Helgen i torpet i bilder







Sist bilden e på min underbara mamma som sitter och titta på när vi andra arbetar med uteduschen.

Torpet

Efter att tittat till en trädgård, hämtat nycklar, köpt 4st nya böcker som jag ska underhålla mig med under sommaren och inhandlat mat så befinner vi oss uppe i torpet. Älskade torpet! Så det kommer vara lugnt här i helgen. Jag hoppas att ni alla kommer ha en underbar helg! Ps Caisa, jag äter inga kolhydrater. :)

trillat ner några pinnhål till!



God morgon!

Igår så åkte vi hem till Lotta, Johan och Nelly. Nelly blev opererade för en vecka sedan. Hennes syskon har fått canser och blivit avligade så Nelly åkte på undersökning och gick ta bort några knutor...men de tror inte att det e canser, men vi får hålla tummarna tills provsvaren kommer.

Dagens vikt då.....
ja, vågen sa - 1.0kg från igår till idag så just nu ser det ut så här

26maj Invägning
27maj  -0.2kg
28maj - 0.7kg (totalt -0.9kg)
29maj + 0.1kg (totalt -0.8kg)
30maj - 1.0kg (totalt 1.8kg)

Totalt 1.8kg....hejsan hoppsan!! =)

Ne..nu måste jag kolla min favvis program!! =) 

090529

Hej hopp!!!

Sorry att jag inte har skrivit något idag men det har varit fullt upp idag.

Efter jobbet idag så åkte jag och Älsklingen till Center syd (köpcentrum i Löddeköpinge) hitta ingen kostym där till F. Sen fick jag för mig att vi skulle åka till Svedala outlet för att titta. Det finns jätte fina kläder där...men aldrig större än M nästan..i bästa fall L...men idag så fanns det till och med till XL. Jag hittade en kläning och en topp...=) Wii
Älsklingen hittade en super snygg kostym med väst....toppen...så nu e det bara näsduk och slips som behövs för hans skull...jag behöver skor, armband , halsband, örhängen och något att ha över mina axlar. Men det e ingen brodska...bröllopet är inte förrän den 28juni... (inte vårt, vi e bara gäster)

Ikväll så vet jag inte vad vi ska hitta på....men jag är sugen på att hitta på något ikväll.

Vad ska ni göra??

Supersnabb uppdatering

ja..det e mycket som händer hos mamma idag. Så det blir bara snabb  uppdatering vad vågen sa...

den sa +0,1 idag....men det e okej tycker jag..inget att få panik över...

återkommer mer sen!!

kompis med vågen och en massa annat dravel

God morgon världen!!!

Jag e glad...lite så där sprudlande dag...inget kan bli dåligt idag...I morse när jag ställde mig på vågen så visade den        -0.7kg sen igår...så på 2dagar så e det -0.9kg....helt galet =) Nästan lite för bra... men det tycker jag om! =)

Jag vet ju att det inte kommer vara -0.7 varje morgon....men som den tävlings person jag e så vill jag ju överträffa mig själv hela tiden..och det e ju lite farligt.. för då e det lättare för mig själv att sätta krokben på mig...för om jag då inte "lyckas" hålla ex 0,7 varje dag så tappar jag sugen för då misslyckats jag ju.. så jag måste hålla mig själv i skinnet så jag inte börjar tävla med mig själv och blir fanatisk kilo mässigt utan håller i dieten så får kroppen reagera...då förhoppnings minus på vågen...men jag ska inte lägga så stor vikt på hur mycket det e.... mmmm...försöka!!

Annars i dag så är det i skolan med mamma. (för er som har kommit nya till bloggen så jobbar jag som personligassistent till min mamma som har MS. Hon jobbar som spec.lärare på en skola i Malmö)
Lärarana här på skolan går en kompetensutvecklings kurs i matte...dom har träffats några gånger nu under detta skol året...idag har dom kommit till "ute matte"  Vi ska ha matte ute....det kan bli lite intressant!
Sen ska jag oxå försöka läsa lite i min bok...det e inte så mycket kvar i den....den e grym...fy fasen!

Jag vet inte om det intresserar er men här kommer min mat för dagen.
Frukosten idag blev 2steka ägg med ost, keso o yogurt blandning med exotiskafrukter´...mm... Lunchen är rester sen igår. Min älskling gjorde SUPER god mat. Lax med kokt broccoli, tomat, gurka, alfa-alfa groddar, avokado, fetaost och hemma gjort vitlökssås...mumsigt
Sen så kokade jag rabarber och jordgubbar...vispade lite grädde till...även det har jag med mig idag...mmm =)

Ne..nu ska jag läsa lite andra bloggar!! =)

Ha det så bra!!

Gray´s förstörd

Nu e det inte många tårar kvar i mina ögon...jag blir som ett vrak varje jäkla program... Jag blir så engagerad i det!
Älsklingen tycker ju att det e super kul att tetas med mig för att tårarna och snoret rinner som öppna kranar... det e HELT galet...jag har nog aldrig gråtit så mycket som jag gör till nästan varje program för något som hänt mig i verkligheten. (jo, när en barndoms kompis gick hastigt bort då grät jag hysteriskt när chocken försvann)

Caisa berättade att nästa omgång börjar om ca 3månader....och 3månader e ca 90dagar...och om om man lägger på 10dagar... så blir det 100dagar...  om man går ner futtiga 2hekto (200gram) om dagen i 100dagar så har man gått ner 20kg.. och då e man ju nästan framme vid en bra vikt =) så 2hekto behöver inte vara dåligt ;)

natti natti

En ny dag!

