Vänskap är en fin kärlek

Igår så var jag och tog lite foto på Emelie och Ida. Emelie e min svägerska och Ida är hennes älskade vän. Tyvärr så e jag inte helt nöja med MIN insatts. Många foto blev jätte suddiga....måste ta och analysera lite vad som gick fel.

Men här e foton på dessa underbara tjejer!























Bakluckeloppis i Lund...hem kom



Hatten e köpt på Åhlens

Igår var det dax för kalas igen. Älsklinge...

img_0244 (MMS)

Igår var det dax för kalas igen. Älsklingen morfar fyllde år. Dvs 3 kalas på älsklingens sida av släkten på en vecka.  Så här intresserad är min älskling av att bli fotad... Lite trött e han på min förföljese med min kamera. :) men det kan inte hjälpas:)


Tant och vara 29

Igår så var vi på 55års middag hos älsklingens farbror. Jag fick för mig att jag skulle ha på mig min Noa Noa kläning och få en känsla av tant. När jag var klar så kände jag mig som min mormor. Hon brukade ha på sig blåa kläningar och pärlor. Snart har det gått 1år sen hon gick över till den andra sidan. Men fast hon inte finns här hos oss så lever hon vidare genom oss som har en del av hennes gener!


hästkrafter

Fy skäms, nu har jag varit urusel på att uppdatera igen! =(

Veckan som gått har det varit fullt upp i trädgårdarna. Jag har fått ännu mer att göra, vilket är kul. Men jag börjar faktist längta efter lite ledighet.

Jag var på kundmöte i onsdags hos den familjen där jag gjort om hela deras trädgård nu i våras. Jag hade lite förslag på tillägg och lite smått och gott som kunde fortsätta utvecklingen på deras trädgård. De tyckte alla mina förslag var riktigt bra. Vilket är riktigt kul... =) När jag satt där vid deras köksbord och pratade om lite allt möjligt så sa mannen i huset : " Du får inte ta detta på fel sätt och absolut inte säga att vi har sagt detta för då kommer vår dotter bli grymt arg på oss, men hon tycker du e bland det vackraste hon har sett! Hon har sagt det flera gånger"
Hur kan man misstolka det?? =) Sån oerhörd komplimang, det e inte ofta man får höra det av en 16årig tjej! =)

Igår så hämtade jag min yngsta brorsdotter och körde ut henne till hennes sköthäst. En liten fjording. Det e så oerhört mysigt med stall och hästar. Jag bara älskar det!


Till och med jag kom upp på hästryggen en sväng. Men det kändes riktigt ovant, men lite trav och galopp blev det allt=)




Kroppen...

Just nu sitter jag och har en massa nya företags ideer. Jag kan tyvärr inte avslöja något just nu. Men det e mycket som spinner runt i huvudet på mig.

Igår var jag på en liten träff med mamma och hennes Aloe Vera gäng.... Det var lite produkts visningar och info om de kosttillskotten. Och åter igen fick jag bekräftat att mjölk inte e bra. Jag borde verkligen sluta med mjökprodukter, men det känns som det inte finns så mycket jag skulle äta då. Fast samtidigt så borde det ju faktist finnas en massa andra saker jag skulle kunna äta.
Vilket fall så kan jag göra ett försök med att minska intaget.

I fredags var jag och mamma iväg och fick lite hår avklippta för en mineralanalys. Jag ser verkligen fram emot att få tillbaka det provet. Det e dax att jag hjälper min kropp att komma i balans. Bara av den infon jag fått om olika typer av brister man kan ha så kan jag kryssa för en massa symtomer. Det är oerhört dumt att bara sticka huvudet i sanden och blunda för vad kroppen försöker säga till en.

Varför gör man ofta det?? Alltså skiter i vad kroppen försöker berätta för en? Blir man frikskare av att bara strunta i signalerna??

80 x 2



Helan och halvan =)

I fredags var Basse hos mamma och pappa så brödrarna fick busa lite. Eddie är precis som en störig lillebror, ska göra PRECIS samma ska som storebror. Men Basse e en grymt bra storebror. Han sätter Eddie på plats när han hoppar upp på honom, säger till honom när han går in till grannarna när vi går ut på kissrunda osv
Eddie blir helt överlycklig att få hänga med brossan=) 

Igår så var vi iväg och firade Älsklingens farmor och farfar som fyllt 80år. Jag fick frågan att göra kort till dom, så här blev det.






