- 5år eller???

Hej hej!!

Idag är det 3dje dagen i rad som jag e ledig. Helt underbart har det varit. Man skulle ju kunna tro att jag har gjort en massa bra saker, men icke sa nicke...jag har bara gjort det jag har känt för.
Igår så var jag hos min barndomskompis Louise och fick en ansiktsbehandling. Helt underbart!! Efter behandligen så åkte vi hem till Lousie fina lägenhet (ja, hennes man...ja faktist MAN bor oxå där) och åt hemma gjord räk och kräftskärtssallad. Mummsfillibabba...Hemma till Louse kom oxå Jenny och hennes underbara dotter Alma! En riktigt liten snäcka på 1år. Barn e underbara, de kan få alla att le och må bra. De behöver ju bara skratta eller le mot en så blir ens hjärta varmt.



Ser ni någon skillnad på mitt ansikte efter behandlingen?? ;) ser minst 5år yngre ut va?? =)

Hemma hos louise så fick jag en bild på mig själv som är taget på deras bröllop..här e det...

Helt galet intensiva ögon..men det får man väl bara av blixten?? =) har inget med drickan man fått i sig innan!? ;)

Idag så kom jag faktist ut på en joggingrunda..jag joggade faktist hela 3km...ja, jag vet att det inte e den längsta rundan men eftersom jag har lovat mig själv att jag ska tycka det ska vara roligt så börjar jag lungt och fint. Men 3km var lagom och jag e hur nöjd som helst med det!! *klapp på axeln*

E jag vuxen nu??

Så va det det mörkt ute igen.. E det ljust någon gång under dygnen nu förtiden? När vi åkte och storhandlade kl 17.30 så var det redan nattsvart ute. Jag tror inte ens att jag såg solstrålar idag...bara grått och regndroppar hela dagen. 

Jag kom på en sak idag. Jag e nog vuxen...jag måste ju vara det för jag kände att jag nästan blev upprörd över den usla maten de flesta barnen får i skolan. Vi har tittat på matakuten? (tror den heter så, den med 3kockar och Bertan) Hur fan kan man ge växande barn så fruktansvärd mat?? Vem vill äta sån skitmat...snacka om att inte investera på vår framtid, e det konstigt att många barn har fått ätstörningar på olikasätt?? Sjukt!!

En annan sak jag kände att jag blev lite upprörd över va "Rost på Berns". Även detta har vi sett de senaste veckorna... de heter att de ska vara komiker...ska de då inte vara roliga?? Jag vet inte om det bara e jag eller om jag börjar bli gammal, för jag tycker inte underbältet humor e roligt för den 20ggr i samma program...inte den 3dje gången heller för den delen... förutom sexistiska skämt så e det skämt på utseende....hur roligt e det, det e bara lätta/låga poäng. Det smarta roliga skämten e det väldigt få utav...den e kanske 5st på hela serien de sänt och då e det oftast gästerna som INTE e komiker som kommit med de!

Nepp...nu ska jag nog gå och krypa ner hos min sovande älskling!!
Sov så gott!
 


jag älskar lådor och förvaring!!

Hej hej!!

Måndag igen..det känns som veckorna bara flyger fram! Om man inte griper tag i sitt liv så springer det bara ifrån en.
I fredag så var jag och handla lite saker till mina pyssel saker. Jag har ju en del nu =)

Det första jag var inne och köpte på Ting i Lund. Jag har köpt ett smyckeskrin i samma serie till min brorsdotter och jag hade velat ha ALLA lådor. Det finns allt från kakburkar till tvättmedel.




I fredags så åkte jag och älsklingen till ny öppnade IKEA på svågetorp här i Malmö. Det va stort, kan man lugnt säga...men tyvärr så kändes det inte helt färdigt. Men det kommer bli bra till slut!
Men där så köpte vi två stycken tunnor. En stor till kattmaten och en grön till mina garner!