God morgon!

jag sitter just nu och skrattar lite åt mig själv..jag vet inte hur jag ser ut i ansiktet för lampan i badrummet har disco så man ser inget i speglen. Men jag ser ju på min kropp...*skrattar* jag har skitbruna fötter zebra randiga ben...en rand vid handleden och en vid axeln på vänster sidan...men höger armen ser ju faktist bra ut =)

Jag såg på en annan sida att tjejen hade vissa perjoder där hon vägde sig varje dag... så jag tänkte härmas...för jag e otroligt nyfiken på hur nya dieten går...
Igår när jag vägde mig så va klockan nästan 13.00 och jag hade ätit frukost. I dag så vägde jag mig precis när jag hade gått upp innan jag ätit frukost... tänkte fortsätta med det..

Dagens vikt jämfört med igår -0.2kg

Säger ju egentligen ingenting... men en start.

Frukosten idag innehåller 2stekta ägg med ost på, yougert med keso, solroskärnor, krossade linfrön och lingon och sen så har jag faktist bryggt kaffe. Det hör inte till vanligheten =) Älsklingen har fina Fillipa K muggar uppe på vinden.. så de får nog komma ner...för dom e super goda att dricka kaffe ur.
Har ni några spec muggar/glas som ni tycker är extra goda att dricka ur??

Lunchen idag kommer vara quornfärs-såsen som vi åt igår.. kvällsmaten har jag inte bestämt än.

Dagen idag så är det gymmet som gäller sen är det ut till min favvis familj och göra vid deras trädgård.

Hoppas ni får en super dag!!


Lyckad bakning till sist!

På mitt andra baknings försök så gick det riktigt bra...det e tydligen skillnad på 4msk och en hel påse....??? =)

Till och med min älskling tyckte om det...=) Det blev safftigt och gått. Vi gjorde langoz av dom. Jag hade cream-frech, alfa-alfa groddar, rödlök och vanlig ost...mumms!!!

Tillkvällsmat så lagade min älskling Quenfärs-sås till oss...tilldet blev det fetaost och grönsaker. Kvällsmellis blev det en mycket mycket god smoothies....jordgubbar, exotiskafrukter det gjorde susen. =)

Annars så jag inte gjort så himla mycket idag...läst min nya bok...som jag tänkte skicka vidare....frågan vem som ska få den. Lotta som fick min förra bok blev jätte glad och tyckte det var en rolig idé..och det e de ju. =)
Sen har jag gjort en sak jag aldrig har gjort....jag har provat brun utan sol...den jag prova e apotekets...vi får väl se hur det blir....antligen blir jag som en zebra, leopard eller så blir det väl bra =)

Ne..nu ska jag faktist gå upp och lägga mig och läsa min bok. Den e himla gripande...jag har nog inte berättat vad den heter...14år och till salu..  Handlar om en svensk tjej som blev våldtagen och det va inkörsporten till att sälja sin kropp. Det är en verklighetsbaserad bok där flickans egna dikter som hon skrev under denna perioden är med.

Ha en skön natt....jag kommer få somna till ett meditativt regn!
Natti natti


TACK EMMA!!!!!

Ser ni!!! =)

Min sida ser inte ut som den brukar!! Wii.... Den e så fin!
Tack så mycket EMMA!! =)

Försök till bakning

Vågen är inköpt.. nu kan jag inte blunda längre. Det kilo antal som visades på vågen va inga fina siffror..förvisso att min lyckosiffra var med där...men den ska inte stå först....

Så här mycket som jag väger nu har jag nog aldrig vägt....men det som e lite intressant om detta kan vara intressant är att jag tycker att jag e vacker... det e klart att jag behöver gå ner i vikt...men jag mår bra i mig själv och jag tycker att jag e fin fast att jag har mage och lår osv

Men jag får kanske tänka att jag blir ännu finare om jag går ner lite....eller det e inte lite som jag behöver gå ner kilo messigt...det handlar nog om 20-25kg...ja kanske till och med 30kg om jag ska bli riktigt smal.


Nu så sitter jag och väntar på lite mjukost som min älskling ska handla med sig...jag ska göra "bröd" ...det e inget vanligt bröd med mjöl och sånt utan det e ägg, mjukost och något som heter Fiber husk. Fiber husket innehåller  psylliumfröskal så de som inte tål gluten kan oxå använda det.

kan säga att första försöket gick åt helsike...så andra försöket kommer nu.. =)

Städ och tvätt dag

God morgon!

klockan ringde 06.30 och det var inte för att vi skulle upp till jobb eller skola, ne utan de e tvättdag. Det tvättas från 07.00-13.00 här hemma. Idag känner jag för att jobba ute i trädgårdar och få de fina.
Vi har städat här hemma nu en stund på morgonen...men tydligen så fick jag ta köket...inte lika kul...det ser ut som 7svåra år. =(
Men jag måste ju städa där innan jag lagar mat idag. Jag har inte bestämt vad jag ska göra till lunch än. Får gå in på lite sidor och få lite tips.

Igår lagade jag smörstekta fetaost-fyllda-champenioner, kokad broccoli och en Qurngryta med grädde, jordnötssmör och chilli. Till det så hade jag alfa-alfa groddar, tomat, gurka och paprika.  Gott...=) Jag e inte van vid att äta så mycket fett, men man behöver inte äta så mycket för att bli mätt. Jag tror det e viktigt att man bara äter tills man e mätt och inte mer. 

Igår tänkte jag att jag skulle ställa mig på vågen...men den hade "tyvärr" slutat att fungera...lite skönt...så kan jag skjuta upp det lite till =)  Men jag ska nog gå och köpa en senare idag...tror jag.

