Brumm brumm

Nu e jag inne i ett sånt dära glömma bort bloggen stadie igen...fattar inte det. =( Måste bero på att jag inte sitter vid datan lika mycket.

I förra veckan så hade jag och svärfar en dajt! Jag skulle uppfylla hans enda födelsedagsönskning...få lite foto på hans älskade bil. Det blev ca 160st så foto... =)

På vägen hem så stannad vi till i Harlösa på en nostalgimack


Vet ni vad jag har köpt idag???? =) Jag har LÄNGTAT efter denna maskin väldigt länge....
En glassmaskin har fått flytta in till oss! Väntar bara på min älskade sambo så vi kan åka iväg och storhandla så jag kan köpa massa goda saker till att göra glass på!


Underbara människor

Min underbara sambo....ibland undrar jag vad jag skulle göra utan honom!! Nu ikväll så har han varit helt underbar. Han har lyssnat försökt förstå och peppat mig. Han gjorde kvällsmat (vilket han brukar göra) fast det va "min" tacogratäng som skulle lagas så jag kunde sätta mig ner och börja rita på en trädgård. Denna trädgård e en av de sakerna som jag har dåligtsamvete/panik över för jag borde ha hunnit med att göra, men inte gjort.
Så nu ikväll har jag ritat ganska mycket...formerna börjar ta form, men jag måste få rätt på alla växter och sen renrita det..

Jag har underbara vänner som har gett mig insperation och tips om lite skånegårdsväxter via Facebook, vad skulle man göra utan detta forum?? =) 

Jag har även gjort en lista på alla min "Att Göra" - saker.... lugnade ner mig lite...men har lika mycket att göra för det! =)
Nu på fredag börjar jag en ny tränar utbildning som kommer sträcka sig ett år... tur man tar det lite lugnare när man har hela R-VEN full ;) Jaja... men det löser sig med tiden...
Upp och ner, ner och upp...

Lingonveckan gör sig verkligen påmind. Just nu så åker jag feta bergodalbanor... som ni kunde läsa i mitt förra inlägg så blev jag lite ledsen, nere osv i lördags. Men det e inte det som gör att jag åker upp och ner i denna bana.. utan ALLT som hänger över mig på trädgårdsfronten.

Just nu orkar jag inte med att ha kunder som krånglar. Jag vill bara att de säger hur de vill ha det och så gör vi så. Inte ångrar och bytar osv...det tar ALL min kraft. Vill inte!!!!! Just nu kan vill jag bara sätta mig ner och gråta och bara sluta jobba. Jag hade kunnat åka iväg och stänga ner hela verksamheten för jag ORKAR inte!!!!  Men det e mycket möjligt att om en vecka så e allt bra igen...fast troligen inte.... utan förhoppningsvis om 2månader så e allt lugnt igen.

Jag måste nog tillägga att jag hade det JÄTTE bra i lördags kväll, för utom ett missöde med en kaffedrink som kom på mig och Emelies fina Odd Molly tröja som jag (kom i) lånade =( Men som tur e så gick det bort i tvätten!
Vem e detta???

Ur verklighetens verklighet: ett glatt leende men ett sorjset inre. Ett fotontas på mig, de säger att det e vackert men det ser för jävligt ut! Jag ser ut som ett monster men de andra säger : va snygg du e! Så jävla FEL!!! Fy fan, jag kan kräka på mig själv! Bilden som visas i kamerans stora ruta set inte ut som bilden på toalett spegelns reflektion... Det speglar inte mig... Det e någon annan! INTE mig!!!!!!! Fy fan!!!! Vem har bytt ut mig????? Det gör mig arg, besviken och förbannad... Örk säger jag!

mat!!! magen vill bli mätt

Kroppen säger att jag e hungrig...eller sugen? Eller vad säger den??!!?! Vi åt bara för 2 timmar sen... men det kan ju bero på att jag har varit väldigt aktiv de första dagarna denna vecka (oxå).

