Plommonodlingen e underbart ställe när det e varmt!

Sol älskade sol, vad jag har längtat!
"Plommonodlingen" e helt underbar och nu blommar även lådorna på där ute. Som jag skrev igår så satt jag hela dagen igår där ute. Bladverket silar solen så underbart så jag kan sitta där ute timmtals och bara njuta. My har varit så lycklig, äntligen har hon fått vara ute (hon har ju livstids utegångs förbud att vara där ute själv). 

 

Idag så har jag jobbat...äntligen börjar allt grovarbete bli klart i denna trädgård. Växterna kommer den 12juli och då får man räkna min del vara klar. SKÖNT!!! Men sen ska jag ju ha skötseln på den.

Just nu så saknar jag min kära lilla Eddy...En av de vuxna hundarna har fått kennelhosta så därför kan jag inte besöka han. =/ (jag har kontakt med andra hundar och om det e ett virus så vill jag inte smitta vidare de) Men jag vill ha honom hos mig. Nu ikväll så har jag och älsklingen varit och köpt den första selen...det e inte helt lätt att hitta småttingstorlekar. Men vi måste ju ha en eftersom vi bor mitt i Malmö. Vi kan inte bara släppa ut honom. När vi ändå vadär så köpte vi även en transportbur som han kommer få ha med sig överallt.

Med tanke på ta med hund så ska jag ha lite kalas uppe i torpet i helgen. Min övriga familj hade varit uppe i torpet på midsommar. Tydligen så har vi fått katt och kattungar där uppe. De har "byggt" bo under vedtravarna. Mamman var resarverad men hade gått ända in i stugan. Så det känns som det e en katt som har haft en annan familj innan...fast den verkar vara en hejare på att jaga, de hade sett henne komma med flera möss till ungarna.

Nepp, nu väntar lite vattenmelon på mig! Ska nog äta det på "plommonodlingen" =)


Helg att minnas

En helt underbar helg har precis gått över till en vardags måndag. Fast det känns inte som en vardag idag, jag har varit hemma hela dagen ihop med katterna. Jag gick och köpte frukost/lunch kl 11 och sen satte jag mig i "plommonodlingen" (på balkongen) och åt lunch och bläddrade i tidningar, drack kaffe och lyssnat på Sommarpratarna P1. Så en underbar helg har fortsatt i en underbar måndag.

 
På midsommaraftonens morgon fick jag för mig att klippa av min lugg...så den blev helt plötsligt kort =)
Så detta blev min look efter saxens framfart.

Midsommaren firades i Höllviken ihop med min nästkusin och hennes kille och hans fotbollskillar. En viss person i mitt sällskap blev väldigt trött väldigt tidigt. =) Men vi hade en trevligkväll och jag gick och la mig redan kl 24.00 för den tidiga morgonen gjorde sig påmind. Det som e bra med att lägga sig tidigt e att man e pigg och sugen på att hitta på saker dagen efter.
Vi åkte ut till Lion som hade loppis på lördagen, där fyndade jag 3st linne kökshandukar, 1burk, 1kaffe mått och 2st broderiböcker.



De kökshanddukar jag köpte var namnade. Jag tycker det ger lite själ till sakerna. Jag tänkte oxå märka dom, så jag började med att brodera en uggla. =) Min första någonsin, men kan ju lova att det inte e den sista!=)


GLAD MIDSOMMAR!!!


(kortet e från 2008)

Jag hoppas att ni får en underbar dag med mycket sol och skojigheter!!

 


Sessfest

I lördags blev det lite "sessfest" här hemma. Ett litet tema var ju självklart en sådan dag.
När töserna kom så fick de lite bubbel, jordgubbar och till uppgift att göra sig en krona.


Kronorna blev urtjusiga =)



När sesskronorna var klara så var det dax för lite mat. Det blev en ungsbakad Chevré med sallad och mandelbröd. Till efterrätt så blev det fryst bubbel med melon och jordgubbar.

