra åverkan på de!?!
Ojoj...nu börjar fantasin spela ett spratt...=) dax att gå och annan kudde... älsklingen har för längesen bäddat ner sig!

kärlek till glada kuddar

Happy...det e precis det jag blir av färgade kuddar! I måndags när lönen kom in på kontot så gick jag raka vägen ner till Åhlens och inhandlade lite kuddar. Jag har haft ett helt galet kudd-sug den senaste tiden. När jag har sagt det till älsklingen så har han bara virrat på huvudet. =)
Jag inhandlade "happy" sudden sen 2st gröna och 2blå. Varje gång jag tittar på soffan så blir jag glada känslor i hela kroppen!!
Jag tänkte visa er mina fina nya glascylindrar och kakfat oxå, men som sagt korten vill inte just nu så jag kan inte ta fram de än...men de kommer det behöver ni inte vara oroliga över =)

uppdatering




Funkar inte riktigt som det ska...

åååå..... jag hade tänkt visa er mina nya inköp till vårt hem. Det är ju livsfarligt att gå ut med lönen på kontot nu. Halva reapriset är svårt att säga nej till =)
Men det blir tyvärr inte några bilder för just nu så har min dator eller mitt minne fått för sig att den inte går att importera =/
hahhahaaaa.... Eddisen la precis av en rejäl brakare... och blev HELT VETT SKRÄMD!!! hahaaaa
Ne.. jag ska nog gå ut och se om jag hittar lite till på halva reapriset =)

Eddisen har lagt sig i soffan och slocknat...

img_2492 (MMS)

Eddisen har lagt sig i soffan och slocknat. Han kör sin egen stil... :)


2 nya tavlor

Jag blev helt fast på cupcake. Jag kom på att jag hade ramar som jag kunde fylla med lite egna teckningar. Så jag satte mig ner och gjorde 2nya bilder.... jag har 2 ramar till...så frågan e vad har man mer i ett kök?? =)
Förslag på nya motiv mottages gärna!

Papper pennor och idéer

Jag är just nu inne i kreativitet drive... jag har en massa idéer och det är väldigt positivt med tanke på att jag ska måla om våran lägenhet. jag har bott här i 5år och det börjar bli slitet. Det negativa med att jag e inne i en massa kreativa tankar är att min älskling inte hänger med mig och mina tankar... =)
Jag fick för mig att hoppa över gymmet och tog fram mina pennor och satte på iTunes med "högre än alla himlar" Fick för mig att jag kanske skulle måla något som jag själv ville ha i vårt kök... jag har INGET som jag själv har gjort.. jag ger alltid bort det....eller gör av med dom på annat sätt.
Jag har målat min första cupcake.... finns säkert 1000 000 kcal i den  =)
Jag kanske skulle hoppa ner i ett bad och göra mig klar för att bli sedd ute på stan....jag känner för att hämta inspiration till nya färger här hemma. (så jag kan försöka få fram mina idéer till älsklingen lite mer än förståligt)

Bröllopskortet

Vi var ju iväg på en bröllopsfest i lördags. Här e kortet som jag suttit och pysslat med....

kläder...

Min kopp e fortfarande helt tom....men nu ska det fyllas med lite härlig rykande kaffe!!
Älsklingen har precis tagit fram MIN outfit för kvällen och jag har tagit fram hans. Det e lite kul att ta fram varandras kläder... älsklingen e duktig på kläder!! Jag blev väldigt nöjd med han valt!
Ojoj...nu står han och klampar i hallen... bäst att göra sig klar =)

tillställningar

Igår så var det kortdags jobb dvs 07.00-14.00. Mamma och jag hann med en del.
jag tyckte jag klarade föregår bra med tanke på min dåliga sömn, men igår var det tungt! Det måste vara efter dyningar av den dåliga natten. Men med många skratt och mycket mamma kärlek så gick det ganska bra. På kvällen så var det älsklingens minsting bror som fyllde år.....men minstingen e inte så liten..vaken kort eller speciellt ung...eller ja...21 e inte så liten längre....eller hur?! =)
Idag så är det parjaj igen. Festen e för min kusin och hans fru.... jag ska pilla ihop det sista på kortet efter jag har skrivit klart detta och satt på lite kaffe.
Bilden är på min älskade mamma...min mamma som sitter i rullstol och har en sjukdom MS...men va fan gör det?? INGENTING.... för min mamma e min mamma och ingen annan!

Tulpan tider ger mig hopp!

