Julen fick mig att ta steget att bli

Julaftonen är över och juldagen har varit en lugn dag. Vi blev kvar i Lund över natten och tillbringade dagen hos svärföräldrarna och hos älsklingens mormor och morfar idag. Vissa människor klarar av att ligga i soffan och inte göra något speciellt en hel dag, jag är en de personer!! Men min kära älskling har klättrat på väggarna och har varit helt orolig i kroppen hela dagen. Hemma hade han kunnat varit chill men den ron har han inte hittat idag.
Julaftonen var en underbar tillställning igår. På morgonen så fick jag en morgonrock av älsklingen. Den mjukaste godaste man kan få! Den kommer jag bo i (fast jag hade gärna haft en One-peas under * ler* ) Vi åkte hem till mamma och pappa i Lund så vi var där kl 8.00. Jag jobbade hos mamma, så vi började göra alla de bestyr som krävs för en jullunch, älsklingen rullade köttbullar, jag körde och handlade julgrupper till nära och kära från mamma och pappa och kompletterade lite mat på City gross. Jag kom fram till att man ska handla julmaten på julaftonen...där var en massa kassor öppna men INGET folk!
På jullunchen så var hela vår familj med respektive, nu mera e vi 13st. Vi är ingen liten närmsta familj. (mamma, pappa, 3syskon m respektive  och barn = 13pers)
Kulklappar delades ut för oss som inte skulle ses på kvällen, i mina paket fanns där bla en jätte fin te/kaffe mugg med trä underlägg (bilder kommer senare), ett uggle bokstöd, blixt till min kamera, spapaket, en stavmixer, ett stekjärn bla.
När klockan närmade sig 14 så begav vi oss hem till svärföräldrarna. Jag hade lovat göra bordsdekoration med gran i eftersom det inte får plats någon gran i deras nya lägenhet och med en massa personer =) På bilden ovan ser ni en del av den.
En massa god mat och en massa god dricka blev det. Men det hände en speciell sak hände under denna kväll. Jag har inte ätit kött (förutom fisk) på 15år. Jag har länge tänkt på att börja äta vilt men inte varit redo för det. Min kropp behöver mer protein känner jag men jag har inte vetat hur jag ska kunna göra utan att börja äta kött inte. Men vanlig gris och ko är inte ett alternativ för mig, för jag vill inte äta kött som får en massa antibiotika i förebyggande syfte osv så jag känner att vilt är mitt alternativ (man gör ju som man vill). Så igår skedde det, morfar hade med sig revben på ett eget skjutet vildsvin så jag smakade en liten liten liten bit...och det var riktigt gott. Så till lunch idag smakade jag lite till. Det känns lite konstigt att äta kött igen, det har varit en del av min identitet...fast det ska ju klargöras att jag äter INTE något annat än VILDSVIN och som är sjutet av morfar eller av Caisas sambo!!!! INGET ANNAT E OK!!!!
Så Julen 2010 så fick jag sudda ut min identitet som icke kött ätare....till vildsvinsätare. Det är en stor sak för mig!!!

Kärlek till ugglor!

I måndags när jag var på julklappsjackt till älsklingen och på jakt efter julaftonskläder till mig så råkade jag springa på detta halsbandet på Tjallamalla . Jag tittade och tittade men jag gick ifrån affären utan den. Gick vidare till den miljonte affären för dagen, handlade en klänning som var nersatt 30% och då tyckte jag att jag var värd det underbara ugglehalsbandet...eller hur??!!! Då blev den totala summan nästan lika mycket som klänningen skulle gått på ordinarie pris. Den mattematiken är ni väl med på?? =)
Så det var ju bara att gå tillbaka till Tjallamalla och inhandla den sista ugglan de hade. VILKEN TUR JAG FICK DEN!!!! <3

det börjar närma sig!