Här är Rebusen...kan ni lista ut den??


Bakom denna rebus så ligger presentkortet till gåvan vi alla gav dom





En massa dravel och tidsfördriv

Kemi, biologi, ekonomi, poletik och en massa annat. Mamma o jag sitter på biokemi i Lund och väntar på ett tv-gäng som ska prata med mamma om hennes välmående med hjälp av probiotica. Så mamma ska bli tv- kändis i Finland :) hahaa.. Ne men saken e den att ett fortskargäng som håller på att forska kring MS och mag/tarm relation. Kan man bli hjälpt av att äta probiotica? Probiotica är en mjölksyrabakterie som är gynsamt för kroppen och immunförsvaret. Jag hoppas verkligen att de kan komma fram till något som kan hjälpa MS sjuka och även andra som e sjuka. Jag tror verkligen att de e något på spåret... Jaja... En massa dravel...:) ska försöka fördriva tiden lite med någon tidning el nått:)

Spegel spegel.....

Här hemma hos mamma och pappa har jag mina skolsaker från 1an till gymnasiet. Jag hittade till och med en "bok" som det stod :GLAD SOMMAR önskar vi från Mammuten. Dvs mitt dagis. I min låda med alla saker i hittade jag lite skolkataloger. I 1an är alla små och söta....förutom jag. Så är det i alla skolkataloger från 1an på grundskolan till 3an på gymnasiet. Jag såg rent av fördjävlig ut!!
Då var det inte så viktigt för mig att vara snygg, för jag viste inte vad snygg innebar. Jag var så nöjd över vem jag va....jag tittade inte i speglen och dömde mig. Utan jag tog på mig mina kläder jag kände för och sket i att borsta mitt hår och gick ut och lekte. Jag förstod mig inte på hur man skulle klä sig...jag hade inte koll på mode eller vad som va inne. Jag tog på mig det som jag tyckte va fint eller skönt. Inget matchande, för det visste jag inte vad det var.

Men en sak som gör mig lite ledsen är att jag verkligen såg FÖRDJÄVLIG ut. Jag var söt tills jag var 5år. Sen så blev jag ett fetto monster. Jag är inte fin på ett enda kort fram tills gymnasiet.
Jag kommer fortfarande ihåg det ögonblicket då jag tittade på ett kort som en gymnasiekompis tagit på mig på ämnet:Foto. Första gången i min vuxna kropp då jag inte blivit ledsen inombords över att jag har ett yttre som var som en sumobrottarl tjej som inte alls speglade det jag såg inombords.

Jag var helt övertygad om att jag skulle dö som nunna, för ingen skulle se mitt inre och tycka om mig för att jag hade mitt fula yttre. Inte för att jag DÅ tyckte att jag var så ful (för jag såg ju mitt inre) men jag viste ju samtidigt att jag inte var smal, normal stor eller lite stor...för jag var FÖR DJÄVLA stor. Jag fick skämas i omklädningsrummet i klädbutiker för mig själv när alla valkar svämade över byxkanten. Jag grät 9 av 10ggr när jag provade byxor, bh, tröjor osv....konstigt man inte ville köpa kläder.

Konstigt att man blivit lite spegelfixerad nu? Jag känner för fasen inte igen min egen spegelbild. För nu ser jag ju till och med ganska bra ut... Nä jag e inte pinnsmal, nä jag har mycket kvar till "normala" kilotal men jag blir inte ledsen när jag ser mig i spegeln...jag kan tycka jag e snygg i ett omklädningsrum nu mera...och där av blir mitt klädkonto lite dyrare än vad jag igentligen har tänkt mig och ibland har råd med för jag MÅSTE ju bara ha de kläderna som gör så jag känner mig så!

 

Gomorron



Ja då var det torsdag och mamma har börjat jobba så det innebär att vi ska bege oss mot Rosengård och mammas skola om en stund. Som ni ser så e jag RIKTIGT peppad på det idag! =)

De nya torsdags rutinerna är att Lill-killen ska hem till svärfar innan jag kör till mamsen, kändes idag som jag lämnade mitt barn på dagis...hahhaaa...en sjuk känsla=) Men jag vet att han kommer ha en toppen dag med mys och bus, för Älsklingens lillebror bor fortfarande hemma och kommer ta hand om honom...och Eddie bara älskar att hänga där ihop med honom.