När de första tulpanerna är här så känns det som det finns hopp för en vår. Mammas och pappas tulpaner har nästan gjort sitt, men jag tyckte om färgerna och känslan när jag la mina ögon på de.
Dagen har gått förvånansvärt bra med tanke på när jag fick för mig att gå upp. Mamma hade tid på vårdcentralen för en spruta och lite provtagning, sen åkte vi ner till Nova och shoppade loss till mamma. Det är härligt när butiksbiträden bemöter mamma bra och inte som hon vore ett ufo. Vi belönade vårar prima shoppande med en god lunch OCH en fika =) jag älskar att sitta med mamma och prata. Dagens ämne blev pedofiler, tydligen så var det ett debatt program om det i går på tv:n. Får leta upp det på nätet tror jag... sådant berör mig oerhört starkt... men jag blir lite vad ska man säga....nyfiken...jag förstår inte hur de tänker/känner/handlingar... jag hade velat höras deras tankar i deras huvuden (så de inte kan förvränga tanken tills den kommer ut ur munnen om de ska berätta det )..hur de övertygar sig själv att det dom gör e ok? Obegripligt....men tydligen så verkar det ju ändå vara vanligare än vad jag trodde det var. Men jag hoppas VERKLIGEN att det inte e så många som blir orolig över mellan varven!!!
Nu ska jag krypa till sängs. Jag måste ju bara sova som sövdängel i natt! Jag har lite timmar att "ta igen" =)
Godnatt

Tur man har sällskap en morgon som denna. ...

img_0409 (MMS)

Tur man har sällskap en morgon som denna. Kan ju säga att jag e mer som en zombi... Men jag ska inte klaga m tanke på alla mammor o pappor till små barn! Detta e 1natt på 100.... Men Eddisen e pigg o glad idag. Alltid något:)


Lite väl tidigt

*Bäst att gömma sig*
Igår när jag tog fram dammsugaren så dök Eddisen ner bakom kuddarna i soffan. Han intog skyddsläge mot den skräckinjagande gröna sak som låter som ett argt monster.
Klockan 03.04 gav jag upp i natt. Jag kunde inte sova mer, lika bra att ta med sig datorn in till badrummet, sätta igång vattnet till badkaret och ladda datorn med skiva 5 av "Höge än alla himlar" av Louise Boije af Gennäs och sen hoppa ner i pluset.
Denna bok hade jag även som sällskap till städningen igår innan Pyttarna och Pillan kom på kaffebesök. Eddisen älskar Pyttarna, men e lika svartsjuk på att jag myser med dessa så liv och inte med honom. =)
Igår blev det ingen träning, efter städning och det underbara besöket så satte jag mig ner för att börjar göra kortet som ska vara klart tills på Lördag. Jag satt i 4a timmar, men har nog bara kommit halvvägs. =) Det tar tid att göra vissa kort...spec när det e mycket pill som skall göras och göra det med kärlek.
Om 45min kommer min klocka ringa. Jag hade ju kunnat gå och lägga mig igen, jag börjar bli trött. Det känns som det brinner under min hud. Det kliar och skaver...jag vill bara ta av mig skinnet och svalka mig!! Men det e inte lönt, jag ska åka till mamma om någon timme. Lika bra att underhålla mig framför datorn, för om jag lägger mig nu så kommer jag inte komma upp.
....eller så kanske jag ska lägga mig i frysen så jag kan komma ner till normal temperatur igen...

En lugn morgon....

God morgon!
Idag står det korttillverkning på schemat. Vi ska på fest på lördag till min kusin och hans FRU! Helt galet att min lillkusin som är 2år yngre än mig (typ då 16år..... eller kanske 27) gift sig... De passade på att göra det när de var i USA och Las Vegas men har en liten fest här hemma nu. Så ett hemma gjort kort måste de ju få =)
Sen kanske Pillan och Pyttarna kommer idag. Men lillfröken hade fått för sig att hon skulle vara uppe hela natten så vi får se vad som händer....=)  Men Pillan och Pyttar e alltid välkomna (fast då MÅSTE det står STÄDA på schemat oxå idag....)
Ikväll blir det oxå en sväng till gymmet.... men det e nog det som kommer ske idag...

Gymmet e besökt och 3km på löpbandet e avk...

img_0400 (MMS)

Gymmet e besökt och 3km på löpbandet e avklarat på hastighet 9.2 turen igenom och lite mage o rygg.  Ja, jag kom iväg men nu så spökar huvudet... Ängeln o djävulen har ett litet gräl om vad som krävs för att jag ska känna mig duktig. E det att försöka pressa mig till nya rekord varje pass el att lyssna på kroppen o ta några kliv bakåt när det behövs?? Självklart svar tycker jag, men det finns något inom mig som säger annorlunda


våg m egen vilja?!

Uppdatering....
Ang förra inlägget.... jag fick ett infall och ställde mig på vågen igen, nu efter jag ätit frukost...då stod den på 85.3 dvs +0,4kg bara...det känns ju bättre...fast inte helt bra.... hundra om jag inte kan lita på min "kära" våg?!?!
Nepps....Eddisen ska ut, sen ska jag till gymmet!

