Sommarpratarna P1



Det bästa som finns är att gå med mina nya hörlurar som jag fått av min älskling och lyssna på sommarpratarna i P1 . Jag gör det när jag går och vattnar blommorna här hemma i "mina" trädgårdarna sitter här vid datan. Det finns så många intressanta människor. Idag så lyssnar jag på Per Morberg. Om ni frågat mig vad jag tyckte om den personen för 1,5år så hade jag spytt galla över honom, han va så jäkla äklig när han lagade mat i rutan. Han svettades rakt ner i grytorna...örk. Jag kunde inte titta på det. Men älsklingen gillade honom och tittade på honom när han lagade mat så jag sneglade på det och till min stora förvåning så hade han slutat äkla sig (ja, han gör vissa tabbar fortfarande men inte alls lika äkliga) och nu tas jag av hans energi och kärlek till mat.

Igår så var vi iväg på kusinträff med min älsklings och hans kusiner. Eddie va med....nu mera så heter Eddie även Gustavsson och Nisse. =) Det e andra som har de namnen till honom. Gustavsson passar honom ganska bra faktist...men ne..han e en Eddie!! Eddie e så skön att ha med sig, han chillar och bara e glad hela tiden. Helt underbar! Förövrigt så var kvällen trevlig som den brukar vara när man träffar dom.

Vi kom hem vid halv 2 inatt och vi hade tvättid kl 07.00 idag...jag gick ut med Eddie och älsklingen gick och tvättade och gjorde HELA tvätten. Det tvätt berget som vi hade var inte att leka med, sist vi tvätta var den  5juli...mmm...ni kan nog förstå hur mycket jag älskar honom för att han gjorde det medans jag fick sova och mysa med vår nya bebbe. För jag va helt slut!

Min kärlek till min älskling växer och växer. Jag trode ALDRIG att jag skulle kunna älska honom mer än jag gjorde innan, men tydligen kan jag det. =)

Nepps...nu ska jag leta lite fakta på hur man tränar valpar att gå i koppel....Eddiesen e inte intresserad utav det,han lägger sig ner. Men när han får gå fritt så följer han med utan problem.

Grillning

Man kan vakna på många sätt en morgon kl 06.54, men det e inte många morgnar man vaknar av en liten kille som hoppas upp på bröstet och ger en 1000pussar och viftar på svansen så hela han förflyttar sig 20cm i sidled av glädje. Jag räknar detta som ett bra sätt att vakna på! =)

Annars så har det varit en riktigt bra dag. Jag var iväg och jobbade några timmar mitt på dagen i en trädgård sen när jag kom hem så hade mina älsklings pojkar nannat middag och var pigga och sugna på att hitta på något. Så vi åkte och handlade kattsand och ringde upp min svägerska och hörde vad de hitta på. Dvs vi bjöd in oss själva på en grillkväll =) En riktigt mysig kväll blev det. Min brordotter plockade ögonbrynen på mig och sen påstod hon att jag hade nått som heter pormaskar ....förstår inte...hur menar hon nu;)

Nu så ska vi bara invänta att klockan slår sista kissrundan innan vi kan gå och lägga oss!


Lite suddig bild...men han e lite svår att fånga ibland....=)


Eddie 10veckor



Märks det att jag har varit lite mer hemma än vanligt??? =) Betydligt mer uppdateringar i alla fall.
Tänkte bjuda på en liten Eddie bild idag. Han e helt jäkla underbar min lilla grabb. Han tycker om att hälsa på folk och beter sig utmärkt när vi har varit på våra små (mini mini rundor ca 200m)
Ni kommer säkert bli urleds på bilder på honom...men han e vår nya bebbe.

En tant sa innan idag: " kommer han bli sådan dära väsk hund???" Jag svara: " Nä, men problemet är att de inte får gå så mycket nu när de e små, men man vill ju ha med dom ändå så då måste man ju bära dom. Men tanken e att han ska bli en gående hund, precis så de e skapta! "

En skön kommentar igår från en gubbe till älsklinge: "Cool hund.... Tur de har klippt gräsmattan!!!=)"

...med lite fyllning


En data ritad bild


Jag e inte riktigt klar med bilden än....men ser ni vem det e??? =)

Kläderna har kommit


Eddie Rämbå Gösta Lindblad

Får jag precentera vår lilla bebbe Eddie Rämbå Gösta Lindblad. Rämbå e Rambo men med amerikansk-skånsk dialekt och stavning.



Vi hämtade lilla hjärtat igår. Idag har vi bara varit hemma med hjärtat och han har sovit sovit sovit...
Katterna har tagit det jätte bra. My e jätte nyfiken, lite som en storasyster som inte kan låtabli att pilla på honom, men på ett snällt sätt. När man säger till henne så ser man på henne att hon kan lixom inte låta bli att pilla på hans enorma öron och hans JÄTTE roliga svans som vifftar...det går bara inte!
Thorsson e hur cool som helst...han ligger och tittar på honom och när Eddie sover så kryper han upp i närheten av honom och snusar på honom och myser in sig lite.