Jag hoppas ni kommer ha en bra dag. Jag hoppas på en regnfri dag här nere!!

Färgning



Fick lite färg oxå...

vad tycks?

Vardags grubbel



"Dripp dropp dripp dropp....." Man kan ju lungt säga att det regnar här nere i Skåne...i alla fall Malmö där min lilla bas är.
Lill-killen Eddie tycker INTE om regn. Han ligger hellre kvar i soffan och sover en stund till. När man väl fått lyfta ut honom (tur han e en liten hund) så kissar han så fort han kan sen så kommer han och sätter sig och tittar på en och "säger" - Så, klar...kan vi gå hem nu??

Jag har funderat på en sak...eller jag har funderat på många saker... men en sak jagfunderat på är varför blogg.se inte har ett rättstavningsprogram. Jag som e dyslexiker stavar som en kråka...både av slarv och av "ordblindhet" eller vad man kan säga att det e. Varför erbjuder inte blogg sidor rättstavning så det blir lättare för de som har problem med att stava och trevligare för er/oss som ska läsa texten om den e rättstavad.

En annan sak som jag går och grubblar på är att jag vill utveckla mig själv lite... jag e sugen på att plugga lite. Inte plugga plugga....utan jag vill lära mig något nytt..typ möbelsnickeri eller klä om möbler...utvecka mitt foto intresse, eller silversmide..... det finns många saker jag vill utveckla. Men då måste jag ta mig i kragen och göra det, men har jag tid till det, eller hade det kunnat funka att göra det nu på höst/vinter halvåret då mitt företag går lite på lågvarv?? Eller ska jag ägna mig åt min lilla vuffse?? Eller kanske ta tag i att frächa upp vår lägenhet. Det e snart 5år sen jag flyttade hit och inte gjort allt för mycket, så det börjar kännas slitet o tråkigt.

Tror nog det kommer bli det sista... i alla fall i år...


tips

Måste bara tipsa om blogg...

Som ni nog vet (om inte annat så får ni reda på det nu) så tittar jag in hos Matilad Salmen typ 100ggr per dag och idag när jag var där inne så fick jag för mig att klicka på någon som hade kommenterat hennes inlägg. Hon heter Anna och det visar sig vara Matildas sambos syster (om jag förstått det rätt) Annas blogg heter Anna Ritar. Ni måste ju gå in där om ni inte varit där inne! SÅ FINA SAKER!!!!

När man går in till Matilas och nu oxå Annas blogg så känner man sig som en 5åring....de e så gryma på de dära att skapa!!! Härligt härligt!

(ps. förutom blogg tips så måste jag tippsa om te:et Sweet Chai av märket Yogi Chai som finns i vanliga matbutiken, sen jag var hos Caisa igår så har jag varit helt galet sugen på det, så det har blivit inköpt idag)


Bloglovin

Följ min blogg med bloglovin

Tänkte att man kan ju faktist gå med här....om det kan underlätta för er som tittar in här =)

ärliga blå ögon


E det någon som kommer ihåg den serien?? Den gick när jag var riktigt liten, kommer bara ihåg titlen, kommer inte ihåg vad den handlade om....

Tog och gjorde en liten snabbteckning på datan....


Me myself and I - har blivit lite uppdaterad


Igår tog jag och packade bilen med alla mina scrapprylar, Eddie och rattade bilen mot Caisa.
"Me myself and I" - boken fick några fler alster i sig

Mars uppslaget blev när vi blev 2a i Handbolls SM för Flickor A (16-17år) Detta är en av de saker som kanske man aldrig kommer få uppleva igen.


April
Så här såg vår lilla familj ut i April månad.


Maj
15års kärlek. Min brors dotter fyllde 15 och min andra brors dotter och jag sitter och myser ute i våren.
Den scrappen till höger e inte riktigt klar...

Kort och kort

Här kommer 2bilder på bebbarna. Jag satt och knopa ihop vars ett kort på till dom oxå så klart...=) Synd bara att jag kände att jag hade lite tidspress...men det fick bli så här!