Jobbigt, pinsamt men det stora sanningen

Jag vill bara sticka huvudet i sanden, glömma bort att jag skulle uppdatera vikten. Siffrorna på vågen är inte alls roliga. Jag förstår inte varför det står ett STORT plus. Jag har inte ätit frukt...vilket är bra. Jag har ingen förståelse för viktökningen.
Har jag ätit för lite? För jag kan inte påstå att jag ätit för mycket. För många sallader kanske?!
Eller samlar jag på mig vatten? Det känns som jag håller på att bli sjuk... men detta plus kan jag säga att jag är millimetrar i från att skita i allt. Jag försöker hjälpa kroppen men den skiter i mina ansträngningar...den sviker mig. Varför ska jag försöka göra den starkare, smidigare och tåligare när det kvitto jag vill ha är minus på vågen?!? (fast det vill jag förvisso inte. Det viktigaste är faktiskt att den blir starkare och mer tålig)
Men vilket fall som helst så känns detta fördärvligt! Inte det minsta kul......
Jag ska försöka masa mig till gömmet om en stund...ska bara äta upp min frukost först och deppa lite till. Sen ska jag ta mig samman och bege mig! Kroppen behöver röra på sig lite.... tror jag... fast jag vet inte... Klart den behöver röra på sig....fast jag e inte övertygad att huvudet e intresserad av det idag!
Solklart eller hur?! =/

Tungt

Jag förstår inte vad det e med min kropp. Idag har jag haft "träningsvärk" i kroppen fast jag inte har tränat sen i lördags. Så det kan ju uteslutas att det e träningsvärk. Sen e jag trött i kroppen oxå. Jag tänker aldrig annars att det e för jobbigt att gå hem från city...men i dag övervägde jag till och med att ta bussen (vilket jag inte gjorde).
Undra om jag e på gång att bli sjuk??
Idag kommer jag hoppa gymmet. Det kommer inte ge mig någonting. Fast jag känner mig skit kass att jag inte går dit. Det känns som jag skubbar från mig själv.
Annars idag har jag varit och letat stora knappar. Men det var inte lika lätt som jag trodde. Sen har jag varit på lunchdejt med mig själv på Kafé kungsgatan Ingen jag har frågat har velat gå dit (eller så har det varit stängt) så när jag var på det hållet idag så tänkte jag att det hade kunnat vara trevligt att prova på.
Jag tog en Cesar wasabi m lax, vilket var mycket smarrigt! Men jag måste ge ett stort minus till tjejen som jobbade där. Såg ut som hon var tvingad att försöka göra sitt jobb. Inget leende på läpparna el spec trevlig. Men ett underbart fik med mysig lokal! jag kommer nog ge de en chans till...för man fick ju ändå kaffe på maten med fri påtår....=)
En annan sak jag insåg idag är att cementrör kan förstöra vilket fin entré som helst. VARFÖR sätter man upp något så fult???? Det känns genast som en öststats skola....

Mat den 14 och muppfoto på blond och blond

Igår var det ingen höjdardag varken för mat eller vatten=/
Lunchen fick jag inte i mig förrän kl 16 och kvällsmaten var för liten. Inte konstigt att jag inte hade någon energi på gymet idag! =/
Veckans jogg blev 1.1min så jag har klarat min uppgift denna vecka oxå =) Idag blev det 2.5km. ( 1000m hastighet 9.2, 500m hastighet 12, 500m hastighet 9, 500m hastighet 12.)  Mycket nöjd med att jag fick ihop 1.1mil med tanke på hur veckan började. Jag styrketräna oxå idag, det blev bara bänkpress, marklyft, frivändningar och lastdrag.
Annars har det varit en lugn dag. Vi träffade upp Malin och Trissan idag och gick och fikande.
Jag bjuder på två bild sen Trissan var här i veckan!
Ibland visar vi vårar rätta jag oxå! =)
När vi satt och lekte med Photo Booth så skratta jag så tårarna rann längst med kinderna. Man ser ju inte helt normal ut.....men kul va det!

åtta månader



" Idag e ingen vanlig dag för det är Eddis 8:a månaders dag hurra hurra hurra!"

Det känns som det var evighetersen Eddisen var så här pluttig. Vi har haft Eddisen cirka ett halv år nu och man kan ju helt klart säga att livet har förändrats.

1. Jag måste hålla koll på klockan så Eddisen får: Morgonrunda vid SENAST 8, sen var 3:dje el 4de timme (vaken tid.) 3 mål mat, första efter morgonrundan, andra mellan 12-14 och sista vid kl 20-21. Eddisen kan inte vara ensam mer än 3timmar så shoppingrunder måste anpassas.
Om vi ska iväg måste jag tänka på att Eddisen måste hinna gå en kiss runda, man kan inte bara springa på som vanligt.

2. Planera hundpassning om vi ska göra något som varar mer än 3 timmar. Så som handbolls matcher mm. Men då har jag/vi Älsklingens pappa som mer än gärna tar hand om Eddisen. Man måste alltid ha någon som kan hjälpa till, annars hade bara hunden blivit ett besvär.

3. Man får så mycket glädje av honom. Varje morgon så blir han så ÖVER LYCKLIG att det e morgon och vi kommer ner till honom. Magpussar och mys börjar varje dag med. När man har varit på toaletten och kommer in i rummet igen så blir han glad att se en. Om man inte har sett honom på hela dagen så vet han inte vart han ska ta vägen av lycka över att se en. Så man får många glädje tillfällen med honom.
Han älskar att pussas och ligga och mysa. (gärna mellan mig och älsklingen så HAN e i centrum! )

4. Att träna en hund så han fortsätter bli stabil och gör honom till en trygg hund i alla miljöer. Det är alltid lika intressant att se hur han reagerar i nya situationer.
Att lyckas med något man har tränat på en längre eller för den delen ett  kortare tag. Som nu när han börjar förstå vad "hoppa upp" betyder... han börjar bli riktigt bra på det nu. Han blir lika glad som jag när han gör rätt.