  

Utflykt på innergården




Vi har en jätte fin innergård. Så igår så fick Thorsson gå ut på lite äventyr... först va det lite otäckt, men efter lite uppmuntring så gick det super bra. Det fanns ju till och med gott att tugga lite på. Thorsson tror att han e en ko.. gräs e mummsigt!! (fast han kräker ju upp det ihop med hårbollar)
Freddan hittade sandlådan...han blir nog en bra lekpappa =)

Idag så började ju jag ju min nya diet.... eller diet och diet...jo det kan jag nog kalla det...
jag har ätit hårtstekt ägg (blir som en macka) med mjukost på, Mumms och yoghurt med keso i..till lunch blev det Qurn filé och keso. Nu när jag kom hem från trädgårds jobb så blen det 2st hårdstekta ägg till....annars hade jag ätit något som jag inte skulle...så nu ska jag planera kvällsmat..

Idag när jag var och jobbade så hamnade jag mitt i en tv inspelning. En av mina kunder är en tv-kändis...de skulle göra lite roliga inslag av hans standard uttryck när han kommenterar trav... Det kan nog bli riktigt kul!! =) Jobbet idag har annars gått bra, och jag och frun i huset har 2nya projekt på gång. KUL!!! =)

LCHF

Hm...ja...jag har ju varit inne på LCHF innan... om ca 1månad så ska vi på bröllop. Jag vet att jag duger som jag är...men hur det än e så behöver jag gå ner i vikt för mitt hjärtas skull....och bröllopet känns som ett extra dragplåster...och 1månad e inte så långtid så den tiden kan man stå ut om man inte trivs med det....eller hur?!
Jag känner att jag behöver lite pepping... jag e riktigt sugen...men mitt största problem e ju oftast att jag inte planerar vad jag ska äta som jag bör... därför bli det inte alltid så bra.

Japp...ne...men jag ska ge det en chans!!
Här e en länk till det kostprogrammet

090524

Hallå alla!! *host*

Sjukdoms uppdatering: Snorkran till näsa, hostande kliande hals som har gröna snorbollar som inte vill vara i halsen, det som ska vara fullutväcklade lungor känns som halverade...så fort jag anstränger mig det minsta så blir jag helt anfodd.

I går va vi hos "svärmormor" hon fyllde år. Hon och "svärmorfar" är så himla goa. Det va en jätte trevlig kväll med alla av älsklingens familj.

Idag har jag varit och jobbat hos mamma, bara halvdag 08.00-14.00. Vi va en sväng uppe i torpet, jag hade ju hoppats på att kunna göra klart duschen idag men det fanns inga släp så vi kunde inte handla singel. =( Sjukt besviken. Det e så irriterande att inte göra det man har ställt in sig på. Men de får bli en annan dag.

Ikväll så blir det lungt, vi ska nog titta på handboll på tv...sen vet jag inte vad det blir.

Hoppas ni får en bra dag!!


Ringen till svärmor


090522

God morgon!!

Idag e det en bra dag! Det e löning dag!! =)

Jag jobbar hela dagen hos mamma idag oxå. Därför så uppdaterade jag inte något igår. Jag måste bege mig nu.

Ha en bra dag!!!

Så stolt så....

Älsklingen kom precis hem.
Detta var hans sista dag på hans praktik på dagiset.
Han fick med sig en massa fina teckningar och en vin flaska.


Kan någon förklara??

Studentskiva???

Vad innebär de... i Lund..tror det gäller hela skåne så har vi festen den dagen vi går ut. När jag tittat runt på andra bloggar så läser jag att de har studentskivor nu...dvs 3v innan de går ut!? Vad handlar de om??

Någon som kan upplysa mig?!

Projekt stolsdyna



Den andra dynan blev betydligt bättre (den översta till vänster)...men så e de nog. Att man lär sig efter man gjort lite misstag med den första.

Just nu så mår jag ganska bra...men det e när jag tar det lugnt och inte behöver min lungkapasitet fullt ut. Så fort jag gör något ansträngande så har jag värsta rökhostan...jag som inte ens rökt! =(

Thor kom flygande och svingade sin hammare i natt

God morgon!!

På sjukfronten så e jag fortfarande inte helt bra. Hostan gör sig fortfarande påmind, men betydligt bättre (tror jag) än vad den va igår. Man märker att man inte e helt kry när man kan sova hur mycket som helst och endå sova gott på nätterna.

På tal om natten...inatt så åskade som fasen...jäklar vad det knallade! Åskan gick inte alls så långt ifrån oss. Jag tycker det e så himla mysigt....fast bara när man e inomhus och känner sig säker. Vädret är en häftigt natur fenomen! Ingen kan styra vädret...ingen kan bestämma hur det ska vara. Jag tycker att det e helt underbart att det finns något som vi människor inte kan råda över!

Idag ska jag faktist försöka sy lite...men med tanke på hur det har gått de andra dagarna så e det inget som e säkert.

Färdig

Nu e boken utläst och kommentaren skriven.
Caisa har skapat en blogg för dessa böcker. http://readandpasson.blogspot.com/ 
så vi som har läst böckerna kan få reda på vad de andra tyckte om boken och vart boken befunnit sig. Det hade varit riktigt roligt om böckerna vi läst reser i hela vårt avlånga land och kanske även utomlands.
Nu hoppas vi på att vi kan få igång många "resande" böcker.