Igår så snörade jag på mig joggingskorna oxå. Blev ca4800m på 30min. Var otroligt skönt faktist. Det var evigheters evighet jag joggade så långt. Det känns lite i mitt ena ben idag, konstigt att bara 1ben gör ont! =)

I skrivande stund så har jag min mamma 400m ifrån mig. Dvs på MAS (sjukhuset i Malmö) Pappa ringde för en stund sen och sa att hon ligger på uppvaket. Det e ingen stor op hon har genomgått utan mer en nödvändligt ingrepp. Men en op e en op...speciellt när man blir nersövd.
Nu väntar jag på att pappa ska ringa och säga att mamma e uppe på avdelningen igen. Så jag kan gå upp till henne!


Helt otrolig föreläsning

Oftast så brukar måndagar gå tungt, men idag har varit en bra måndag. Jag har hunnit med massor. Gick ut på min morgonpromenad, SÅ himla skönt. 50min bara försvann. Sen så var det ut i "stora ansikts lyftnings" trädgårdsjobbet. Jag började sätta rabattkant...leveransen med alla stenar kom. (tyvärr fel färg så de ska jag skicka tillbaka igen)  sen hann jag klart rosbeskärningarna till en annan kund. Så då kan jag stryka ytterligare en punkt på min "stressa för att hinna lista"

Igår så var jag på föreläsning med mamma. Föreläsningen anordnades utav Forever som mamma e aloe vera försäljare för. Föreläsaren heter Mats Petersson och han har skrivit en bok ihop med Claes Hellgren och Alexander Danielsson. Boken heter " kom inte och säg att du har blivit gammal". Boken och föreläsningen handlade om hur viktigt det e med 1. Energi = bra mat 2. Syre= träning 3: vatten... om man inte fick i sig dessa så blev man en "ärt hjärna" och allt detta styrde HELA ens liv.
Sen så handlade föreläsningen oxå hur viktigt det var att man försökte nå balans och så gav han oss lite nycklar till det. Mycket av alla negativa saker som sker kroppen beror på STRESS, inte bara stress som vi känner när vi har mycket att göra utan oxå det vi gör mot vår kropp som stressar den. Intar tex kaffe/te, nikotin och alkohol. Allt detta e gifter för vår kropp. En kropp klara 2 koppar kaffe om dagen, INGET nikotin och 2st SMÅ glas vin.
Sen pratade han om hormoner i kroppen och hur viktigt det var med en balans mellan alla dessa...annars blev det "kockomoj" i kroppen. 
Sen berättade han oxå att alla problem=sjukdomar börjar i magen....

Mycket intressant och MÅNGA skratt blev det. Om ni får chansen att gå och lyssna på honom GÖR det!!!!

Nu ska det ätas "Caisas Tacosgratäng"....mumma!!!


Igår fick jag på mig svärfars lumpen brill...

img_0118 (MMS)

Igår fick jag på mig svärfars lumpen brillor:) Riktigt heta:D


Jackan...

Här kommer de utlovade fotot på min nya jacka i stl 40 =)

Jackan kanske inte kommer till sin rätt här...men så här ser den ut.
Annars så ser jag ut så här idag....