Vardagen har helt klart ändrats, men jag njuter och kan inte tänka mig ett liv utan vår Eddie!!!


Maten idag

Jaha... Då snöar det här i Lund/Malmö igen. Snuvad på att det skulle töa bort. Men det gör inte mig så mycket, tycker det e trevligt med SNÖ ( dock ej slask) . Jag tänkte passa på och blogga under tiden jag åker tåg så inte Älsklingen behöver bli trött på mig (som han brukar) för att jag "bara" ska titta på det senaste på nätet och bli kvar i min bubbla ( som han kallar det) Maten idag har gått bra. F: 2 kokta ägg o lite tonfisk o smör L: omelett m grönsaker M: ugnsbakad lax m grönsaker. Mellanmål 1 blev 1 avokado. Sen ska jag äta ett mellanmål till när jag kommer hem. Vattnet e drucket, är uppe i 2,5l. Kaffet ligger på 3 glas. Japps så har det sett ut! Nu e jag redo att komma hem till båda mina älskade katter o Älsklingen! Hoppas ni får en trevlig kväll!

When in Rome



Igår efter mina 6km på löpbandet ( ja, jag e mycket nöjd) så tog jag bilen och rattade den till Caisa och hennes underbara familj.
Jag blev bjuden på underbart goda vildsvinsbiffar (som jag även fick med mig hem, men åt upp redan på natten när jag kom hem) och sallad med "Bea".
Efter maten så fick jag dansa på "Plurans" dansmatta till deras Wii.... kan säga att det inte va så lätt =) Sen så bryggde Caisa den andra te-kannan under mitt besök. Det tillhör att dricka te när man e hos Caisa. Om man inte har druckit väldigt MÅNGA koppar te och varit på toalett ett gäng gånger så har man inte varit hos Caisa.

Efter dansen så satte vi igång filmen vi bestämt vi skulle se. When in Rome.... ja en tjejfilm. Men jag älskar tjejfilmer!! Så uppkrupen i soffan med en varm koppte i Caisas sällskap och en underbar tjejfilm på tv gjorde min vecka!! Hon ger mig posetiv energi.

Efter filmen och efterrätten (Grädde,keso m rödabär) så pratade vi lite företagsideér... Men det berättar jag inte här än. =) Ni får se när det e på g....

När klockan var närmare kl 23 så rattade jag hem bilen till Malmö igen!

Tack underbara Caisa för en kväll med hög vänskapskärlek!!

Mellanrum

God morgon!

Igår hann jag inte lägga upp min matdagbok från den 11jan. Men det var ungefär detta jag åt: Frukost, 2 kokta ägg. Lunch: Quorn korvar m broccoli, Kvällsmat: chevré sallad, Mellanmål: Smoothie
Kaffe: 1latte, 1kopp kaffe, Vatten: 2liter

JAG har fortfarande inte förstått varför jag inte får några mellanrum (en tum rad) när jag sparar inläggen. Jag förstår inte var den inställningen är. =/ Riktigt störigt e det! 
Någon som har tips?? 

KOMMER med ett inlägg till senar ang gårdagen!


Uppdatering

Jaaa...verkar som jag hittade felet själv. Blir alltid lika nöjd när jag hittar fel och kan ordna upp det helt på egen hand.=)

Mina kompisar här på bilden och jag har pr...

img_0382 (MMS)

Mina kompisar här på bilden och jag har precis sprängt min mentala gräns 6km på löpbandet!  Mycket nöjd över mig själv e jag. :)  För vissa är 6km inte ens lönt att jogga för de blir inte ens svettiga, men för mig e detta riktigt bra! Tiden för denna sköldpadda blev 39min 59s  Vad har ni för mentala spöken när ni tränar el hoppar över att träna?


Frukost


God morgon!
Just nu så sitter jag och laddar inför ett gymbesök. Frukosten är snart uppäten. Det som var nytt på frukostbordet idag var hemmagjord drickyoghurt med lingon och vanilj. Om man tycker om lite surt/friska smaker så är detta något ni ska prova.
Kroppen känns okej i det stora, men lite stel i nacken och ryggen. Men jag hoppas att det blir uppmjukat innan jag ställer mig på löpbandet.
Jag hoppas att ni får en bra dag!!

Ritblocket


Vad vore livet utan dessa??