Så första dygnet har gått bra. Inga olycker inomhus heller.


Bilder

åååå....jag hade precis skrivit ett grymt lång inlägg om Göteborgsresan och valphämtning sen så började datan sega sig och stängde ner sig och ALLT försvann =(

Men jag uppdaterar er med lite bilder...




Takida


ett halvt inlägg....

Vilken dag det har varit idag. Kl 07.26 vaknade jag för 100de gången men trodde att klockan inte va så mycket för alarmet hade inte ringt än, för det skulle den göra 06.00 för jag skulle åka och vattna i en trädgård. När jag såg klockan så var det PANIK för jag ska vara hos mamma kl 08.00 dvs jag hann inte vattna några växter.

Helgen har varit grym på många sätt. I fredags så åkte jag, älsklingen, min ena bror, hans dotter, hans sambo och sambons syster upp till Götet för att titta på Pink. Vi åkte i 2bilar och de som var i första bilen åkte 2 timmar tidigare för att ordna lite tills vi andra (som jobbade) kunde åka upp. 
När vi kom upp till den lägenheten vi fått låna så hade Malin (min svägerska) varit på systemet och vi begav oss mot centrala delarna för att inhandla någon slags mat och för att sätta oss vid kanalen och njuta av systemdrycker och det sköna vädret inför konserten.....

ojoj...nepp...får avsluta detta inlägg senare...ska ta hand om valpis och katterna...dax att öppna för valpis..han har vaknat...=) 

 

Snart e det dax för Pink o valpis

Om ca 15minuter så ska jag i älsklingen åka och hälsa på Lill-killen för sista gången innan vi får hem honom. Vi hade redan kunnat ha honom hemma om vi velat men eftersom vi ska åka upp till Götet i morgon igen så har vi valt att inte hämta hem honom förrän på lördag el söndag ( beror på när vi kommer hem ) Uppe i älskade Göteborg som var min hemstad i lite mer än 3 år så står PINK på schemat. :) 2a gången på 8 månader. Hon e förbaskad bra live artist! Igår fick jag även reda på att min älskade vän jag lärde känna uppe i Göteborg ( som numera bor i Kristianstad )oxå ska till konserten så jag hoppas verkligen att vi kan mötas upp! Det ska bli så jäkla kul!!!! Jepp, nu har jag lyckats slå ihjäl lite tid så nu e det dax att bege mig till Eddysen!!!<3

H&M katalog



Så ja...då har man beställt FÖR mycket kläder från H&M. =) Fast de hade så snygga saker för bra peng.... övertyga det er??? =) Knappt inte mig heller=)

Valptankar

Nu e det inte många dagar till Lill-killen kommer hem! Innan han kommer hem så skall mattan tasbort, byta plats på kattmaten så den står högre upp, städa undan alla farliga saker för en hundvalp ( ca 1000 000st saker) sen så ska jag montera ihop hans resbur.
Det e ganska många tankar som flyger runt i huvudet på en nu när han ska komma hem (äntligen). Hur kommer katterna reagera?? Hur kommer han tycka det e att vara utan mamsen och papsen och bara ha oss och katterna? Kommer han trivas? Hur kommer han bli som hund? Tänk så misslyckas jag med att vara hundmatte? Tänk så blir han en sådan dära hund som jag avskyr, dvs bjäbbig mot allt och alla. Tänk så lyckas jag inte få han rumsren? Hur gör man då? Eller får han för sig att gå på kattlåda precis som katterna göa? Kommer han klara av att följa med mig på mina trädgårdsjobb som tanken e att han ska göra?

Tanken e att vi ska hämta honom på lördag eller söndag. Beror lite när vi kommer hem på lördag från Gbg. Jag hoppas att vi kommer hem i bra tid så jag kan få hem lill älsklingen då. När han kommer hem så innebär det att familjen har 2tjejer och 3killar. Detta e första gången killarna är fler. Förr så va vi 3tjejer och 1kille...fast om man räknar med Fisen som bor hemma hos mamma och pappa så blir vi 3-3....

Ne, om man skulle sätta sig och skriva lite fakturor. Tycker det e lite jobbigt att kräva pengar för det man har gjort. Fast samtidigt så e det ju det som e meningen med att man har företag! =)


V-hamnen med klätterapor

Igår så upplevde jag något nytt i mitt liv....Voltige... skit va modiga tjejerna va. Det e SM-vecka i Malmö dvs 15st olika sporter har SM här under en vecka. Många spännande sporter, casting, segling, dragkamp, kanotpolo, simning, klättrning och voltige mm.