Så nu slipper mina garner ligga i påsar i hela lägenheten.
Vi (jag och älsklingen) har tagit ett beslut att bo här ett bra tag till och känner då att vi behöver göra om här lite för att vi ska känna att vi får plats. För hur det än e så har vi bara 28kvm att ha ALLT vi äger på! Så IKEA ska få "hjälpa" oss med detta. Vi hittade lite skåp och ett nytt bord som vi med största sanolikhet kommer köpa. Sen e det ny gammal möblering som kommer ske tror jag. Vi ska flytta tv:n och soffan igen..sen får vi se hur det blir..
men bra kommer det bli! =)

Ett värdigt slut!

Igår var det begravning för mormor. Det var en tid sen hon somnade in, men det var inte förrän igår alla var hemma i vårt avlånga land.
Begravningen var jätte fin och solisten sjöng underbart. Tårarna rann ner för kinderna och det var en fin avslutning på mormors liv här på jorden.
Jag skrev för ett tag sen ett inlägg om min oro för begravningen. Min nästkusin kom med fångvaktare och hade handboja på sig. Jag vågade mig fram och krama om honom och ta ett snack med honom för de såg snälla ut. ;) De flesta av oss som var där kramade om homom och visade honom att vi bryr oss om honom. Det e inte lönt att sparka på någon som ligger ner.
Hela dagen igår var en bra dag..en skön dag. Ett avslut på något sätt.

Idag så gick jag upp när det var bäckmörkt ute, jag skulle iväg till golfbanan. Jag gjorde min års debut...lite sen, men bättre sent än aldrig säg det ju! =) Det gick bra och det va jätte kul...fast det regnade hela varvet..

Jag och älsklingen har pratat om att åka till ny öppnade IKEA här i malmö. Men vi får se om vi kommer dit eller inte...

Nu ska jag lägga mig i ett välförkänt bad!!

Mina nya handledsvärmare

ser ut så här. Detta e nr 2.
De första var de jag gjorde till mamma och dessa vet jag inte riktigt vad jag ska göra med...det lutar åt att ge bort de...=)




Mönstret har jag själv gjort... det består av franska knutar och knapphålsstygn, men jag har gjort det lite tvärt om. Jag kippte ut lite  vitatygbitar och sydde fast de i stället för att klippa hål i det gröna tyget.
Kanterna broderade jag lite langettsöm. =)

inget vettit alls

God morgon!

Idag så e det tungt att gå upp. Jag e inte spec peppad att ta tag i dagen. Fast jag vet ju faktist att dagen kommer bli toppen bara jag sätter fart. Men jag e så fruktansvärt svår startad...

Går dagen blev precis som jag trodde... jag satt och brodera hela dagen..de nya handledsvärmarna blev faktist riktigt fina. Det e inte riktigt klara, utan de ska sys ihop oxå. Men jag visar de så fort de blir klara. Sen har jag ett problem. Jag kommer ju ge bort alla mina handledsvärmare (fast att jag beöver de själv), men jag borde ju ge bort de i julklapp men jag vill ju ge bort de med en gång. Hur ska jag göra?!

Lite bilder från förr

Tänkte visa er lite av de bilder jag tänkte scappa på mig själv...


Denna soffa var det bästa som fanns när jag va liten. Den stod i köket, när vi hade gäster och jag inte ville gå och lägga mig så vände mamma och pappa på denna och bäddade i den så kunde jag ligga i den och endå vara med.
Jag e ca 4år på denna bild.

När jag var liten så älskade jag att diska. Men det har gått över. Tycker verligen inte om det nu mera! =)


Jag sitter i mammas knä och vi frynar på våra näsor. När jag ser detta kort så gör det mig lite ledsen. Man ser hur levande och frisk mamma är. Jag kan undra hur hon hade varit om hon fortfarande hade varit frisk?!


Min älsklings docka Maja sitter jag med här. Hon skulle följa med överallt!