Att få den förmånen att få ha ett husdjur e enorm. Under mina 29.5år år har jag haft en undulat som hette Putte-fnask, en kanin som hette Mia (undra vem det var efter?? *hihi*) Sen försökte jag rädda en kattunge som vars mamma hade försvunnit, men hon klarade sig inte. Ja just det, vi hade tydligen fiskar när jag var liten...vilket jag inte kommer ihåg. Men tydligen så ligger alla deras liv på mitt samvete. Jag var inte alls gammal när jag skulle vara snäll och mata dom, vilket jag hade sett min familj gjort. Men det blev tydligen lite mycket med en hel burk fiskmat så mamma och pappa hittade dom simmandes ryggsim och de fick bli begravda i toaletten. =S
Det första husdjuret jag sen hade efter jag flyttade hem ifrån var katten Annie som jag fick avliva för 1,5år sen. Sen flyttade katten Fia 'fisen' in hos oss, när jag o mitt ex flyttade ner till Skåne igen så köpte vi Thorsson. Så vi hade katt trion ett bra tag. Det var inte förrän när Annie blev avlivad och Thorsson blev ensam här hemma som Mysan kom. Ni som undrar var Fisen är så bor hon numera hos mina föräldrar. Hon ville bli kvar där efter vi hade varit där hemma på ett kattkollo en sommar.
Eddie e den nyaste av mina husdjur. Att ha en egen hund är en helt annan sak än ha en katt. Katterna är underbara och kommer ALLTID att ha katter i närheten. De e egensinniga och de kan man inte "äga" utan de äger en. Katterna klarar sig själv på ett annat sätt än vad en hund gör.
Eddie behöver gå ut var 3:dje timme på dagen , ha mat 3ggr per dygn. Han kan inte vara hemma någon längre stund själv.
Han måste man planera för.
Det som är underbart är att man kan ha med sig Eddie nästan överallt. (dock ej i affärer o dyl) Eddie e jätte duktig på att åka tåg/buss... han följer mer än gärna med.
Det Eddie skänker (fast det har även katterna gjort) är glädjen när vi lär oss något nytt. Jag jobbar med Eddie på lite olika sätt. Vardags träningen är mycket sång som ska underlätta vardagen så som tillexempel ta på koppel osv.
Det senaste vi tränat på jätte länge är att han ska hoppa upp i mitt knä när vi sitter i hissen för att ta på kopplet. Men han har inte riktigt förstått kommandot jag gett honom, men han gjorde det idag! GLÄDJE säger jag bara!! Att prata med sina djur så de förstår vad man menar är så underbart. Katterna pratar med oss flera gånger om dagen. De e väldigt tydliga med vad de vill ha!! =) går inte att missa!
Det jag ville säga va: HUSDJUR e underbara!!! De skänker en massa äkta kärlek! (så länge man har mat ;) )

Vågen säger:

Från början så tänkte jag nog inte skriva ut min vikt. Men va fasen, jag väger det jag gör. Varför skämmas?! Vem skriver jag detta för? Jo, mig själv och de som är intresserade av min resa och kanske även blir inspirerade att ta tag i sin egen hälsa.
Att ta tag i sin egen hälsa innebär inte att banta el tappa vikt. Det kan innebära att börja äta mer hälsosamt och börja ge sin kropp den bra matenergin som den behöver. Jag börjar bli orolig för unga. Jag vet inte hur många unga tjejer och killar man ser som går med en ENERGI-dryck och en cigg i handen. Snacka om att de misshandlar sina kroppar!! Energidryck är bara falsk energi till kroppen...det är bara kemiska tillsatser och socker...hur bra e det???
Från början sa jag att jag skulle rapportera min vikt 1gång i månaden, men jag vet med mig själv att jag inte kan väga mig så sällan. Utan jag kommer väga mig 1gång i veckan. (om inte det blir fler gånger för man blir ju alltid lite besatt av ett kvitto på att man gör rätt, men jag kommer rapportera 1gång/v)

Matdagbok den 10jan

Motionen och maten blev inte riktigt vad jag hade tänkt mig, men vad ska man göra?! Jag kan inte bestämma över magens hälsotillstånd. Det e bara känna efter och försöka få i sig den mat som magen kan hanterad.
Men vilket fall så blev det lite motion, det blev ingen styrka men det e som de e.

run Forest run

Jahapp.... inte visste jag att magsjuka kunde smitta via sms och mobilsamtal. Nja, kanske inte riktigt.. men man kan undra när man pratar med vänner som är uppe i Sälen som har fått det och nu ca 1dygn efter så verkar det som jag oxå har fått en släng av det.
Gymmet idag blev ingen hit. Lyckades springa 10min innan jag var tvungen att springa en intervall till damernas... INTE lika spännande kan jag ju säga. Hur pinsamt är det inte att behöva göra det???? Ja, det e naturligt jadda jadda jadda...  men det e fasen inte det minsta kul!!!!
Blir nog något lättare till kvällsmat...om jag ens kommer kunna få ner någon mat =/
Sen råkade jag hitta webcam oxå...så jag bjuder på en av de bilderna...
Jag hoppas ni får en bra kväll!!!

Min älskade brorsdotter kom på besök idag....

img_9296 (MMS)

Min älskade brorsdotter kom på besök idag. Luncha och lite shopping  har vi hunnit med. Ett nytt Wii spel och ett nytt koppel är inköpt :) farligt för bankkontot att släppa iväg oss:)


dagbok 9 jan

Söndagen var jobb från 7-21 hemma hos mamma. Det var en lugn dag med lite film tittande och sportnördanande. =)
Den nya Robin Hood tittade vi på. Riktigt bra, bra blandning mellan äventyr, kärlek och story.
Nu ska vi fortsätta tvätta....woohoo... vill bara sova en stund till. Sov så jäkla dåligt inatt. Vår fjärrkontroll har slutat fungera, så när jag vaknade i natt för att stänga av tv:n så var jag tvungen att göra det på tv:n =( gillar inte att behöva gå upp i onödan när man ligger helt skönt inbyltad i sängen!
nopp...tvätten kallar!