Julen börjar närma sig. Alla julklappar är inköpta och inslagna. Julkorten blev skickade igår. Så jag börjar känna mig redo inför en mysig julhelg.
Det som står kvar på mitt schema är att köpa granris, botaniska tulpaner och juläpplen till bordsdekoration till svärmor.
Julen i år kommer vi fira på 2ställen. Vi kommer äta brunch med min familj och sen till Kalle så åker vi till älsklingens föräldrar där hela hans släkt oxå kommer dyka upp. Så det kan inte bli en dålig jul....ska bli så skönt med lite julfrosserier. (dock hålla sig till maten som jag äter dvs inget socker) Sen är jag väldigt spänd på vad jag kommer få i julklapp av alla personer...jag vet att älsklingen har 5st julklappar till mig =) som han e väldigt nöjd med! Jag blir ju inte mindre nyfiken när han stoltserar med hans super julklappar till mig.
Jag hoppas att alla ni som tittar in här kommer få en JÄTTE BRA julhelg!!
Nu ska jag gå och ta på mig, svärmor kommer snart knacka på dörren!

centimeter och storlekar




Jag blev ombädd om att uppdatera bloggen om min vikt och träning.

Min vikt har aldrig varit så stilla som den har varit detta sista år. (vilket är SUPER BRA!!! för en som pendlat som en jojo i alla mina vuxna dagar) Jag pendlar mellan 85.4 - 86.5 nu. Min startvikt var 98.4kg och jag har varit nera på 84.1kg som minst men det är precis som min kropp kämpar med att hålla sig runt 85kg.
Mitt slutgilltiga mål är ca 75kg så jag har ca 10kg att minska till. Men jag har inget datum som jag ska vara nere i 75kg, men jag har tänkt att vara i mitt livsform när jag fyller 30år. Jag fyller år i Juli så jag har ca 6månader tills dess. Men med det så innebär inte det att jag ska vara nere på 75kg för jag har inte varit under 82kg i vuxen ålder så vi får se vad vågen säger då. 

Egentligen är jag inte jätte intresserad av vikten utan mer storlek. Just nu så har jag (oftast) stl 42 och L. Målet där e att ha mellan stl 40-42 och mellan M-L .

När det gäller träning så är den nästan helt obefintlig...jag kanske kommer iväg och tränar 1gång/mån just nu. Lite besviken över det, men det är något som tar emot. Jag vet inte vad, för jag ÄLSKAR verkligen att träna.
Men målet är Göteborgsvarvet 2012 och komma iform till 30års dagen. =)

Jag äter fortfarande enligt LCHF. Men jag försöker få i mig så mycket naturligt fett som möjligt ex lax, avokado osv.
Jag äter för mycket frukt och nötter om man ska gå strickt efter LCHF. Men jag tycker det är en befrielse att inte känna mig sugen efter annat socker som godis, läsk och kakor osv. Jag saknar inte de vanliga sockerbomberna det minsta. Detta är nog det bästa som har hänt sen min vikt/hälso-resa började.

Mina mått är de samma som sist jag mätte mig. Fast att vikten stått stilla det sista året så har jag krympt centimeter. Kroppen har verkligen gjort en förändring, den har inte samma form som för 1.5år sen. 
Jag ska ta och mäta mig nu innan ny år så blir det en nystart för centimeteran in för mitt 30-års år =) 

åttiettan- snart 30.... Kanske skulle vara det nya bloggnamnet! =)

Nu ska jag börja jobba lite....=)


fin om fötterna

Jag har nog fått en mani för att köpa strumpor. På några veckor har jag nog köpt 2st raggisar och 4st overknee...de senaste fick flytta in igår. De kommer från Udda Tina och jag hade kunnat köpa 10st till.
Gårdagen började riktigt bra...eller kanske inte så bra men det gick bra i alla fall. När jag var på väg till mamma och pappa så gjorde jag vinterns första vurpa. En riktigt snygg en...(eller jag hade nog inte fått någon hög poäng av domarna om det funnits några sådana.) Det blev ett hål på byxorna och skrapsår på knäna.
Efter jag gått hem till mamma och lämnat Eddisen där så åkte jag ner till Lunds centrum och handlade julklappar och garn till 2nya tröjor till Eddisen och möte upp min underbara vän Louise. Bara jag tänker på henne så börjar jag skratta. Hon har 4v till bebbefödsel...och snacka om att gå som en anka. Hon vaggade fram när hon gick som en riktigt gravis KVINNA!!!! Herre gud...kvinna...och vi e födda samma årtal.....8/
*skaka av den tanken*
En riktigt trevlig dag på stan i min gamla hemstad hade jag i alla fall. Och denna dagen hade jag tänkt avsluta med ett besök på gymmet!