Dagens mått

                totalt  19/9     totalt 19/10
Överarm     - 1cm           - 2cm
Bröst          - 8cm           - 9.5cm 
Underbröst  - 7cm           - 9cm
Midja          - 7.5cm         - 9.5cm
Höfter         - 7cm           - 9cm  
Lår             - 1.5             - 2.5cm
Vader         - 2cm           - 2.5cm
Rumpa        - 9.5cm        - 11cm

Detta e dagens nya mått..det e total minskning sen jag började min viktminskning. Totalt centimeter minskning sen jag började är 56cm och från förra månaden är det 12,5cm.

Idag ska jag vara ledig hela dagen...har inga planer som har med arbete att göra! Jag ska skicka tillbaka ett par stövlar pga att de har gått i sönder och sen ska jag kanske städa...men jag tror nog att det slutar med att jag pysslar...ja, om jag känner mig själv så blir det nog så! =) Jag har ju desutom köpt ny färg till skrivaren så jag kan skriva ut foto själv och jag har ju en massa tyg jag kan göra handledsvärmare av. =) kul kul

ne, lite frulle först!

------------------------------
uppdaterat

precis så här ska jag se ut HELA dagen =) bara mysa om kring...(kanske en tjocktröja blir det oxå, e ganska kallt här hemma)


min nya hobby!


Det e inte ofta man ser någon artist gråta...det e inte jätte ofta jag gråter av låtar...men mina tårar kom.
Så jäkla starkt!

Idag har min älskade mamma fyllt år...hela 55. Jag satt hela dagen igår och pysslade på mitt nya projekt. Att lära mig brodera...och inte några tavlor och sånt där som mormor gjorde när man va liten..utan detta


Jag har sytt mina livs första handledsvärmare och broderat för första gången någonsin. Så många kan nog räkna med att få det i julklapp! =)



Ge och ta



Jag e så galet arg, irriterad och förbannad!!! Jag kan inte ens äta lunch för att jag e för upprörd över hyenan som e rektor på skolan där mamma jobbar!
Rektorna har precis pratat med min mamma om varför hon bara fick den stora summan av 150kr i löneökning. Anledningen va för att rektorn inte har sett att mamma har anamat mattekursen de gått. Men hur kan hon veta vad mamma har anamat?! Hon har inte varit här inne på 2år och sett vad mamma gör på lektionerna. Mamma e speciallärare och har använt så mycket hon kan göra, men eftersom barnen e på lågstadiet så är det mycket plus, minus och positionssystem som de måste lära sig och det går inte använda det nya så ofta. För den nya handlade mycket om att göra expriment och vara prova sig fram till svaret, men det e lite svårt att göra när man inte vet grunden till matten...fast det e ju klart att när det lärt sig grunden så leker mamma lite olika matte lekar.

Jag va tvungen att gå ifrån datan ett tag undertiden jag skev detta inlägg för mamma skulle ha kompissamtal med en klass. Fasen vad barn kan va underbara! =) Tur att de ger så mycket posetiv energi till en!

Nu ska jag fortsätta med mitt nya, lite små hemliga projekt!


tiden försvann

God dagens!

Just i denna sekund så känns det som mitt vindbittna ansikte ska brinna upp och ögonen börja rinna av löken som älsklingen hackar ute i köket.
Om 20minuter så ska jag gå ner till tvätten, tvätten som består av 2st täcken och ALLA våra sängkläder...ja, även de som brukar ligga i linneskåpet...just nu har vi en underbar katt som börjar bli könsmogen och har fått försig att det e okej att kissa i vår säng...så just nu så sover vi 2 i vår soffa som e en fd 90säng..utan täcke...hur mycket vi ligger ihopa knutna med varandra om nätterna så vaknar man flera gånger om natten och fryser...så det ska bli GRYMT skönt att få täcke inatt!

Idag så har jag varit och jobbat ihop med en kompis. Det e väldigt skönt att ha sällskap ibland, inte alltid jobba själv...ojoj...

att prata på MSN och skriva här samtidigt tar långtid....tvätten väntar redan!!

aj aj i halsen

gokväll!