Jobbångest

Idag känns det som jag har ett sugrör att andas igenom. Halsen e tilltäppt. Jag känner mig ganska pigg idag när jag sitter ner vid datan. Men samtidigt så känner jag att så fort jag gör något ansträngande att jag blir anfådd och kraften rinner ut.
Jag har igentligen jobb att göra, men jag känner att jag kommer inte orka att kånka på jordsäckar idag. Jag hade nog kunnat lyckats att göra jobbet idag, men till vems vinning och vems förlust?? Jobbet kommer jag göra...det är ingen person som kommer till skada...växterna kommer få sin näring, men inte idag...och jag har inte berättat för dom att de ska få näring idag. ;) så de blir inte skadade.... om jag gör det idag så kommer jag bli sjukare...för all min ork kommer ta helt och hållet slut!!
Därför känns det som jag har tagit rätt beslut att inte jobba idag. Men ångest över att jag inte "sköter" mitt jobb får jag ändå. 

Vad ska jag göra idag? Jag vet inte....men något stillsamt pyssel kanske det blir.

Vad ska/gör ni idag?? 


Handbolls året fixat

Jag och min älskling kommer precis hem från ett litet möte med vår nya tränar kollega. Detta kommer bli bra. Vi kommer ha flickor som är/fyller 16år i år.
Detta kommer bli ett spännande handbolls år igen. =) 

 

Nya projejtet uppe i torpet


krassliga knasigheter

Idag skulle jag ha en stor bild på en trasdocka, för de hade varit en bild på mig,

Jag kände redan i lördagskväll att jag började bli retlig i halsen. Igår kände jag mig ganska okej men idag så mår jag inte alls spec bra. Jag känner mig slö i kroppen. Jag gick till gymet, men det gick ju åt helsike..jag orkade bara lite över halva programmet.=( Besviken på de...men jag har något i kroppen som inte bör vara där. Jag känner mig helt yr och svag..
Pga detta så får jag planera om veckan lite. Jag skulle åka och handla jord och gödning mm till en trädgård, men jag får göra de i morgon eller onsdag i stället. Tyvärr... får göra lite planerings jobb hemifrån i stället. För de kan jag göra lite till och från när jag orkar.

Dagens STORA uppgift är att DRICKA VATTEN!!!!

Eftersom jag antagligen kommer vara hemma hela dagen så lär de komma många inlägg idag.

Helgen i bilder


Fredags kvällen gick i bullens tecken. Jag va på Duka som säljer ut sina egna märken 30% avdrag. Jag köpte 3st bunkar och 4 rödvinsglas.
 
Bunkarna var jag tvungen att prova eftersom jag lovade Malin nybakta bullar. Det jag bakade va "matbullar" med fetaost, oliver och soltorkadetomater. Mina favvis bullar...sen så bakade jag "vanliga" bullar oxå....fast allt på duruvete och rågmjöl.  Bullarna blev jätte goda och saftiga.

Lördagen så hägrade






Tyvärr så hade vi inte vädret med oss...men otroligt trevligt och mysigt.
Kvällen avslutade vi med att kura in oss med våra sambos och vår älskade trissan och tittade på ESC.
Måste säga att Norge va bäst...men fy f-n va dåliga MÅNGA va!! Nästan plågsamt.

Idag söndag har jag jobbat

Mia och Malin på Tour

Igår fick jag ett mail av min svägerska. Hon känns mer som en syster eftersom hon har varit i mitt liv i 23år av 28 möjliga.

I morgon ska vi iväg på tour. =) Hon har gjort upp en dags plan. Vi ska bara njuta av vårat underbara lanskap och koppla av. Vi ska bla besöka Haväng, underbara trädgårdar, Prästensbadkar (som jag inte har full koll på vad det är för nått), Café annerlunda, Glimmingehus och träffa spöken och vad vi mer hinner med. Kameran kommer i allafall vara med så ni kan få se hur dagen har varit.

Jag funderar på att göra en "tävling" till oss...om vi kan finna "skånska" saker längst med vår väg. Tex Korsvirkeshus, vindmöller, spidekaka...ja vad e mer skånskt!? Stora gula rappsfält.... har ni några fler förslag på vad vi ska försöka "hitta" vår färd i morgon?! 

Boklig bortrövning i ett flerfamiljshus

Jobb är inte alltid jobbigt. Undra varför det heter just jobb!? När jag slår upp ordet jobb i  "Svenska Akademiens ordlista över svenska språket" står det : arbete, anställning; knog, slit. 

Idag är inte mitt jobb så ansträngande, jag har ju tagit upp mamma som vanligt, de gick otroligt lätt idag. Ingen kropp som stretade emot. Ja, jag skriver kropp, för det e inte mamma som stretar emot för hon kan inte styra kroppens vilja. Den styr helt själv ibland. Sen har vi ätit frukost och nu sitter vi ute på baksidan i solen och läser. Mamma har pluggar i öronen och lyssnar på bok och jag sitter och läser den bok Caisa skickade till mig. Den e otroligt lätt läst och har ett skönt flöde i texten.
När jag sitter och läser den så funderar jag på vem jag ska skicka den till, jag har just nu 3 alternativ. Har inte riktigt bestämt mig än. Jag vill ju skicka den till någon som kan uppskatta den och framför allt skickar vidare den till någon. Vi får se. =)

Annars så har jag inga större planer för eftermiddagen och kvällen. Det blir nog en sväng till gymet men annars så får vi se vad som sker.

Vad ska ni hitta på idag??