Direkt från livet i Malmö

När ni sitter på café brukar ni tjuvlyssna på andras samtal? Jag gjorde det mycket mer förr om åren än vad jag gör nu. Nu i skrivande stund sitter jag på mitt favvis fik och precis ätit en urgod laxsallad och hör allt sorl runt mig. Jag har Metro framför mig och tittar på nya lägenheter och drömmer mig bort. Älsklingen e snart färdig pluggad och vårt riktiga 'vuxen' liv kommer börja. När jag sitter och titta på allt fint och JÄTTE dyrt hör jag en blond tjej som sitter snett bakom mig läsa upp SMS på engelska som hon fått från en kille '- du har den sexigaster rumpan av alla tjejer jag har mött'. Detta läser hon för sin vännina som skrattar högt och gör en 'givet me 5'. Tjejen som fått SMS:et ser plastig och tillgjord ut börjar prata om sina psykiska mörkheter ochsina mentala krascher... Jag känner helt plötsligt att hon inte e en människa utan en splittrad själ som inte mår speciellt bra, hon putsar på ytan men river sig på insidan. En bit ifrån mig sitter det 2 tjejer i 30års åldern och enkille i ungefär samma ålder, jag hör hur de pratar om bantning, motion och vanor. Tjejerna e det som diskuterar detta mest ingående till en början men efter ett tag så börjar killenavslöja sina snacksvanor. Först kändes det somhan hade blivit inblandad i ett tjejsnack som han inte hörde hemma i, men han var precis som tjejerna. Det var ganska upplyftande att höra... Att detta e ett människo problem o inte bara ett kvinno dilemma. Regnet forsar ner utanför fönstret och min latte e underbart god. Latten har blivit mitt godis i vardagen. Snart har jag varit utan mjöl o socker i 1år. Det e min vardag och jag mår bra av det. Visst kan jag romantisera andras frosseri o det kännsso ALLA andra utom jag kan äta precis vad som helst utan att. 'straffas' av det. Men sen kommer jag ihåg varför JAG VALT att äta som jag gör. Jag vill må bra och inte leva på okontrollerade kickar som triggade mitt matmissbruk. Det gör jag nu för första gången i mitt liv! Nu ska jag fortsätta min blöta promenad till videobutiken och hyra filmer till ikväll som jag och älsklingen ska mysa till. Jag hoppas ni jar bättre väder än oss i Malmö

Ansikts förändring....

Jag tittade precis igenom min blogg och då slogs jag av hur mitt ansikte har förändrats...

Kortet är taget 08-09-22 (osminkad)                                       


kortet är taget 10-05-08

Huvudfoting


(mob foto)
Denna varelse skapade jag i förra veckan till Trissan. Hon skulle få en navelpircing av sin mamma och pappa och i stället för ett kort (som jag skulle göra) så blev det att symaskinen åkte fram och denna huvudfoting blev till.
Det var otroligt kul att sy och brodera "fult"...=)

Nu väntar en joggingtur sen så ska jag iväg och träna vårt nya tjejgäng. =)

Ha en bra kväll!


En livslång dröm

En livsdröm som antagligen aldrig kommer bli mitt liv.
Jag drömer om en liten gård. Där jag går upp på morgonen och hämtar ägg från mina höns, går ut i köksträdgården och tar in egen odlade grönsaker som jag ska ha till middagen. Jag har inga måsten bara en vilja. Jag går i mina chic-bohemiska kläder som jag njuter av att bära. Mitt hem är romantiskt-harmoniskt och värmande för alla som är innan för mina dörrar.
Fåren som går i hagen ger mig ull som jag har till mina hantverk. Korna och hästarna går i skogshagar året runt, men har stallet och vindskydd som de har tillgång till varje natt och de kallaste dagarna.
Mina hästar är inga vanliga hästar utan det e hästar som man rider westernridning på. Min trädgård är en underbarat frodigmiljö som ger lugn och sinnesro.
Humor, glädje och trygghet e vad hela mitt liv ska handla om. Varför känns det bara som en dröm??

Livet känns just nu lätt!

Jag ska lägga ut en bild på min nya fina jacka...kommer om någon dag då jag har haft på min vanliga kläder och inte bara jobbkläder som jag just nu lunkar runt i.
Det känns som förra gråa veckan e som förbytt. Jag har fått tillbaka energi och drivkraften igen. Jag behövde nog ha de dagarna ledigt för att finna mig själv igen.

Idag har jag haft jobbmöte och kört och letat saker till en trädgård. Bilprovning hade jag oxå på schemat för dagen. Fick en anmärkning på framljusen för att de lös för högt... men annars gick den rakt igenom. =) Woho.. men den ska in på servic..dvs HEJ DÅ alla pengar!! =(

I lördags så var min älskade Trissan (brorsdotter) hos oss. Hon fyllde 15år så vi firade lite extra och tog med henne ner till vårt favvis hak och åt frukost.Nu ska jag gå och lägga mig och läsa en av mina nya böcker som jag fick av Tomten! =)

Enorm lycka!!