Det börjar kännas som det hals onda har fått rutin på att göra ont morgon och kväll. På dagarna gör det inte ont, bara lite retig. Konstigt tycker jag!

Börjar tycka att vissa saker e lite intressanta på min blogg....vissa dagar så är det va 3ggr så många sid hänvisningar jämfört med besökare. Någon/några e inne väldigt många gånger på den på en dag...

Annars så har det varit en bra dag, ett stort jobb e klart en dag tidigare än beräknat och ska iväg på ett extra jobb i morgon. Vilket ska bli himla kul!

Men nu ska jag bädda ner mig brevid min älskling...

natti natti

Min älskling har fyllt 25!

Ja, nu vill bloggen fungera! Jag försökte skriva igår men det tog en hel evighet för sidan att ladda upp sig så jag gav upp försöket!

Hela förra veckan så bakades det för att älsklingen fyllde år i söndags. Hela 25år =)

Jag har planerat och pysslat en tid för att få ihop min älsklings pressent. Så här blev det...








Som ni kan förstå så längtar vi väldigt mycket efter denna helg! =) så nu e det 2 helger i stockholm för min del som jag ser fram emot! Man kanske ska flytta upp dit! =)

Gott och blandat

God morgon livet!!

När jag tittar ut igenom mina skitiga fönster så ser jag sol. SOL! Jag älskar verkligen sol på hösten. Det bästa som finns är att ta med sig en filt och leta upp en lä plats och bara njuta av solen som skiner i ansiktet.

Igår så var det mycket på gång. Dagen bara flög fram. Bakning stog på schemat och bakning blev det!

Kärlektmums


En kaka jag kan äta (dvs utan socker och mjöl)
En slags cheescake med 85% choklad. Tänkte äta den med en klick grädde och en jordgubbe. 


Sen så bakade jag oxå Kanelbullar. Vilken smet/deg jag fick...helt underbar att jobba med


(tyvärr lite suddiga bilder, men ni ser nog endå det goda)

Sen tänke jag bjuda på lite bilder från Västra hamnen här i Malmö. Västra hamnen är där Turning Torso står


Men jag tänkte visa er lite bilder från västrahamnen som man inte brukar få se. Västra hamnen e så mycket mer än turning torso.





 

Om ni kommer till malmö så ska ni verkligen ta er till Västra hamnen, att se Turning Torso irl e en helt annan sak än att se det på bild. Sen ska ni gå inne bland husen och inte bara ute vid vattnet, det finns så mycket fint
att se där nere!

Yttligare lite neråt!

Hej hej!

I morse var jag helt övertygad om att min våg var helt sönder!! Men fast att jag steg av och lät den "dö" och sen satte igång den igen så sa det samma sak...-1.0kg till....dvs 11.2kg totalt. WOHO!!!!!! Helt galet...men SÅ glad! Jag vet ju att det går lite upp och lite ner hela tiden...men denna vecka verkar det bara gå ner! =)

Just nu så kretsar mina tankar om att lära mig att brodera, jag e SÅ grymt sugen på det!! Hitta en Sida/blogg som visa PRECIS det jag vill brodera...inte någon mormors brodyr här inte!  Jag vill freestayla lite...=)

Ne, nu ska jag leta lite kakrecept, tänke baka lite idag. Pappa kommer bli glad, han älskar kanelbullar!

Kanske kommer lite bildbevis sen! =)


Home sweet home

Nu börjar dagen närma sig den "heliga timmen"...ni som undrar så e det Gray´s timmen jag pratar om. Jag brukar inte följa serier men denna e jag närmast beroende av. E ni beroende av någon serie? Vad e det som gör att ni e det i så fall?? Eller inte e det?
Jag tror jag e beroende av denna pga att den berör mig. Personerna i serien e ju påhittade men endå så finns det något i de som man kan identifiera sig med eller någon i sin närhet.