Huset på Arlozorovgatan



Jag måste bara visa hjärtat Caisa har lagt ner för att dekorera till boken. Bokmärke så man inte gör "hundöron" och en klistrat in recesensionblad längst bak i boken. =)
Vi pratade även om att starta en blogg så man kan följa alla som har läst boken, Man blir ju lite nyfiken på hur länge den kan gå. Jag börjar även bli sugen på att skicka iväg en annan bok. =)

Dax att äta lunch (11.00 känns lite tidigt, men de gör man i lågstadiet)

Om man hade kunnat sälja skönhet....

Jag måste bara berätta!! *skrattar*
När jag gick ner till Triangeln (köpcenter) för att handla tv antenn så gick jag i min egen lilla värld som vanligt. Jag ser 2killar som kommer gående..sen så dyker en cykel upp snett bakom mig som jag inte har sett innan. Jag går undan för de känns som jag går i vägen...men han cyklar inte för bi mig utan cyklar mot mig...jag går fortare för de känns lite hot fullt då hör jag någon säga: - "Vänta, vänta!!" Jag tittar upp mot den som tydligen pratar till mig. En kille som e ca 30år..har en ful cykelhjälm (iget fel på att ha hjälm, den va bra ful) coca-bottnar till glas ögon och ser ut som att han inte har alla hemma... När jag tittar på honom säger han: "Om man hade kunnat sälja skönhet så hade du varit miljonär!!" Jag blev helt tagen av hela situationen...så jag stammar Tack...och går JÄVLIGT snabbt där ifrån. Han gick över den dära bekvämlighets gränsen. Jag skatta gott sen när jag tänkte efter....Gulligt sagt...men undra hur många han säger det till om dagen. Och om han inte säger det till alla... hur kom det sig att han verkligen sa det och inte bara tänkte de!?! Men som sagt jag skrattar fortfarande inombords. 

"ny soffa"

Morgonen blev inte riktigt som jag tänkt mig.
Jag gick ner på Sorl för att unna mig en god frukost innan träningen. Jag hade med mig den nya tidningen 101 nya ideér. Vad hände sen?? Jo, jag gick till tygafären och köpte tyg och stolsdynor. Sen gick jag hem och börja fixa. Det sluta med att jag fixade stora delar av lägenheten.  Jag fick för mig att möblera om.




Där tv:n står nu, där va soffan innan och vise värsa. Soffan e inte iordning innan jag tog kortet så det ser värre ut än de brukar. Men ni ser ändå hur de brukar se ut. Ett lakan som över drag och en massa kuddar. Nu så har jag klätt om hela soffan/sängen. 
Jag blev faktist ganska nöjd. Vet inte vad min älskling tycker. Ni får se det före än va han får. =)
Innan jag flyttade hit så möblerade jag nog om 1-2ggr per månad. Men detta e den första gången jag möblerar om på 2.5år. Så de va nog dax. Vi får se hur länge det vara. För det va faktist himla mysigt att krypa in till soffan innan.

Mitt under tiden jag städa och hade moment 22. (blir ju det i en liten lägenhet, om jag flyttar en sak, så måste jag flytta en annan för att kunna komma fram med de första.) ..ja i alla fall..under tiden jag städa och möblera om så kom det post.


En bok från Caisa. En bok som jag ska läsa och sen skicka vidare. Någon som vill ha den efter mig?? =)
Det e betydligt roligare än en massa räkningar!! =)

Nu måste jag springa ner och köpa en längre tv:sladd...annars kommer nog inte möbleringen  bli så poppis om man inte kan se på tv ikväll. =) 


Springet har lugnat sig!

God morgon!

Vad skönt jag har sovit. Jag har sovit så tungt så vi skulle kunnat ha haft inbrott utan att jag märkt det. Alla tankar som har sprungit omkring i huvudet har tystnat och stannat upp.

Idag har jag en ledig dag. Helt underbart!!! Jag ska iväg till gymet och träna först sen ska jag nog sätta mig och vara kreativ. Jag har inte bestämt mig vad jag ska göra än. Kanske scrappa eller ska jag sy...nja..jag vet inte än.
Vi får se!

 

kommer ni ihåg detta program?? Helt underbart!!

dagen i bilder


Detta har varit en bra dag. Solen har varit framme och gjort naturen underbar idag. Jag tog tillfället i akt och dukade upp ett arbetsbord utomhus idag så jag kunde slå två flugor i en smäll. Jobb och sola! =)


Detta e mitt favvis glas. Det e ett glas som fick följa med mig hem efter en blöt natt på krogen Smaka uppe i Göteborg. Jag vill ha för sånna här glas.

Thorsson vet att man inte får sitta på balkongräcket, men endå så lossas han som han inte förstår vad jag säger. Min lilla kaxiga älskling!

Jag skrev innan att jag va iväg och handlade 2st tidningar...jag satte mig på trappan till kanalen och njöt av en latte och bläddra i den underbara tidningen



Nu ikväll så har jag lämnat in offerten på stora jobbet, sen så har jag varit på ett kundbesök till.
Jag har fått erbjudande att göra ett till jobb=) KUL!!!!!!!!

Kreativitets nivån börjar stiga

Sitter i min sköna soffa igen. Jag känner att jag har massa ideer till hemma projekt. Jag vill möblera om, sy filtar, kuddar, övderdrag, ha ett nytt bord, ny känsla i lägenheten. Ha en ren och mysig lägenhet, men just nu så känns den bara skitit och dammig...inte så inspererande.

Jag känner att jag behöver jobba, men väntar fortfarande på prisuppgifter från ett företag så jag kan inte göra mer nu. Tänkte att jag skulle ringa efter lunch och mana på dom så jag får prisuppgifter. För jag ska lämna in offerten idag.

