En ny väg har öppnat sig...

Det börjar bli sommar i Malmö. När kommunen hänger upp blomamplarna längst med gågatan då e det ett säkert tecken.
...
Just nu så är det många saker som snurrar i huvudet på mig. Jag har gett min in i en ny sak. En väldigt intressant sak som både skrämmer skiten ur mig och gör mig nyfiken. Det är en sak som jag kan stå för, men jag vet att det krävs en massa arbete och jag kommer få en massa NEJ! Jag hatar få en massa NEJ, men jag måste lära mig att det inte e mot mig personligen utan det är mot det jag har att erbjuda. Men det e de som tackar nej som missar chansen..... men vilket fall så tycker jag att det e jobbigt!
...
Så om jag hör av mig, var öppen sinnad och lyssna...detta kanske e något för dig!
Eller om du är mer nyfiken så hör av dig till mig på Marie@tantlindblad.se så kan du förändra ditt liv oxå!
...
Ha en bra dag!
Mia

Från att inte velat till en underbar upplevelse

Min helvetes runda är lite mer än 4km (vad ska jag skriva...lång? kort?...vill skriva kort) kort. Den är uppdelad på 2km jogg 2min gång 2km jogg. Jag joggade den förra veckan oxå, då kändes det som jag höll på att dö! För att jag skulle "lura" mig själv så tänkte jag att jag skulle ladda ner en bok i min Iphone, för jag har kommit på att jag gillar bättre när de pratar på radion än när en dålig låt kommer och den irriterande reklamen börjar väsnas i öronen.
...
Jag tog tag i mig själv och letade upp en "bok"sida som heter http://www.storytel.se/ sen började jag fundera på vilken bok jag ville lyssna till och vad kan trollbinda mig så jag glömmer bort att jag flåsar som en gris och svettas som en dränkt svan?! Vilka böcker vet jag har trollbundit andra. Mamma har alltid varit fast i "Grottbjörnensfolk" serien men den fanns inte. Twilight böckerna har fängslat både brorsdotter och min svägerska så den chansade jag på.
Kan bara säga att den måste ha gjort att jag glömde bort att jag var ute och joggade, för jag kom på mig själv att tänka att detta känns inte jobbigare än att gå. ( jag är själv chockad över den tanken! )
Tiden blev ungefär samma som förra gången dvs 29min. Det som är dumt med nya "bokspelaren" är att jag inte kan ha en klocka igång samtidigt.
...
I måndags var jag ute och sprang, fast att jag försökte komma på ALLA möjliga anledningar till varför jag inte skulle gå ut i regnet. Men till sist blev jag förbannad på mig själ och sa till mig på skarpen!
Jag bestämde mig för att jag bara skulle springa det jag kände för, att det var bra att jag kom ut och joggade fast att det ösregnade. På schemat stod det 3km. Jag sprang och sprang och sprang, bestämde väg efter hand.
När jag kom hem igen sa klockan 25min och när jag sen mätte ut rundan så hade jag sprungit 3.8km!! Jag var helt chockad för det kändes som en skön runda som inte alls var den nära döden upplevelsen som jag hade upplevt någon dag innan.
Så det jag hade försökt övertyga mig att inte göra blev en UNDERBAR upplevelse för kroppen och huvudet!
...
Nu ska denna dränkta svan gå och ta ett skönt bad!
Ha en bra kväll!
MIA

Fototagning för Upp & Ner

Vad gör man inte för att få den perfekta vinkeln? Idag så var jag och Pillan och tog våra Fotosöndags bilder som skall redovisas i  morgon. Temat denna vecka är Upp och Ner. Denna underbara pose fånga jag undertiden Pillan tog sin bild.
...
Ni som känner mig privat vet att jag inte tycker att någon kan fång mig hur jag ser ut på bild. Eller rättare sagt, jag BLIR inte bra på bild som andra tar... Detta antagligen för att jag ser mig själv på ett sätt och ni andra på ett annat.
Men idag när jag var helt NATURELL och inte hade de minsta smik på mig så tog Pillan foto på mig medan vi satt och pratade.
Vet ni, detta foto e i topp på bilder som någonsin tagits på mig ( i vuxen ålder) och då måste det säger det ENORMT mycket om den som håller i kameran! Eller hur?!
Det ska bli otroligt intressant och se alla andras bidrag på temat i morgon!
Ni får se mitt bidrag i morgon oxå...eller kanske senare i natt när jag har taggat det!
...
Ha en bra kväll!

Uppdatering
Min Bild

Bedrövligt att man inte orkar mer än detta

På mitt 5km joggning schema stod det:  2km jogga, 2min gå, 2km jogga.
Jag kom ut och gjorde det. De första 2 km gick bra och till och med lite lätt och det tog 13.10. Ingen jätte bra tid, men helt okej i min mått mätt. Efter 2 min gång så satte jag igång benen igen. 6min lufsande kändes bra men sen tog det mentalt nästan stopp.
Alla negativa tankar kom, jag ville bara stanna och vägen kändes evighets lång. Huvudet bara gav upp, det ville inte mer. Men så tänkte jag en aktiv tanke: E du trött i benen?? Svaret blev: NÄ, det e jag inte . Utan det var huvudet som ville ge upp, men kroppen klarade av mer. Så jag satte små mål för mig själv som: Fram till bro, upp för backen, fram till vägen, över nästa väg..och helt plötsligt så var det bara några 100m kvar och det visste jag att skulle orka. Detta gjorde så att jag klarade av att springa som planerat. Tiden blev 14.21 på sista 2km
MEN jag får lite frågor om mig själv: Varför får jag ont i örat? Varför blir jag så trött mentalt? Vad krävs av mig för att jag ska orka längre mentalt?
...
totalt för 4km och 2min gång blev tiden 29.36 och jag var DÖD! Tänk att inte ens orka jogga 30 min... det e galet!
Men jag får kämpa vidare... man kan inte vara max tränad om man inte tränar eller hur?! Det e bara att fortsätta!
...
Hoppas ni har haft en bra dag!
Mia

Var e nyckeln?