Matdagbok den 8jan

Idag har det varit en så där bra matdag... vi hade samling kl 11.20...förtidigt för att äta lunch innan och försent för att äta den efter... därför blev det tyvärr ingen lunch alls. Jag åt en lite större frukost och sen blev det lite mer mellanmål än en lunch.
Nu i kväll så har jag och älsklingen varit på Mosaik här i Malmö. Vi åt super god tappas. Det bästa av allt var att vi fick gratis kaffe och efterrätt för DE tyckte att vi fick vänta för länge på maten. Tack sa vi...en när vi skulle betala så sa de att de drog av 50% på notan och bad åter igen om ursäkt om att maten dröjde så. =) Inte alls fel, med tanke på att vi inte ens klagade på det!

Första 5km för året

Årets första 5km är joggat. Väldigt nöjd med att tagit mig igenom det. Det var inte så farligt kroppsligt utan mer jobbigt mentalt. När det var 800 m kvar så var jag urleds på det. Om jag blir uttråkad på 5km hur ska det då bli på 2.1mil???
Jag 33minuter e ju inte speciellt snabbt, men jag e nöjd. Jag är inte någon snabblöperska. Jag tänkte att jag skulle börja springa lite intervaller så jag kommer upp lite i tempo.
Det ska bli intressant och se om vågen säger något nästa vecka...... än så har jag lyckats hålla mitt vatten intag och inte rört en frukt. Träningen har oxå gått enligt planerna. 3ggr har jag varit iväg och styrketränat el joggat denna vecka.

Älskade brorsdöttrar!



KÄRLEK!!!!!!

Det bästa som finns är mina brorsdöttrar... denna bild får stå för både Nike och Trissan. Om jag hade fått välja så skulle de bo hos mig! Jag vill vara hos dom alltid...fast det e mina brödrars barn så känner jag oerhört starkt för de båda två!

Dom e oerhört olika, men det roliga är att dom e som mig i alla fall. Älskade tjejer! Måste tvinga dom att ställa upp som lite fotomodeller!! =)

Min kärlek till dessa tjejer är enorm. Jag kan nog göra allt för dom. Om någon hade gjort dom illa så vet jag inte vad jag hade gjort.... det hade inte varit roligt för dom i alla fall!

Måste nog planera något kul ihop för oss alla 3! kärlek kärlek!!!


....

Bulltanden hjärtan sörjande kropp
Varför blir livet så kompliserat?
Känslorna e så delade så orförmögna att gå ihop med huvudet.
Krossade hjärtat tillhör inte mig, men jag känner hur mitt hjärta krackelerar för er skull.
Bulltande hjärtan sörjande kropp
Var e livet på väg?

matdagbok den 6jan

Idag har jag fått uthärda ett sjukt jävla sötsug, fast sötsug e fel ord. Jag måste skriva FRUKTSUG!!!! Mamma och pappa har alltid frukt hemma och jag är FRUKTKNARKARE av högsta rang! Så jag har fått stålsätta mig och bara bestämma mig för att inte ta mina 3steg från köksbordet och ta en underbart god banan och skala och sätta tänderna i. Eller ett gott äpple som man kan äta med kniv...sitta och njuta av äpplebåtar.... eller en apelsin... en saftig god apelsin som är så fasligt god.....mmmm...det hade varit gott med härligt färgfint fruktsocker!
Jag e allafall på avgiftning....och det e bara FAKTA!!!! Det e bara prata med min underbara sambo som håller på att bli tokig på mig. Tydligen låter jag butter som fan! Fast det tycker inte jag....i mitt huvud så låter jag riktigt trevlig...men inte enligt älsklingen. =/

vatten vatten bara vanligt vatten



Jag tror jag har kommit på varför jag inte dricker så mycket vatten. Jag tycker det e jobbigt att bli kissnödig. Det e en obehaglig känsla. Jag tycker inte att det e obehagligt att gå på offentliga toaletter som vissa tycker. Utan jag tycker bara det e lite jobbigt el obehagligt. Därför så dricker jag nog inte så mycket...för då blir det ju så många toa besök och framför allt så blir man aldrig så där jätte akut kissnödig.
Men jag kämpar vidare med mitt nyårs mål med 2liter/dag.

matintag den 5jan


2 till

2 Bilder till från dagen

Vinterpromenix

Första vinter promenaden 2011 gick till Pildammsparken. Eddisen blir lika spattig av snön som en kalv på grönbete. Det finns så mycket man måste sniffa på, leka med och bara spatta runder.
Nu på eftermiddagen så fick vi svärmor och Älsklingens lillebror på kaffe besök. Alltid lika trevligt att få lite besök. När de skulle bege sig hem så tvinga vi dom ta Citytunneln! Man måste ju faktiskt ta och åka den nu när den finns och är fräsch.
Innan idag så använde vi Citytunneln precis så som Stockholmare gör med sin tunnelbana. Vi skulle ner till banken IGEN eftersom vi inte fick sätta in våra pengar igår. Känns väldigt lyxigt att kunna ta den ända ner till andra sidan centrum.
Nu ska jag ta och bädda ner mig i soffan ihop med älsklingen!

gula, gröna, röda underbara

Jag har kommit på en sak. Min känsla av gråhet beror nog på att JAG INTE HAR FÅTT NÅGON HÄRLIG FRUKT MED EN MASSA SOCKER I PÅ 2 DAGAR!!!!!!!! waaaaaaaaahhhaaaaaaaa... snacka om att hjärnan vill ha det!