Igår kväll så åkte jag till Sofi en kompis från gymnasiet. Det e bara så otroligt skönt att få åka iväg och bara vara med sina tjejkompisar ibland. Bara sitta och snacka och skratta. Prata seriösa saker som har hänt och mer lättsamma minnen från alla galna upptåg man gjort ihop.  Bra tjej kompisar e det bästa som finns!!

okej...jag får väl städa lite här...så jag kan komma igång att vara lite kreativ!

Ps. köpte en ny tidning idag med massa pyssel man kan göra själv...ska ta foto och visa er...Vill göra!


Glad jag blir

Jag "fusk" mätte mig precis. Jag ska inte mäta mig förän den 17/5. Men jag ville bara se.. på nästan alla ställen så hade jag minskat mellan 1-3cm. =)
Det känns otroligt bra!! Jag känner desutom att jag börjar bli fastare i kroppen till och med "gäddhänget". Träning e för baskat roligt för tillfället. Jag har fasnat för de programet jag kör.  

Jag ska gå ner och belöna mig med en tidning nu. För att få tidning så måste jag gå igenom hela malmös centrum, så får jag lite motion oxå! =)

ne ha de så bra!!

Film time

Igår hann jag med att titta på 2st filmer.

En av dom va The Notbook.
 

Så himla fin film. Innan man myser ner sig i soffan bör man ha hämta lite papper.


Den andra är Rachel getting marrid


Den har fått betyg 4 och 5 av amelia och aftonbladet. Jag måste ju säga att jag inte förstår de betygen. Det är en annerlunda film, som är djup, ytlig och lämnar en massa ensamma ändar i storyn. Inte helt fullständig tycker jag. Ett viktigt ämne som tas upp, som inte är så lätt.


en bit på väg

Samtal är ringda och jag har fixat en massa. Det e inte riktigt färdigt än, men det e pga att jag väntar på ett mail, Mer kan jag inte göra.

I min väntan så har jag fixat stoppet i vasken i badrummet. Fy fasen va sånt e äkligt. Jag tror detta stopp e pga de senaste tandkrämen vi har haft, de e mer som cement än tandkräm..så nu e den kastad och den vanliga lite dyrare ska köpas igen.

Eftersom jag forfarnade inte har duschat sen gymmet idag så ska jag faktist göra det nu. =)
Jag ville inte sjuta upp alla mina "orosmoment" efter duschen för då hade jag tagit ett bad som hade blivit 8timmar långt och då hade jag sett ut som ett russin för alltid. =)

Jag ska faktist ta ett bad...och ta med mig datan in så jag kan titta på "min" tjejfilm vi hyrde i fredags.

åå..jobbigt de e!!

God morgon!

Jag e just nu i ett "om-jag-drar-ut-på-allt-jag-ska-göra-så-kanske-det-jobbiga-försvinner" fast jag vet ju att de inte e så. Jag borde sätta lite fart att gå ner till gymet så jag blir klar med träningen så jag kan sätta mig ner och räkna på jobbet. Men det är något som gör att jag drar mig för det. Jag har en olustig känsla i magen som jag inte kan förklara vad det e.
 
Trött jag blir på mig själv. Marie TA TAG I DIG!! Du ska vara vuxen och inte "feg" för de okända. Du klarar detta!! Kom igen, du kommer bli stärkt av de hela!!
Lite pepptake behövs!!

Hopp iväg till hantlar och svett!!

Trollenäs

God kväll!!

Nu e vi hemma igen efter jobb och fika som tydligen var en födelsedags fika. Tyvärr så har varken jag eller min älskling koll på när hans släktingar fyller år. Farmor fyllde tydligen år i torsdags och hade sitt kalas ute på Trollenäs idag. Hur dum känner man sig inte när man kommer utan blommor och present!?!
 
Vilken fall så va de oerhört trevligt att fika på Trollenäs.


Det va inte på själva slottet Cafét ligger utan precis till höger om de i ett jätte fint stenhus.
Men jag hörde att man kunde äta julbord på slottet när den tiden e.



Så här såg Fredde ut idag. Han e sjukt nöjd över kläderna idag =) Hela dagen så har han njutit av att vara lite uppklädd i gubb-byxor och inte "sunk-dagis-klädd". 

Just nu mår jag blaj-blaj..det har varit för dåligt med RIKTIG mat den senaste tiden. Mycket socker och för lite go ordentlig mat!

Sitter med lite ångest över mina arbetsuppgifter i morgon. Jag ska få ihop ett bra och så sanningsenlig ekonomisk plan inför de stora projektet. Jag e så grymt rädd att jag glömmer bort en massa saker så att jag får stå för kostnaden!!  Just nu vill jag bara sticka huvudet i sanden och lossas att jag inte alls har tagit på mig de hela. ÖRRRRKKK!!

Nu ska jag nog hitta på något som gör att jag kan slappna av lite. Komma ner i varv och försöka göra så jag slipper mitt Kaffe och socker illamående.

Ha en bra kväll!!!  


tjat bla bla...suck

God middag!!

Vi har precis kommit från gymet. Grymt skönt att träna. Jag körde på extra hårt idag. Behövde bli av med lite extra frustration!!
Vi behöver städa här hemma men jag vill bara ut i solen. Solen har man ju inte sett på MÅNGA dagar. Idag verkar de desutom vara en dag då jag och min älskling bara missuppfattar varandra hela tiden så de blir schabbel... =(
Men de e väl bara att ta sig igenom dagen och försöka minska små grälen så mycket så möjligt!