 




Bebbe x 2 =mycke kärlek

Kärleken e alltid störst.... Att ha en bebbis på 3 dagar gammla i sin famn är otroligt mysigt. Jag antar att det är hormoner och en massa andra saker som sker i kroppen när man har ett sånt litet liv i famnen. Men det e otroligt att våra kroppar kan tillverka nya små liv. Jag vet inte hur många som frågat mig om när vi ska ha barn och om jag inte är sugen. Men i ärlighetens namn så e jag inte sugen, jag lånar gärna men jag lämnar gärna tillbax bebbar o barn sen. Men om det hade råkar bli att jag blev gravid så hade jag givetvis välkommnat de med en massa kärlek. Men jag planerat inte några barn än. Så klart så finns det kort på de små bebbarna. De kommer när jag kommer hem till en data.

spännande saker på gång idag

Idag är det en spännande dag på många sätt. Ett par vänner ska få sina efterlängtade tvillingar idag. Det har varit en lång och svängande graviditet. Men idag så skall de komma, eller rättare sagt idag ska hon sättas igång, jag hoppas att allt kommer gå bra. De finns i mina tankar hela tiden.

En annan sak som gör att denna dagen e spännande är att en MS forskare ska komma hem till mamma och prata. Denna forskare håller på att forska på Proviotica (mjölksyrebakterier) som hjälper magen att vara i ordning. Det finns ett rön som heter att välmående kommer genom magen. Det stämmer på så vis att om magen är i obalans så är imunförsvsvaret nedsatt, då är man mer mottaglig för sjukdomar. 
Mamma har ätit proviotica ett bra tag nu (ca 8mån tror jag) och mammas ena hand har börjat "leva" igen. Denna forskaren har inte den ekonomin som gör att hon/han har möjlighet att ha försök för människor utan bara möss än så länge. Men försöken med möss går tydligen riktig bra. (sen e jag ingen förespråkare för djurförsök)   

Det ska bli spännande och se vad forskaren säger idag.


med lite färg oxå


Chill



Idag har Eddie träffat en ny kompis. Den största skillnaden med att ha hund är att man pratar MYCKET mer med folket som bor runt omkring en. Vi har börjat upptäcka att det finns ganska många Chihuahua runt omkring...vi har än så länge träffat 5st.
Hunden idag hette Rambo...vi (jag och hans matte) skrattade gott...det var hennes man som bestämt namnet..typiskt män. Försöker kompensera vissa saker....;)
Eddie och Rambo busade runder och Eddie tyckte det va SUPER kul att träffa någon i nästan samma storlek som ville leka. De andra hundarna vi oftast stöter på är för stora.
Men vilket fall så e det himla trevligt att träffa så mycket människor som älskar sina hundar!

Ego



Det blev en ritadsektion idag....

klipp klipp



upps...skulle bara klippa luggen lite...ja, jag skulle bara puttsa till sneluggen...men det slutade med att jag klippte hellugg..
Vad tycker ni??
Har någon tipps hur man håller luggen i en "hel" så den inte delar sig i mitten eller flera små delar???

Sen tänkte jag visa upp mitt nyaste tillskott i smyckes samlingen...har detta både i svart och i gult...

Besök hos Pillan



Idag så har jag och Eddie varit på besök hos Pillan och druckigt kaffe och en jätte härlig fruktsallad. Eddie är exemplarisk att ha med sig bort. Behöver inte vara orolig för 5öre. =) *stolt matte*

Nu i kväll när vi var ute på kissrunda så träffade vi 2st Chihuahua till...så himla kul att få träffa lite små hundar i stan. Man känner sig inte alls lika orolig när man möter mindre hundar jämfört med alla de GIGANTISKT stora som vi möter på allt som oftast. =) Eddie tyckte det va toppen kul att få busa lite med en "kopia"...de såg nästan identiska ut  =)

Ska nog sätta på en kopp kaffe...


Tjejerna i helhet



Det e så jäkla svårt att rita munnar som skrattar...men så här blev det i alla fall.... I riktigt livet så är dessa tjejer så strålande vackra så det går inte att få detta helt rättvisande...




3 x Emelie o Ida

Jag har suttit och lekt lite i PS.
Det blev inte hela ansikten utan jag gillade de intensiva ögonen som kom fram




Olga och chill Eddie på premiär tur! Så hi...

img_6807 (MMS)

Olga och chill Eddie på premiär tur! Så himla stolt över mitt pyre. Idag har han börjat acceptera sele oxå:)


Olga e fin igen

0,5cm damm, punka på båda däcken och en rostigkedja. Så har min cykel fått se ut ett bra tag (typ 1,5år). Så idag blev det upp piffning av min fina röda REX som jag köpte för ca 8år sen. En riktigt fin och skön Olga e det. Ja, min hoj heter Olga..... nästan alla mina cyklar och bilar har haft namn. Min bil jag har nu heter Scandal beauty min förra bil hette Pymsan. Heter era bilar cyklar något??