En lugn morgon i julens tecken

Godmorgon!
Klockan är 05.43 och jag har varit uppe i 1timme och 40min redan men vaken i lite mer än 2timmar...och jag är ledig! Japps, där var den sovmorgonen! Varför e det alltid så att man är mycket piggare när man är ledig jämfört med ska jobba??
Det är inte lönt att ligga kvar i sängen och vrida på sig, så jag gick upp och la mig i ett bad och läste lite tidning och försökte göra så lite väsen av mig som möjligt eftersom älsklingen ska upp och jobba så han behöver sin sömn.
Men nu så är det bara 20min tills hans klocka ringer så då kan jag göra lite mer väsen som att knappa lite på datan och sätta på lite tyst och skön julmusik att vakna till. ( i denna stund så är det Peter Jöbacks "snön föll" som kommer ur högtalarna)
Idag blir det att åka in till Lund och luncha med en av mina barndoms vänner. Hon ska ha bebbe nu i januari så det ska bli spännande och se hur hennes mage har växt sen i augusti. Tänkte ta med mig kameran och se om man kan fånga henne på någon bild =) Finns inget finare än bebbemagar!!!
Vad säger ni??? KAFFE??? =) Tror nog jag ska gå och sätta på lite!
Ps. Kan meddela att Eddisen ÄLSKAR sin nya tröja....men jag tror vi måste döpa om honom till Herr Nilsson i stället =) När vi gick ner och mötte upp älsklingen igår vid city tunnelen så gick han mycket nöjt med hög svans förbi hela kön som skulle in till Johanneskyrkan och titta på Luciatåget!! Ds

Stickad tröja till Eddisen till jul

Dagen idag så har jag sysselsatt mig med mina stickor och lite garn. Jag har sagt att Eddisen inte skulle ha några tröjor eller något annat trams på sig förutom regn/vindtäcke. Men igår så såg jag en liten terrier med en stickad tröja och blev bara så sugen på att se om jag kunde sticka en liten hundtröja. Den blev inte världen snyggaste, men jag kunde och det verkar som Eddisen oxå tycker den e skön. Han har legat och sovit i den nu någon timme. Så han verkar inte ha några problem att ha den på sig!
Kan säga att det e otroligt skönt att Eddisen e en liten hund så det gick snabbt att sticka. OCH jag kan nog tänka mig sticka en ny lite snyggare som han kan få använda =) Jag är inte männskliare än jag kan ändra mig!!!

Nu tändas tusen juleljus.....

Jul är dofter, smaker och sinnesstämningar. När jag kom in igenom dörren idag så kom doften av Hyasint emot mig. Då började det pirra i kroppen på mig precis som det gjorde på julaftons morgon när man var liten. En härlig känsla!
Lucia som det är idag tillhör oxå en av de saker man måste se och höra innan jul. Jag hade kunnat gå med i en kör bara för att få sjunga jul och lucia sånger. Jag blir så glad och sinnes nöjd (förstår nu sinnes nöjd?? finns det något som heter det??)  på något vis av att sjunga julsånger.
Så just nu så sitter jag och letar julsånger på Spotify...några tips på några fina sköna julsånger som ni tycker jag ska leta upp??
Nepp, ut i köket och ta lite kaffe, sen ska jag lära mig lite till om min kära dator (som jag blivit HELT FÖRÄLSKAD I)

Vi har äntligen fått "tunnelbana" i Malmö

City tunneln öppnade idag. Det är underjordiska tågstationer som ligger under Malmö city. Det ser ut som en tunnelbana fast den går ihop med det vanliga tågnätet ovan jord.
Jag, älsklingen och Nike (brorsdotter) skulle ta tåget till Lund i morse för jag skulle jobba hos mamma. Vi gick hemifrån 06.50 och kom inte fram i Lund förrän kl 08.20. I vanliga fall tar det ca 35 från vår dörr med byte från buss till tåg till Lund. Så det kändes inte okej i morse. Sen visste vi att det skulle bli lite krångligheter med det nya...men inte här krångligt.
Men samtidigt så fungerade det bra när vi åkte hem. När allt ska gå som planerat ska det ta oss 15min från vår station som ligger ca 100m från vår port i Malmö till Lund. Det känns helt okej!