Kosta 0kr

Bilen gick igenom!! =) Wii...
MEN tror ni inte att positionslampan där bak varna för att den hade dött. Vad e oddsen på att den slutar fungerar samma dag och precis när man ska köra och kolla över bilen?? Men vilket fall, den gick igenom!!  Det e ju de viktigaste.

Så nu kan jag vara glad hela dagen över detta. För annars så har bilar en tendens att bara kosta pengar för mig.
 
Nu så ska jag och pappa planera kvällens grillning.


Demasker och sånt dära

Hej hopp!!

Idag e dagen som jag kommer få veta om jag blir SKIT fattig eller om min ekonomi kommer vara som vanligt fantastiska skrala. Bilen ska besiktigas..jag vet att en demask e dålig och jag ska göra vid det den 28. Ni som undrar vad en demask är....ja ni e nog lika frågande som mig..men jag har förstått att det är något gummigaktigt som gör något med något smörj till drivknuten. Bra förklaring va?? =D får nog googla det...

Här ser ni en bild på Drivknutsdemask satts i alla fall.

För att jag ska öka chansen för min bil att gå igenom så måste jag städa min underbara bil. Har mycket jobb saker där i just nu. =/ och där ligger nog en halv cm damm oxå...ÖRK! Ne..ut och ta tag i de!
Annars idag så jobbar jag till 21. Så jag vet inte vad mer som sker, men något e de säkert.

Ska ni hitta på något kul idag??

God morgon snygging!

Det e en mening jag kan tänka mig att få höra varje dag. Förvisso att min älskling säger snälla saker till mig, men i bland så känner jag att jag behöver fler komplimanger.
Så i morse när jag packa min väska och älsklingen låg uppe i sängen mös så hörde jag  bara, godmorgon snygging. Mitt hjärta blev varmt...=) Precis de behövde jag höra...

OCH ÄNTLIGEN så friade Derek igår i Gray´s!!! Wiii

Idag så ska jag försöka slita mig från datan, jag ska försöka planera mitt projekt lite mer ingående! Men de e svårt att slita sig från alla bloggar =)
Nu ska jag klippa lite, vi ska göra ett matte spel till en av killarna, han vill inte räkna, bara leka...så då gör vi ett spel som vi kan leka...fast man räknar hela tiden =) Lura barn får man göra ibland...eller hur!?! =)


Ha en bra dag!


Nubben flyger och far

Fy tusan va jag e grå och tung idag. Brukar ni känna er i färger?? Jag har kommit på att jag gör det. Inte så konstigt idag med tanke på att allt ser ut som grått i detta hämska väder.
Den sista tiden har jag känt mig gul, gast att jag inte har på mig något gult. Men då e jag glad och lätt på något sätt. Svårt att förklara. Förstår ni vad jag menar?

Igår efter jag hade lagt mig så vaknade Nike. Hon behövde gå upp på toa. Sen kunde hon inte somna om, Så hon blev ledsen och saknade pappa. Så hon satte mig på lite "mamma" rolls provning. Jag tolka de hela att hon va övertrött och att hon jagade upp sig själv pga att hon inte lyckats somna när hon sovit hos kompisar. Så Faster mia (som jag då e) tog och satte på Monsters ink (en tecknadfilm som inte alls e äklig utan bara söt och rolig) och bädda ner sig själv så vi låg skavföttes. Hon lugnade ner sig väldigt snabbt efter det och slappnade av, så efter en halvtimme så nanna hon sött. Så jag tyckte att jag klarade av de provet väldigt bra. Eller vad tycker ni mammor?? =)

Jag kan ju säga att jag inte e så piggilin idag pga att jag vaknade i natt /morse av "lingonveckan" satte igång. De där e konstigt, 9 av 10ggr så börjar den på en onsdag...inte tisdag eller torsdag...nä onsdag. Skumt, undra varför!

Annars idag så e det en massa ringande och företagspapper som skall göras.
Jag ringde precis Boná parte, jag har inte fått mina kläder än (de restade) och frågade vart de tog vägen, för jag skulle ju få de i slutet av april och de e ju faktist Maj nu. Men då skulle jag tydligen betala de första kläderna jag fått först innan jag fick de andra....skumt att de inte stod...så de har jag gjort idag! Hoppas kläderna kommer snart!!!

Ne, nu måste jag bege mig ut i rusket och handla lite pappers saker till företaget. Vill inte alls göra de..de blåser små nubb här!


Dax att säga godnatt

Hejsan hoppsan.

Dagen idag har inte bjudit på så mycket. Jag har jobbat, klippthäck och gjort fakturor.
Sen så blev jag helt plötsligt barnvakt. Så intill där jag sitter ligger min älsade brorsdotter Nike.
Vi åkte till höök (ridsportaffär) när hon slutade så jag kunde köpa en hjälm och lite smått och gott som vi skulle ha gjort ända sen i december då hon fyller år.
Annars har vi bara myst i soffan. Nu har jag precis bäddat ner henne och hon ligger och snusar lite mysigt. Att man kan känna sån kärlek som jag gör för Nike och Trissan. De e mina allt!!!

Nu ska jag gå upp och nanna mig själv. I morgon ska jag köra mina 2 älsklingar, en till dagis (min sambo som gör praktik) och Nike till skolan. Får öva som mamma=)

Godnatt

Dax att vakna



God morgon!!

Vädret här nere i Malmö är så grått så jag vill bara dra täcket över huvudet. Men för att peppa mig för att gå ut och beskära häck idag så spelar jag Miss Li. Man kan inte annat än bli glad...Se hennes utstrålning och glädje!

bord och bin

Jag tänkte visa er våra nybyggda ek möbler uppe i torpet.
 