Mat och träning 4jan

Tänk vad lite smoothie, badskum, en badanka, badsalt och lite smått och gott kan göra med en. Efter mitt bad så kändes det som jag fått av mig det mesta av det gråa tråkiga som varit fast klistrat på mig hela dagen.
Idag har jag varit hungrig. Jag har inte känt mig mätt och nöjd speciellt länge efter jag ätit. Sen kan jag meddela att jag har haft en rejäl träningsvärk i bröst och rygg idag. Benen var sega som fasen så det blev inte alls den distansen jag hade tänkt mig på löpbandet idag. Men det blev en bra träning i alla fall. Men i morgon blir det vila från den typen av träning. I morgon ska vi ut och busa lite extra med Eddisen i stället.
Jag ställde mig på vågen idag och den sa att jag vägde 3hg mer än vad jag gjorde för exakt 1år sen. Så jag e mycket nöjd med det ska jag säga! Det är nog första gången i mitt liv då jag inte har pendlat i vikt.
Jag tänkte jag skulle väga mig 1gång /månad men det e möjligt att jag kommer väga mig någon gång mer i månaden. Vi får se!

Isig och hård

Idag e en tung dag....jag borde nog gjort bilderna svart-vita för det hade speglat min sinnesstämning då.
Jag vet inte varför jag känner mig grå idag, utan jag bara gör det.
Jag har kommit på mig själv att titta avundsjuk på folk som ser så där sprudlande glada ut som går med glada pigga ögon och ett härligt smile på läpparna. Jag hade också velat göra det, men det är inte jag idag.
Älsklingen och jag har varit iväg och öppnat ytterligare ett gemensamt konto idag. Det som slog oss var att de har bara kassan öppen som de hanterar kontanter i mellan kl 10.00 - 13.00. Min fråga är då: ÄR DET LÖNT???
När går man till banken?? Mitt svar är: Lite olika, beroende på när det passar in i övriga schemat. Det är inte precis så att bankerna ligger där man går/åker förbi varje dag. Men banken visar tydligt vad de tycker om kontanta pengar och kunder. VI KUNDER e till för dom, INTE DOM för oss kunder. Vi ska ge dom service, inte dom till OSS kunder! SUCK!!!! Att de kan ha sådan makt över oss kunder, att vi bara får anpassa oss efter dom och dom inte ge oss kunder den service den vi önskar.
Nepp..nu ska jag gå och göra en smothie och deppa i ett varmt bad!
Det kommer en uppdatering sen ang matdagbok och träning och vad vågen sa i morse.

Matsedel för dagen

Jag tänkte att jag skulle försöka hålla lite extra koll på mat och dryck intag. I morgon tänkte jag väga och mäta mig för att få en start för 20elva för kroppens centimetrar och kilo.
Det jag tänker vara extra sträng med är frukt...det får vara stopp för det. Jag har knarkat det de sista året, det är inte alls något bra socker för mig. Jag går igång på det som alkohol för alkoholister och droger för narkomaner. Det jag kan kontrollera är bär, så det kommer jag fortsätta att äta.

Hjälp..... någon har kidnappat min kropp!!

Dagens stora upptäckt är att jag har fått KÄRRING RUMPA!!!!! Inte bra!
Gubbrumpor är inte heta...och det e inte heller KÄRRING-RUMPOR och JAG är ägare till en. PANIK!!!!!!!
Denna inte så smickrande upptäckt gjorde jag på gymet när jag stod framför de gigantiska speglarna som finns vid de fria vikterna. För er som har läst min blogg innan så vet ni allt om SNYGG och FUL speglar. Med dagens upptäckt insåg jag att SNYGG speglar kan ha partier med FEL reflektioner...idag var det kärringrumpan som satt på min kropp! När flyttade den dit??? Inte har den ansökt att få bo på mig, jag hade INTE godkänt det om den hade ansökt om det. Eftersom den inte ansökt om lov så måste den ha kidnappat min bakre del....och det är INTE okej!!!!
Jag antar att den inte kommer flytta av sig själv. Jag måste alltså jobba hårt för att få bort inkräktaren...för den lär ju inte flytta självmant. Så det är hårda tag som gäller nu...det kommer bli svett, blod och tårar för att min kära vanliga kroppsdel ska komma tillbaka. För denna inkräktare ska bort!
NU HAR INTE DETTA MED INLÄGGET ATT GÖRA... men hur ändrar jag inställningarna så jag vår mellanrum mellan raderna när jag tryckt det??? För nu blir allt i en ända jätte text utan luft... hjälp behövs!!