Igår vad det en milstolpe i mitt liv. Vi var ute o gjorde stan igår och var inne på MQ, där hängde jätte fina jackor men ingen i min storlek. Den största som hängde där var stl40. Men jag fick en känsla i kroppen att jag skulleprova den, jag kände mig stark och det skulle inte göra mig ledsen om jag inte kom i den för det va ju en "smaljacka". Jag stack i ena armen.... Den klämde inte... Tog runt jackan runt ryggen och stack i andra armen....där passaden oxå... Sen kom sista avgörande biten, dragkedjan.... Och den va inga problem att dra upp!!! :) jag passar i stl 40!!!!! :)jag som föddes och sen blev stl44 och varit uppe i 46 och vänt. Tårar kom, menbara glädje tårar. För vissa personer så e detta kanske så mycket men för mig e det något stort. Jag har fortfarande mycket kvar, men detta e en ett fint och enormt skönt kvitto!!:)

bubbel i hela kroppen

Hur kan man förklara en känsla i kroppen?? Kan man vara deppad fast man inte e deprimerad? Kan man vara fast i sin egen kropp?? Varför går man inte ut när man känner för det? Fast det e svårt att gå ut när fötterna e fastklistrade i lägenhetsgolvet. Idag så har jag haft en konstig känsla ikroppen..jag kan inte riktigt förklara den. Den har uttryckt sig att i att jag har varit hemma 3dagar, dvs mina trädgårsjobb har blivit lidande. Eftersom trädgårdsjobben blir lidande så får jag dåligt samvete och då mår jag ännu sämre och jag blir nästan helt paralyserad av allt jag vill/borde göra men det GÅR BARA INTE. Jag kan inte få fötterna att göra det jag vill göra...eller rättare sagt få huvudet att styra kroppen dit den borde.
Jag får bara en inre panik....som gör att jag inte gör ett enda skit som e vettit. 

Jag har sytt på lapptäcket idag oxå, men börjar bli rejält missnöjd med bakstycket..allt e knöligt och inte alls som jag hade velat. Jag vill att det ska vara PERFEKT...precis som jag alltid vill att det ska vara. Där av får jag ännu mer panik och bygger på min känsla av paralysering. 

Ikväll så ska jag på ett jobb möte....det e oxå lite panik. Det känns som att jag ska få kritik....fast jag vet att jag inte kommer få det. Men det e mitt inre som ger mig kritik för att inte vara bra nog. Att inte vara perfekt och noggann nog.....GHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAaaaa.....

Jag måste komma på fötter igen. Få balans...jag borde ha mer luft i mitt schema... Men hur får jag mer luft i mitt schema när schemat redan e lagt?? Hur ska jag kunna lufta till det? Vet inte riktigt...

Men nu ska jag göra mig klar inför ett jobb möte.

Detta e Mysan som hjälper till med bakstycket
 

sy sy sy

Jag har tagit ledigt i dagarna 2 för att ta och pyssla och bara göra det jag vill göra. Det som jag sitter och pysslar med nu e till min kära svärmor som fyller år och ska flytta. Jag har inte gett henne något av mina andra "hantverk" så jag tänkte att hon skulle få detta av mig.... kan ni se vad det ska bli??? det ska bli 2ggr så stort + lite fyllning och sånt..Sen står det även Biltema på mitt schema idag... jag måste fixa bilen lite till fredag då jag ska åka o besiktia den. Någon positionslampa och spolarvätska ska inhandlas....ja jag kan ju lika bra handla vindrutetorkare när jag ska lägga lite pengar på bilen. Så fruktansvärda tråkiga pengar att lägga, men det måste väl göras.

Jag va och grattade min älskade brorsdotter i söndags där fanns det 2 hundar på besök oxå


Denna lilla hund e ca 15cm hög och full med speed. Den tar ens hjärta med en gång!Sen har vi Akilles...en helt underbar Amstaff...

Jag vill oxå ha en egen hund!!!! Jag vill!!!

RSS 2.0