Min brorsdotter Nike följde med oss hem i fredags, på vägen hem så åkte vi inom V.hamnen








Stapelbäddsparken som ligger bakom Turning torso



Nike och älsklingen provade på SM-väggarna....

En kväll i plommonodlingen med sommarprata...

img_0173 (MMS)

En kväll i plommonodlingen med sommarpratarna i lurarna och en penna i handen som ritar vad den känner för. Själavård på högsta nivå. Om vi hade en hängmatta så skulle jag sovit ute inatt!


En liten uppdatering

Katterna blev otroligt glada när vi kom hem och fick godismat. Vår kattvakt verkar ha skött sig extremt bra! =) Vilket jag trode att han skulle göra annars hade jag inte frågat honom.

Veckan har varit underbart rolig med alla tjejerna och ledarna uppe i Göteborg. Många härliga skratt och kärlek till alla underbara varelser som barn/ungdomar är.

Innan vi åkte till göteborg så var vi ju och hälsade på vår älskade Eddy så här kommer lite fler bilder




Du skåning...

Cupkoma har kommit över en som det brukar när man e iväg. Jag e överlycklig att det finns lagliga droger som kaffe som gör att man orkar med att gå på högvarv i många timmar. Just nu står jag på en spårvagn o tjejern sjunger allsång med alla som både vill och inte :) just nu så skrålas det "du skåning du skåning i morgon får du äta gröt...." Vi hade ett strålande väder med lite blåst, men just nu så regnar det ganska mycket. Vi spelar inte våra matcher förrän vid 16.40 så vi kan hoppas det blir uppehåll då. Nu ska vi ta oss in på den rivningsklara akolan vi bor på!! Hoppas ni har det bra!

Ja må hon leva....

Idag e ingen vanlig dag för det är min födelsedag hurra hurra hurra! =)

Jo då...idag går jag in på mitt 29:onde år. Det tänker jag fira genom att åka med 24st 12åriga tjejer på en handbolls cup! =) Kan nästan inte bli bättre! =)

Ha en bra vecka!!!

Idag har jag vait och myst med Eddy. Han b...

img_6807 (MMS)

Idag har jag vait och myst med Eddy. Han blir 8v på fredag. Det dröjer ca 2,5v vi får hem honom! Längtar tills den dagen!!!!


Jag måste se jäkligt ung ut!=)

Idag gjorde jag och mamma IKEA. Ni skulle ha sett oss.... jag skrattar bara av tanken av synen andra fick se. Mamma sitter ju i rullstol, köra rullstol + vagn på IKEA = INTE ATT TÄNKA PÅ! så vi tog sånna dära gula kassar som mamma fick ha i knäet, men den fyllde vi på 30 sek med kuddar till torpet, sen så hittade jag en gulvagn man kan sätta kassarna på. Så då tog jag en sådan...men sätta 4st gardinstänger i en sån går inte. Så det var bara att hissa upp/fram mammas ben lite och sätta de mellan mammas fötter och in i handtaget på gulakassen så de inte trillade. Allt slutade med att vi såg ut som vi skulle rymma hemifrån...vi var överlastade med saker.
När vi hade hämtat det sista, som var pallar (som ser ut som soptunna fast upp och ner vänd) så viste jag inte hur jag skulle kunna bära de och köra kärran och köra mamma...så säger min kära mamma: -Sätt de över mitt huvud!! =) Då bröt jag ihop...jag skratta så jag höll på att kissa på mig. Jag har en bild på min mobil...men den e kvarglömd i Lund. Men ni ska få se den.... (såklart så satte jag aldrig pallarna över mammas huvud)

Efter IKEA så körde vi till systembolaget för att handla lite till på lördag och lite till mamma. Vi plockade och hade oss, gick fram till kassan och packade upp alla sakerna. Mina förs sen mammas. När jag skulle betala så frågar kassörskan om mitt leg. "Klart får du se det" svara jag! När jag tittar i min plånbok så visar det sig att jag glömt lägga tillbaka både körkort och betalkortet efter jag var och handlade igår. Så jag kan inte visa henne mitt leg. Mamma säger då "Men jag kan betala så ordnar vi upp det sen". Men så säger kassörskan " tyvärr, då kan man anse det som langning" ......okej... i detta läge vet jag inte om jag ska skratta eller bli irriterad.
Jag har min mamma som kan gå i godo för mig att jag e gammal nog att handla och man ser på mig att jag e över 20år. Men ICKE! Ingen handling för min del....Men jag fick handla mammas varor! Det va okej....

Det hela slutade med att jag skickade ner min bror att handla till mig, snacka att köpa ut och langa! =)

Nepps...nu ska jag nanna. Ny jobbdag i morgon!

RSS 2.0