lite tankar om ett avslut

Den senaste 4veckorna som har gått så har 3st kärleks förhållanden tagit slut i min närhet. Förhållanden kan ta slut på olika sätt men det som är det samma är att det är sönder trasade hjärtan som finns i kropparna. (mer eller mindre så klart)

Min närmsta känsla jag jämför ett förhållande som tar slut är med ett dödsfall. Nu ska det ju sägas att jag inte e så jätte erfaren på så många förhållanden som tar slut (tack och lov). Men mitt personliga uppbrott med den personen jag levde med innan (för en herrans massa år sen) var ett lugnt uppbrott. Inget hade hänt mer än att vi växt ifrån varandra. Vi var mer som bästa vänner eller syskon. Vi hade det bra ihop och vi tyckte om varandra jätte mycket, men inte som kärlekspar. Fast att det var ett lugnt uppbrott så upplevde jag de värsta känslorna som jag har upplevt i mitt liv. Denna person som jag bröt upp med hade jag tänkt leva hela mitt liv med bara 3år innan när vi förlovade oss. Jag hade bara mitt sikte inställt på att det skulle var vi. Så när beslutet från oss båda var att vi skulle gå skilda vägar så öppnades dörren till känslostormar. Det kändes som alla de människorna jag tyckte så otroligt mycket om men som fanns i hans familj dog. Jag skulle inte "få" köra/ringa el göra allt det där jag brukade göra tillsammans med dom. Jag som älskade att vara hemma hos dom. Älskade att sitta i durken på deras segelbåt och snacka skit el spela kort el bara vara. Det kunde jag inte göra från och med då....för då tillhörde inte dom mig längre.
När man gör slut med någon så är det inte bara 1 person som försvinner utan det kan vara så otroligt många fina människor som man tycker så otroligt om som på uppbrottet också bara stryks ur ens liv.
Man kan tycka att man ska kunna ha alla dessa underbara människor kvar i ens liv om man gör en vänligt uppbrott, men det e så himla kompliserat. Det är så många man måste ta hänsyn till, så det till sist är lättast att hålla sig ur vägen för att man inte ska trampa någon på tårna.
Men vilket fall så vet jag redan att i ett av de förhållanden som tyvärr inte fungerar just nu (någonstans hoppas jag att de kommer finna tillbaka till varandra någon gång i livet, fast de inte är menade för varandra just nu) så kommer jag inte släppa kontakten med denna underbara varelse!!!!! Hur det än blir i livet för dessa personer i framtiden!!
När personer avslutar ett förhållande så kan det helt klart vara det bästa för dom. Men vilket fall så gör det ont. Jag kan känna denna smärta som jag kände, fast inte så starkt som jag kände då (som tur e!!).
Men det jag kan säga är att med ett avslut kommer en ny början....och den kan man alltid påverka!
Men till alla som lever ihop med någon! Glöm inte ta hand om varandra och var rädd om det ni har! Man vet aldrig hur länge det varar!!!!!

Nästa stickprojekt

God morgon i kylan!
Här i Malmö så har det varit plusgrader på dagarna de senaste dygnen och minus på kvällar och nätter. Så nu kan man plocka fram sina hockyrör och åka på vägarna. Kanske inte riktigt men det e halt som tusan att gå ute.
Gårdagen var en skön slappe dag. Jag har nog inte sovit så mycket det senaste året som jag gjorde igår. Det mest ansträngande vi gjorde var att gå ner till Ola (där vi firade nyår) och hämta hem Eddisens resbur som glömdes där på natten.
Idag så ska vi fortsätta ha en lugn förmiddag sen så ska vi bege oss till Lund för lite jobb hos mamma.
Jag kom på att jag inte visat Eddisens julaftons tröja som jag stickade till honom=) Det är det första någonsin jag stickat med mönster. Riktigt trevligt faktiskt! Eddisen är en perfekt storlek att sticka till (enligt mig) för det tar inte flera veckor utan jag kan sticka det på 2-3dagar (beroende på hur mycket fel jag stickar)
Nästa stickprojekt blir nog en "pippi" -inspirerad tröja. Den som är vit i grunden och har blåa och röda sträck på sig. =) Fin fint...den e ju lite "inne" nu ju så då får jag ett modelejon i ställer för en hund ;)

Mål för året


tjugo elva

Gott nytt år!
Detta är året jag ska fylla 30år...... jag måste börja öva mig att tänka, skriva och känna in den siffran. Jag känner mig inte riktigt som en trea nolla.
Kvällen igår var underbart trevlig och många skratt. Det är så härligt att träffa nya människor som man bara klickar med med en gång.
Eddisen firade sin första nyårs kväll och han klarade av det riktigt bra! Han reagerade inte speciellt. Jag och Eddie hängde där inne i soffan ihop precis vid midnatt när det sköts som mest men han reagerade inte speciellt....jag reagerade genom att nästan somna =) Blev väldigt trött i ögat när alla hade gått ut....
Detta år kommer bli ett toppen år..... jag började med att bli en vinnare. Spelet var sant el falskt....jag och Ola var ett lag och vi var oslagbara!=)
Nu ska jag bädda ner mig hos Eddie i soffan och sova lite till!

RSS 2.0