En ny kärlek???

Idag tänkte jag presentera den nyaste medlemmen i vår nya familj. Den heter MacBook Pro!
Så från och med nu så kan jag bli datornörd igen och uppdatera min blogg dagligen igen....Wiho!!
Jag är fortfarande i början av det förhoppningsvisa nya kärleksförhållandet. Vi har haft några komplikationer redan i vår relation. Men då ringer man en kompis man som kan reda ut kommunikations problemen =)
Min kära sambo suckade när han fick höra mitt nya inköp och la kommentaren: "jaha, då kommer du försvinna in i datorvärden igen då" Så vår nya medlem är inte helt välkommen av honom än, men jag får jobba på deras relation=)
Vet ni vad har jag upptäckt som en mycket positiv sak redan??? Den har en rättstavningsprogram som visar mig alla mina felstavningar med en gång när jag skriver här! =) Sen kan det alltid vara fel i alla fall, men jag tror det kan både hjälpa mig att inte slarv skriva lika mycket och inte så irriterande för er som tittar in här!
Jag vet inte om jag har skrivit det här, men för ca 2veckor sen så hade jag ett inbrotts försök i min bil. De förstörde förarrutan på bilen till mig, men de kom inte in i bilen. Det blev"bara" ett hål som är lika stor som en enkrona och sen försökte de bräcka upp fönstret vid listen, men eftersom jag hade ett speciellt (?) fönster i bilen så gick det inte sönder. Men vilket fall, jag fick tillbaka min bil igår. Det kosta MIG 1800kr i självrisk. Det är jävligt irriterande att jag behöver betala pengar för något som jag inte orsakat!!! Men samtidigt så måste jag väl vara tacksam för att inte behöva betala vad allt skulle kosta att laga.
Sen måste jag säga att det gick otroligt smidigt att anmäla allt till både polisen, försäkringsbolaget. Det var inga problem där, utan det stora problemet var att hitta en VOLVO verkstad som inte hade en jävla massa puckade personer i verkstäderna kring Malmö-Lund. Jag hade kunnat ringa till BILMÅNSSON i Eslöv med en gång för där vet jag att jag blir trevligt bemött. Men jag ville inte köra bil med en söndrig ruta allt för långt, men det slutade med att jag ringde Bilmånsson för de andra verkstäderna jag ringde till var inte tillmötesgående överhuvud taget. =/ Förstår inte hur de får sina kunder!
Nu måste jag avsluta här. Nu står det frukost på schemat sen en handbolls match med mina små töser!

nice....

Idag har det varit en snygg dag! Det e inte varje dag man har det=) Håret har vartit perfa, kläderna sitter skönt och även snyggt och allmänt så har dagen kännts riktigt bra.
Min brors dotter började med att överrösa sin faster (läs: mig) i morse med en massa komplimanger. Man kan ha värre starter på en dag! =)

Annars den senaste veckan så har jag varit ganska mörk i mitt tänk och känsla. Jag har grubblat och tänkt så det har pyst ur öronen på mig. Jag har en benägenhet att tänka mörkt när vädret är tråkigt och intetsägande.
Det är energi krävande och gör mig orkeslös!
Fast så e det någ för många. Men det som e lite tråkigt i år är att jag inte gjort en ända julklapp själv. Jag brukar försöka göra ett antal själv annars.

Nopps. nu e det dax att skynda i väg till handbollsträning!

min kära lilla vita!



vilken känsla det är att ha sin kära data i knäet igen! =) Lycka lycka lycka....

Vi får se hur länge den hänger med....den e otroligt slö men det kanske e dax att införskaffa sig en ny i alla fall...

men jag har en data som fungerar i alla fall =)

<bilden e från kräftskivan förra året)

Igår satt jag och målade lite. Min brors d...

img_2670 (MMS)

Igår satt jag och målade lite. Min brors dotter blev motivet igen!  Jag har ju inte målat aktivt sen jag gick på gymnasiet, men jag börjar känna mig riktig sugen på att fortsätta utveckla mig inom det hela.


RSS 2.0