Sen korkades "priten" upp...dax för drinkarna. Mumms!! Det blev 3 el 4st olika tror jag... jag sminkade mig och sånt dära ett litet tag så jag tror jag missade någon drink...fast jag vet inte riktigt. =)

Kvällen avslutades med att skaka rumpan till lite schlager



Sista dropparna ska man få! =) hihi..
Sen e det tur att man har vänner med samma skostorlek. Efter en del skakande så värkte mina fötter ganska mycket då bytte jag och Caisen skor!!=)  Vad skönt det va! Nästan lika skönt som en ******!
Sen var det underhållande att se fröken C i höga klackar...=) Kändes nog mer som styltor för henne=)



En lyckad kväll men vissa underbara personer saknades! Men vi gör om detta igen till hösten igen! =)


Underbar dag!

Vilken underbar dag det har varit!!! Vakna till en underbar sommarmorgon är allt man har drömt om hela vintern. Att titta ut på sin balkong som ser 1000ggr mer inbjudande ut än vad den gjorde för ett dygn sen är underbart. Igår så släppt en enormt stor sten ifrån mitt bröst. Ett stort jobb i en trädgård börjar närma sig sitt slut....eller kankse inte slut utan närmare en fin början. Jag har fått skötseln på den oxå...alltid kul att få följa en trädgårds utveckling.

Idag har jag jobbat med mamma. Mamma har sommarlov nu och när mamma har lov så känns det som jag har semester på något sätt. Förmiddagen spenderades på mammas och pappas baksida, jag spelade spel med mitt yngsta brorsbarn och njöt av solen medans älsklingen solade sin bringa. Familje genimästare blev min brorsdotter.

Sen i eftermiddags medans mamma och pappa satt och tittade på fotboll på tv så passade jag på att smita iväg och hälsa på min nya älskling.
Hur varm ihjärtat blir man inte när ens lilla valp kommer och söker upp en och somnar i ens famn?!?! Man tycker inte sämnre om den om man säger så! =)







Lill-Killen e ju bara för gosig. Jag fick en SMS-avisering innan idag. Min bok om valpar har kommit till posten. Nu e det bara att sätta nosen i boken och lära sig så mycket som möjligt!
Jag tycker han har vuxit på de här 5dagarna jag inte har sett honom på. Jag kommer nog besöka dessa underbara valpar MÅNGA gånger innan min pojk får flytta hem!

Plommonodling

Äntligen så har jag växter på balkongen!!!! =) Enligt älsklingen så har vi plommonodling enligt mig så har vi 2 fina träd som det kan komma URGODA plommon på!!! =)  Kanske inte helt vanlingt att man har träd på balkongen...men jag vill ha!
Förutom träd så hittade jag pelargoner för 12kr/st idag. Fina knoppar på gång, men de kunde inte säljas till högre pris för det finns för många som tror att de inte kommer blommor...inte mig emot! =) så nu börjar det likna en balkong som tillhör mig!!! Det har det inte gjort på LÄNGE!!

My:san fick vara ute med mig på balkongen, hon har ju livstids (egen) utegångsförbud. Hon förstår fortfarande inte att man inte ska gå balansgång på kanterna. Men efter ett tag när jag sagt NER 400 000 ggr att man inte får ha tassarna på räcket så började hon förstå att hon bara fick sitta på bordet och spana. Men hon har fortfarande livstid där ute för fåglarna e SÅÅÅÅÅ spännande! =S

(kort på balkongen kommer inom kort)

Jag brinner upp

Jag kan inte se mig mätt på lilla killen som ska komma och bo hos oss. Jag vill ha hem honom NU..fast jag vet ju att han behöver sin mamma i några veckor till. Men sen ska de mysas, busas och torka kiss! =)

Statusen på mig själv e febrig och förkyld. Älsklingen har smittat mig...=( Men med lite Alvedon så har jag lyckats jobba i en trädgård i alla fall. Men jag jag borde vara hemma, men jag kan inte. Trädgården måste bli klar!