Vilkat fall så åkte vi ut till Biltema och handlade saker till Olga och till älsklingens nya hoj. Han ska måla om sin...gul och svart glidarhoj...undra om den får heta humlan eller nått??=)
Efter vi bytat däck och slang så skulle de ha lutf...så då fick min älskling bära Olga till Södervärd där de finns gratis luft...men nopps...det funkade inte...så då fick han bära Olga vidare till cykelhandlaren...där gick jag in och såg så där blåögd och blond ut och frågade varför inte det funkade...så skrattade han lite så där fint..."em..du har bilventilder på dina däck, vänd på luftmunstycket så funkar det" Så tog han och pumpa ett däck till mig och lämnade munstycket till mig och sa " nu kan du göra, så glömer du inte bort hur man gör" ....jag skratta och tackade så oerhört mycket för hjälpen....så nu har jag en ren Olga med både däck och smörjd kedja. Om ni tyckte synd om älsklingen för att han fick släpa den ca 1km??...men tyck inte synd om han, det va han som gjorde punktering på den..fast enligt honom så var däcken hela när han ställde tillbaka den efter han använt den och när jag tog den på morgonen så va det punka....då e det inte hans fel!
Suck!

Resultat uppdatering

Jag vet att det var längesen jag skrev om min viktresa,men saker har hänt. Inte något dramatiskt men jag har tappat några hekto till. Jag ställde mig på vågen den 27/7 och då sa den att jag hade tappat 13,8kg totalt sen jag började förra året. Precis inte så jätte mycket med tanke på att jag började min resa den 26maj -09 men vet ni vad...jag håller mig till min mat och jag LEVER... inte går på någon diet eller jojobantar eller svälter mig utan jag håller mig till min mat. 
Jag har märkt att min kroppsform oxå har ändrats en del. Jag har inte gjort någon resultattavla på länge men jag har gjort det nu...

 
Måtten säger ju en del... Tänk att det har försvunnit 13.5cm bröst!!!!!! fast det e ju oxå rygg och sida, men jag märker det. Helt plötsligt så får brösten plats i blusar och andra toppar som inte e stretch.

Min kära svägerska sa en snäll sak till mig i veckan.." du har blivit så jäkla slank den senaste tiden" Det tar jag gärna till mig, jag vet ju att jag har en hel del mage kvar som sticker ut och lår, rumpa mm som är av det större slaget men jag har krymt jämfört med hur jag var innan...jag e nöjd... men jag fortsätter vidare.

Jag verkar se mig på ett sett och andra på ett annat. Igår så blev vi utbjudna till Barsebäcks golfklubb på lunch av mina föräldrar och det var jag inte klädd för. Så när vi åkte och lämnade Eddie hos älsklingens föräldrar så frågade svärmor om jag ville låna ett par byxor av henne. Min spontana kommentar va " men de kommer jag inte i" men jo då... till och med lite luft i midjan. En sån sak kan göra min dag! =) 
När jag började gå ner i vikt så var jag en stl 46 +  och stl XL och då satt inte allt bra. Nu när jag beställde från H&M så passade allt i stl 42 och L. Jag har ju till och med en jacka i stl 40 som sitter skitbra.... som sagt kroppen har ändrat på sig och jag e lycklig!! 

Det jag måste fortsätta jobba med e att komma ut och jogga, jag har helt kommit av mig i det.

Vad bjuder denna dagen på??

God morgon god morgon!

Söndag morgon och vi hade kunnat legat bakfulla och mått fördjälvligt. Men det gör vi inte, jag har redan varit ute på första kissrundan och legat i en skönt bad och klockan e precis över sju. Igår hade vi en hemma dag, riktigt skönt faktist. Ibland känns det som om vi bara e ute och flänger.

Om bara några minuter så ska vi bege oss mot Lund och mamma. Heldag hos henne idag dvs jag slutar 21..undra vad vi ska hitta på?!?! Ja, det blir ju friidrott, Emma Gren ska ju hoppa final idag...kanske blir det torpet några timmar?? Eller så blir det bara en slappedag med radio och korsord. Vi får väl se.

Dax att packa ihop alla valpsaker...det känns verkligen som vi fått en bebbe...=)

Ha en bra dag!

RSS 2.0