Dagen idag har bestått av att lyssna på Sommarpratarna medans jag pysslat. Så det har varit en riktigt go hemma dag idag. Jag har glidigt omkring i mina orangaleggings med raggisar och en tröja, smink och borsta håret har jag inte haft en tanke på! =)
Jag har förvisso varit utanför dörren, men då hoppade jag i ett par träningsbyxor bara och tog på mig en tjocktröja..sen gick jag...eller vi gick, för det va när vi handlade kvällsmat. Jag funderar i bland på alla de som inte kan gå utanför dörren utan att sminka sig och ta på sig "ordentliga" kläder. E det så viktigt att alltid visa upp sitt "bästa" utåt?? Enligt den nya "Ankan" så e det ju det...=)

Sen ang min minskning i kilo så känns det lite overkligt...på något sätt så känns det som om det vågen har gått sönder. Jag tycker det har gått så trögt ett tag och nu så bara trillarde jag några hekto utan något speciellt. Vilket e skönt förvisso...men annars så går maten bra. Jag håller mig till det jag ska.. men den senaste veckan så har jag glömt bort att äta 2dagar...dvs när jag varit i full fart med andra saker så har jag inte känt hungern så jag har glömt att äta lunch, jag har kommit på det vid 16 tiden...vilket inte alls e bra. Så nu försöker jag vara mer vaken på hur mycket klockan e.

Så här såg det ut för några timmar sen här hemma... innan jag han ta kameran så hade thorsson tvättat My ganska så länge...


Men Thorsson e en grymt bra bror....=)



När jag gick förbi P-hus Anna här i malmö i förra veckan så hittade jag detta på ena väggen: (På P-huset Anna så e det tillåtet att måla på)

Hur tolka man detta??


Ett litet inlägg

Men en stor känsla. Vågen sa idag -10.2kg totalt! =)
Får skriva mer i morgon!

Måndag morgon

GOmorron GOmorrron!

Varför låter göteborgare alltid så pigga och käcka?? Jag e inte det just nu...jag har inte vaknat riktigt än.
Jag måste göra mig klar om 2 min för att åka iväg på ett jobb, men jag har fastnar här framför datorn.

Men det jag tänkte berätta är att vågen precis visade för mig att jag har tappat några hekto till..totalt så har jag tappat 9.5kg. Så nu börjar det närma sig 10kg...=) så snart "bara" 10kg till mitt första mål e upp nått. Men det kommer väl ske om ca 6månader kanske...men så får det vara...så länge de försvinner!
Jag börjar själv märka att kroppen håller på att förändras...så nu blir det ofta att man tittar i speglen och tittar på sig själv...

Ne, nu måste jag verkligen skynda mig!


091004

Hej!

Gårdagen va mycket trevlig. Vi kom inte från kalaset förrän 01.20, det bjöds på god mat och allt sånt där...men sen fanns det klementiner...årets första för mig del, mumms!!! Det e ytterligare en av de posetiva sakerna som hösten/vintern kommer med, alla apelsiner och klementiner.

Idag har det varit lite segt, vi kom ju inte i säng före 2 snåret och klockan ringde 06.15. Mamma har haft feber idag och varit lite "sjukgnällig" inget har varit riktigt bra, allt gör ont och allt blir fel för hennes del. Tycker synd om henne... nu sitter vi och tittar på allsvenskfotboll...eller jag sitter med pappas lilla data och de andra tittar på fotboll. Tycker faktist inte det e jätte spännande, fast jag e ganska intresserad...konstig kombination kanske.

Imorgon så ska jag ner till falsterbo och rita en skiss på en ny trädgård, hoppas att det inte blåser lika mycket då! Det e så jobbit att rita när alla papper bara flyger...

Nepp...ska väl titta lite på fotbollen innan det e dax att bege sig mot Malmö!

Ha en bra kväll

Nysningarnas dag!

Hej hej!

Idag e det en nys dag. Jag har nyst 50ggr utan att överdriva. Helt galet vad det kittlar i näsan idag.
Dagen idag bjuder på lite handboll som vanligt sen så e det kalas hos älsklingens moster. Eftesom hon fyller år så vill jag göra ett kort till henne. Jag hade lite svårt att sätta igång fast att kreativiteten fanns där.
Så här blev det




Godsaker

God morgon!!