I morgon så står det trädgård på schemat igen..men just nu brinner jag upp känns det som. Lite mer Alvedon sen så ska jag nog packa ihop för idag!

Presenten i bild

När det gäller min present som jag ska få så kanske jag ska avslöja det...hihi.. Jag längtar så oerhört mycket!!! Älsklingen e hel peppad på det oxå.
I lördags var vi iväg och hälsade på kullen där vi valde ut vår nya familjemedlem.





Denna lilla goding kommer komma hem till oss om ca 5veckor. Valparna är 87.5% Chihauhau och 12.5% Papillon

Namn är inte bestämt än..... Älsklingen tycker Batman och Rambo...det tycker INTE jag!! Har ni något förslag?? =)


Jogga känns så bra

Eftersom jag e as-dålig på att skriva varje dag så kommer jag på saker efterhand som jag borde delge...

Som tillexempel att jag satt personligt rekord i joggning =) jo då... i tisdags så joggade jag 6km och promenerade 1km =) Dessutom så om jag jämför vad jag har joggat 5km på innan och vad 6km blev så sprang jag den sista km på 4min =) Annars brukar jag ligga på ca 6- 6,5min/km.
Jag e faktist stolt över mig själv. Det e en skön känsla!!

=)
Det e helt otroligt att jag tycker om att jogga just nu. Jag har alltid avskytt det...verkligen avskytt det. Fast jag har alltid gjort det jag skulle...men med ett svart sinne. Men inte just nu!=)

Nepp...jag borde kanske sova en stund till, men jag kan inte. Jag e HELT nipprig för att jag ska åka och kika på min present!


Lite bilder från veckan

Äntligen min data!! I mellan varven kommer jag på att jag älskar min data. Det e grymt mycket lättare att skriva inlägg här än via mobilajan.

Jag tänkte visa er hur picknicktäcket blev när det blev klart.



I lördags så fick vi natt besök. Min brorsdotter följde med oss hem efter vi varit uppe i Helsingborg på beachhandboll. Vi mös hela kvällen på Mosaiks uteservering med tappas och god dryck.
Söndag förmiddagen spenderade vi i Västra hamnen








Presenter!

Idag har jag fått reda på vad jag ska få av min ena bror i födelsedagspresent!:) jag vill inte riktigt avslöja vad det e riktigt än. Jag har drömt om detta jätte länge. :) min bror kom idag och sa till mig att jag måste åka och titta ut vilken jag vill ha! Hjärtat börjar klappa lite extra. :) så kanske det blir morgondagens uppgift. I onsdags så fyllde min ena bror och min svärmor år. Som ni kanske kommer ihåg så pysslade jag ihop ett lapptäcke. Det blev klart och svärmor blev JÄTTE glad :) vi köpte även muggar som matchade täcket. Det känns alltid lika kul att ge bort något som uppskattas. I morgon så ska vi till svärföräldrarna igen på "stor" fest. Så jag har förstorat upp en av bilderna som jag tog på svärfars bil som han önskade sig i present när han fyllde år. Det mycket presenter nu, men det e så kul att ge.... Och få!;)

Årets första picknick

I veckan som gick så hade vi picknick premiär. Folkparken i Malmö blev platsen.


Rökt makrill med smör och vitlök stekt svamp, oliver, tomat och fetaost sallad och rökta räkor. Mummsigt som tusan!

Det som e härligt med Malmö och Folketspark e att där finns ALLA typer av personer. Många barnfamiljer, många i åldrarna 18-35 och en del lite äldre personer. Alla finns där tillsammans.





Iveckan som kommer så e det MYCKET jobb och en student. Hoppas nu att det blir fint väder så jag kan ha min sommarklänning!! =) Det e inte så ofta man kan den på höst, vinter och vår....men nu, nu vill jag faktist ha den!!


RSS 2.0