Vilken dag det har varit idag igen! Vädret e strålande och det känns inte som det är i början av maj utan det hade kunnat vara en fin augusti dag.
Dagen har jag spenderat i Pildammsparken med Pillan, Johan och Eddisen. Så under den parken är! Jag vet varför jag älskar Malmö...den har STORA fina parker som man upptäcker nya saker i varje gång man besöker de.
...
Det som var en underbar dag blev lite jobbig när jag förstod att jag inte hade någon lägenhetsnyckel med mig. Hela väskans innehåll låg utspridd ute på gångbanan, men ingen nyckel....och jag var JÄTTE KISSNÖDIG!! PANIK!!!
Försökte älsklingen, han jobbade ju så han svarade inte...vad att göra?! Jo, sätta sig på trappan intill porten och vänta tills någon skulle in eller ut så jag kunde se om vi glömt låsa dörren. Den söta damen vi har i huset skulle ut på ärende som tur var så jag kunde smita in. Var fanns nyckeln?? Jo, i dörren på utsidan.... UPPS! Tur att Malmö är så lugnt och säkert att man inte behöver va orolig för inbrott eller liknande ;)
...
Vilket fall så slutade detta med att jag blev skit trött och grinig och kände mig sämst i världen!
Så nu så virkar jag och dricker kaffe så jag kan kicka igång glädjehormonerna!
Ha en bra dag!
MIA

Besviken över sig själv

Jag har varit så oerhört besviken på mig själv. VARFÖR VARFÖR VARFÖR kan jag inte följa ett schema? Varför måste jag bryta det?? Förra veckan så sket jag i 2st pass vilket jag är besviken över. Jag hoppade över ett styrkepass och ett intervallpass ( 1km jogga 2min gå x3). Hela dagen idag så har jag känt mig kass och haft en oerhörd besvikelse i kroppen. Idag så skulle intervallerna 2km jogga 2min gå x2 börja. Men jag hade ju inte gjort det andra, så skulle jag fortsätta eller skulle jag göra det jag inte gjort??
Jag valde att göra 1km passet, för jag ska inte skynda iväg bara för jag e kass som inte gör det jag ska!
...
Det viktigaste var att jag kom ut och gjorde det idag, jag sket inte i det som jag brukar göra när det inte går som jag tänkt mig! Efter passet kunde jag konstatera att jag inte har någon uthållighet (eller snabbhet, men det visste jag redan) fösta kilometern joggade jag på 6.32 , andra kilometern 6.40, tredje kilometern 4.46. Det skilde 14sekunder från första kilometen till sista....suck.. inte bra!
...
Nu står Eddisen och skäller och vill gå ut på sista kissrundan!
Ha det så bra!
Mia

Paket från hjärtekatten

Min fösta hjärtekatt är klar, han heter Hugo min andra hjärtekatt är snart klar och han kommer få heta Musse för han e lite lik en mus. =)
Idag kom ett paket med garn till 5st nya hjärtekatter. Jag har ställt upp som stödvirkare. Så i morgon ska jag sätta nålen i garnet på väg upp mot Göteborg! =)
Gå in på hjartekatten.blogspot.com/ och titta på alla fina katter och hur du kan bidra till detta underbara projekt! Man behöver inte kunna virka, du kan hjälpa till i alla fall!

Varför vill vissa vara elaka?

Godmorgon!
Här i Malmö så är det strålande sol. Jag hör på tv och läser på Twitter att det snöar i andra delar av vårt land.
Bilderna är från morgonrundan med Eddisen.
...
En sak jag har tänkt på ett par dagar är på personer som vill ha uppmärksamhet för sin bitter och elakhet. Som sagt så "befinner" jag mig på twitter och en person som jag blev rekommenderad att följa var just genom bitter. Det är en sak att man e humor bitter och kan roa lite. Men denna person var riktigt elak bitter. Hoppade på andra och klagade på hur de gjorde, kände och var. Varför gör man det?? Varför vill man vara elak mot andra?? Jag förstår inte varför man vill såra medvetet. Jag förstår att man råkar såra, så är en del av livet. Men man gör det inte genomtänkt eller strategiskt. Men då ber man om ursäkt efteråt. Men denna tjej jag började följa klankade ner på allt och alla. Hur orkar följa en sådan person? Man blir ju smittad av allt negativa och berövliga påhopp hon gör! Så, jag tog ett snabbt beslut! SLUTA följ!!!!! Jag vill ha positiva, roliga personer som ger mig ett leende på läpparna!
...
Jag hoppas ni alla kommer få en bra dag! Jag ska träffa en gammal kompis som jag inte träffat på väldigt länge!
Ta hand om er!

RSS 2.0