Bordet är gjort så att mamma kommer under med rullstolen, ett vanligt problem man inte gör med vanliga bord. Därför har vi gjort bänken högre så vi inte behöver ha bordet som hakstöd. =)

Allt har vi gjort själva=)

Tänkte oxå visa våra djur..vissa mer välkommna än andra kan jag säga! =)


Dagens jobb uppdrag!

Detta har jag gjort idag!

Det kommer bli en cykelparkering gömd bakom buskar och träd.


Dagens Arboristlåt är Svenne banan låten...ganska irriterande men trallvänlig.

det e fint väder



Nu får vi se om jag lyckas!

Detta e ett önsketänkande!!

Åter en ny vecka!

God morgon!

Nu va det längesen man vaknade upp och hade en gråhimmel utanför fönstret. i dag e de så.
Om ca 30min så ska jag bege mig till gymet. Det ska bli otroligt skönt, de har varit lite väl mycket god saker i helgen.

Efter gymet så ska jag iväg och beskära en häck och lägga lite byasten. Så jag hoppas just nu att de blir uppehåll. för det e ingen höjdare att vara våt när man jobbar.

Vad ska ni hitta på idag??

Min nya tröja

Ja, jag måste ju visa min nya tröja oxå..=)



Köpte den på Meloa för någon dag sen. Så idag när vi va på trädgårdskalas fick den invigas =)

obs...inlägget nedan för e bilder från helgen!

Helgen i bilder!

Hej!!

Hemma igen efter en underbar helg.


Fredag kvällen spendera vi hemma hos Caisa, Lars och Wida. En mycket trevlig kväll med grillat ute på nya fina altanen och kortspelet plump i de nya sofforna.  Wida visade stolt upp deras fina trädgårdsland. Hon e så otroligt söt och härligt egensinnig precis som sin mor.

Lördagen spenderade vi på loppmarknader! Det ¨finns så underbart härliga saker som inte e nya!!!
Här ser ni lite fynd...pluss lite till =)


En salig blandning. Vi började kl 11.00 på en skolloppis, där hittade jag en underbar talrik (har inte tagit någon bild på den än). Det e så roligt att titta på alla loppis galna folk som bokstavlingen RUSAR in när de "öppnar" Ser ut som kor som ska ut på grönbete efter en lååång vinter!! =)
Nästa fynd va 2st resväskor, vi ska ha dom som förvaring...liggande så som ni ser de...fast många fler. Fin fint!! 20kr styck..här i malmö får man minst betala 150kr styck för de!  De tredje fyndet var en gamla brandsläckare...den får bo uppe i torpet. Den e så charmig!!!
Jag hittade 2st moraklockor oxå, fast jag köpte inte de....men jag blev helt kär i en vit madame...den va så underbart fin. Kostade 1700kr...vill ha!!!!!!

På lördag kvällen så vi hemma i torpet


och grillade, startade upp tv:n..det är ingen enkel melodi... först får man lägga ut antennerna på gräsmattan, sen måste man dra ut elverket som går på bensin. Sen måste man koppla i 10m sladd och antennsladden i tv:n...sen ska man dra igång elverket. Det e betydligt meckigare än hemma...men ack så charmigt. Man slö tittar inte på tv bara för att göra de. Bensinen räcker inte heller så i en evighet. =)


Här satt jag igår när jag gjorde mobilinlägget igår. Helt ljuvligt i kvällsolen. Den känslan är sparad i minnenas burk till vintern.

Helt underbar helg. Helgen slutade med att jag jobbade idag mellan 07-21. Men vi ha hos min underbara brorsdotter på kalas..hon blir tusan 14 år! Mitt hjärta.... vet ni något bra nunne kloster?? ;)

Stunder att bevara

Sittande på farstutrappan med solen i ansiktet och vinet brevid. Detta kommer bli en av vinterns längtan. Det e helt tyst från trafikens buller det enda som hörs är fågelkvitter inne ifrån bokskogen. Balsam för själen!

Varför bloggar ni?

God morgon!

Jag har funderat på en sak.  

Varför bloggar ni? Eller ni som inte bloggar, varför bloggar du inte?? 

Jag bloggar fast att jag har dyslexi pga att jag har märkt att de hjälper mig att rensa mitt huvud. Jag bearbetar saker som har hänt och intryck jag har fått. Jag samlar inte på mig "saker"/tankar på hög som sen gör att jag tappar humöret helt plötsligt utan anledning.  (som jag gjorde innan)
Jag får ut den ilska, irritation, besvikelse, glädje och alla andra känslor jag kan ha. Detta e viktigt på många sätt. Jag har nog inte skrivit det här på denna bloggen, men jag har gått igenom en behandling för ätstörning. Denna ätstörning hade grund i att jag pressade tillbaka mina känslor, jag kunde inte tolka de jag själv kände. För att få bort oron i kroppen så dämpade jag de med mat. Därför e de ännu viktigare för mig att tänka/analysera allt det jag upplever och känner. Det får jag ju göra en extra gång om jag ska få ner de i skrift.

Jag skriver denna bloggen först och främst för min egen del. Men sen skulle jag ljuga om jag skulle säga att jag inte bryr mig om jag får respons av er eller ej, för det gör jag. Det är alltid roligt att få respons. Få kontakt med er som läser om mig och mina tankar. Ni betyder något för mig...fast jag inte känner er i verkligheten...bara så ni vet.


Jag hoppas ni får en underbar dag!! Jag kommer inte skriva här så mycket i helgen pga vi ska upp till torpet. Och i kväll ska vi grilla hos Caisa! =)


RSS 2.0