Just nu så sitter jag och mamma vid köksbordet och lyssnar på Radio "kwack kwack", heter även radio Kristianstad. Temuggarna står framför oss med Roobios Blåbär och Lingon. Ett riktigt gott te, jag önskar att det hade kunnat vara en luktblogg så ni hade fått dofta på teet. Men så här ser det ut. Mmm..



Frk Frodig skev i en komentar att det hon fick en "syn" att mamma laddades som en mobil.. och det e nästan så.. En liten rolig bild fick jag oxå i huvudet...mamma rullar upp med sin rullstol på en plattform med lite taggar i botten som passar rullstolensbotten och sen sitter hon på laddning.
Fast den sanna synen e inte långt där ifrån mobilladdare, hon får det genom dropp. =) Efter laddningen så e hon hög som en skorsten och full med energi. (hög ska nog förklaras med att hon e maxad med energi så hon nästan e sprickfärdig, så allt som inte har blivit avklarat innan ska helst bli det då! )
Fast tyvärr så e inte den effekten så ihållande.. nu e eftermiddag så kommer hon gå "ner" som vi kallar det (måste bara avbryta här.... det e önskemusik på "kwack kwack" och då e det en som önskar "Blott en dag" den sången man brukar sjunga på begravningar...varför önskar man en sån låt??? Den e fin, men det känns inte helt rätt... fast samtidgt så kanske stannar många upp och tänker på sina anhöriga som har gått över på andra sidan..och det e ju inte helt fel..men själv så blir jag tung i hjärtat och får lite tårar i ögonen)
tillbax till det jag höll på att skriva... Går "ner" mammas kropp vill ha mer "laddning" och eftersom hon inte får det så får hon abstinens, hon får feber, frossa och blir jätte trött....detta kan hålla i sig från 1 kväll till 2 dagar. Men sen går mamma "upp" igen dvs blir till normalt tillstånd.



Detta e en av mammas och pappas 4 orkider.. mamma och pappa har ALDRIG haft gröna fingrar, de har tagit död på ALLT som har grönt på sig. Men dock inte orkider, de för jäkliga på att få de att blomma om! Dom e otroligt fina!

Jag hoppas att alla får en bra dag, det kommer jag att få. Jag ska fira att det e fredag med att spela handbollsmatch ikväll och sen dricka lite rödvin med min älskling!

Ikea i flytt

Hej hej!!

Just i skrivande stund så sitter jag på sjukhuset ihop med mamma. Det e hennes "laddning" som sker idag. Sen mamma började dricka Aloevera så har hennes laddning blivit mer sellan. Ett tag va mamma nere på var 4de vecka men nu e hon uppe i var 8de. Vilket e riktigt bra eftersom det är kortison i det medlet hon får.

Igår så var jag och Lotta en sväng på Ikea, men nu e det inget att besöka. Nästan allt e på väg till svågetorp. Ja, för er som inte kommer ifrån de södra sverge så e det så att IKEA ligger just nu på Bulltofta, vilket det har gjort i evigheternas evighet, men nu så ska de flytta. För att flytten ska bli så lätt som möjligt ska de stänga av hela motorvägen runt Malmö en natt, snacka om att IKEA har "makt".  Svågetorp har blivit en köp "stad", det e den första (eller sista beroende på hur man ser det) stationen på vår sida öresundsbron från "köpendanmark". Där finns allt från ILVA, K-rauta, Bauhaus, plantagen, stofft och stil, stadium och en massa fler affärer. 

Jag var på span efter en lösning till våra skor, ja...som ni såg för några dagar sen så äger vi ju en hel del. =)
Det e en viss konst att bo på 28kvm 2vuxna och 2katter. Så lösningar krävs för att det ska fungera.

Nepp...nu ska jag lyssna vidare på Potensgivarna av Karin Brunk Holmquist  


RSS 2.0