Nervöst blogginlägg

Hej!
Sitter just nu och tittar på handboll på tv. Mitt LUGI spelar semit-final 4 av 5, min puls är GALET hög! Tur jag inte e på plats då hade jag nog svimmat!!!
Men nästa helg så är det FINAL och då hoppas jag att jag får skrika halsen av mig för att heja på tjejerna! Det som är lite extra roligt är att jag har tränat 4st av tjejerna som spelar! Det är UNDERBART att se!!
...
Bilderna är från dagens morgonrunda! Underbart i Malmö!!

Jag blir en hagga när jag joggar..

Tankar som flög igenom mitt huvud idag när jag körde 2min jogga och 2min gå x 6 som genomfördes i Pildammsparken:
"Har jag inte ont i foten sen i måndags, ska jag bryta redan innan jag startat?"
"Skit vilken tant joggingstil hon har, om mina 2min bara kan gå så jag kan börja springa så ska jag visa henne hur det ska se ut. Där sprang hon raktfram, jag ska ju svänga vänster här!"
"Kan 2min verkligen vara så här länge"
"Skit, han sparkar sig själv nästan i kumpan när han springer, lätt löpsteg har han dessutom, tur mina 2 min joggning minuter är slut nu så jag kan sluta jämföra mig med honom"
" Varför måste en familj på 5st gå på rad när en massa springer, joggar och släpar sig fram här?!"
"oj, är jag redan här? Jag har 3st joggningar kvar, hur ska jag springa för att förlänga rundan?"
"skit vilken snygg joggning stil den tjejen har, så vill jag oxå se ut. Men jag joggar ju snabbare än vad hon gör! Fan dax att börja gå, hinner inte springa ifrån henne"
" Vilka tunga steg denna tjej har, men gud så fint ansikte hon har. Skit, hon tittade på mig...varför tittade hon på mig?"
" Men tjejen, du kan inte springa i sneakers!! Det e bra att du är ute och rör på dig, men du måste tänka på dina fötter, knä!!!!! "
" ALLA JÄVLA RÖKARE, varför måste ni gå och förpesta luften för oss andra?! Vi behöver syret till våra kroppar inte jävla äcklig rök?! Är inte alla unga tjejer som röker jäkligt smala och snygga?? Men ni skulle bara veta hur ni ser ut eller kommer se ut om något år med all den rök ni drar ner i era lungor!!!"
"kommer min älskade systra bli ledsen om jag skriver ner klankande om rökande? Vill ju inte såra henne, men hon borde sluta och vara rädd om sitt liv!!! hm, men det vet hon... hon klarar nog av ett sådant blogg inlägg. Hoppas jag..."
"grym låt, detta var min och Caisas gymnasie artist!! *sjunger i huvudet* mina blåa sockiplast, sockiplast, jag kan springa framåt framåt, jag kan springa bakåt bakåt, jag kan hoppa höjdhopp höjdhopp i mina blåa sockiplast..."
"å, en grym låt till! Orup, lite otippat att jag hade den i iphonen..*sjunger tyst* hon har blommor i sitt hår..."
....
Som ni nog förstår så är detta bara ett litet urplock av alla tankar som flög igenom huvudet under rundan!
Men kan konstatera att jag studera ALLA som möter mig och DÖMMER de. Vilket jag inte har rätt till. Men jag blir nog en bitter hagga när jag joggar! =S Kanske skulle sluta, inte bra för min personlighet att jag blir dömande när jag rör på mig! får fundera på det....
...
Handboll och kaffe gäller nu!
Ha en bra kväll!!

Sommar frukost i april

Godmorgon!!!
Bästa målet på dagen är frukost säger vissa. Jag vet inte om jag tycker det e det bästa målet men det kan vara förbaskat gott. Igår så blev det ostomelett, frysta mangobitar och mörkrostat kaffe. Sen blir ju maten 100gånger godare bara av att man sitter ute och äten den.
Tycker ni oxå att maten blir godare när man sitter ute och äter??
...
Jag hoppas ni får en bra dag!
MIA

Felaktigt kretslopp


I torsdags innan jag åkte iväg med handbollen så jobbade jag hos mamma. Vi åkte ner till kyrkogården i Lund där Mormor och min kusin Micke ligger för att plantera lite nya blommor.
När vi satt där så tänkte jag på fotosöndags tema rund som var förra veckan. Jag satt och filurade för mig själv på rund och att ett kretslopp är runt. Då tänkte jag så fel en del av vår familjs kretslopp blev. Min kusin Micke drunknade när han var 6år.
...
Så fel det är att ett barn dör innan sin mormor eller sina föräldrar. Kretsloppet ska inte vara så, då är det det bebisar som ska födas av de medelålders människorna och de äldre genrationen ska dö. Inte barn dö och den äldre genrationen leva. (sen vill jag vara egoistisk så ingen ska dö, men så funkar det tyvärr inte)
...
Mormor dog 09 och då tog mamma och hennes syskon beslutet att hon skulle ligga hos Micke för mormor ville inte ligga hos "fyllehundarna" (hennes uttryck) som hon levt med, hon hade haft nog av de i alla fall. Jag tycker det e fint att de ligger på samma grav, det känns så kärleksfullt att de inte ligger själva utan de är där tillsammans.
Jag hade aldrig äran att träffa min kusin, jag har fått mycket berättat för mig så det känns som han har varit en del av mitt liv i alla fall. Jag har alltid blivit och blir fortfarande tårögd när jag tänker på honom fastän jag inte har träffat honom, men tragedin som ledde till hans bortgång har satt djupa ärr hos alla vuxna i min släckt. Mamma har berättat många gånger att hon fick gå in och identifiera honom på sjukhuset.
...
Jag har aldrig förstått hur ett mamma eller pappa hjärta skulle kunna överleva en sådan tragedi. Om något sådant hade hänt mina brorsdöttrar så vet jag inte om jag hade överlevt det. (får tårar i ögonen bara av tanken av det) Jag tror mitt hjärta hade brustit av smärta och sorg.
Men allt för många får genomgå denna tragedi och felaktiga kretslopp.
De överlever och hittar ett sätt att fortsätta leva sitt liv.
...
Mina tankar går ofta till er som genomgått något liknande!
Ta hand om varandra, vi vet inte hur länge vi får leva tillsammans!

Andas personlighet


Att städa undan andras tillhörigheter känns för mig lite konstigt. Torpet som har tillhört min farbror som gick bort andas hans personlighet. Han älskade indianer, gamla bilar och Amerika. Han har flaggor, tavlor, böcker, tidningar och en massa små prylar som var viktiga för honom. Vi målade om förra veckan och då plockade vi ner alla prylar som fanns och tog ut alla möbler som fanns i torpet. Nu vet jag inte riktigt vad som har kommit in igen eftersom jag inte var närvarande när min pappa och bror tog in möblerna och satte upp tavlorna som de ville ha kvar.
...
Bilderna ovan är på Trissan när hon hittade en av flaggorna. Det var en tyg flagga som hon föll pladask för och ville ha med sig hem. Vilket hon gjorde.
...
Jag hoppas att ni har haft en underbar dag!

Fotoutmaning med tema rund

Mitt bidrag till Fotosöndag med tema rund är denna bild på Nike.
...
Jag tog denna uppe i torpet i tisdags när jag fick reda på temat via twitter. Tack för att vi lever i teknikens värld så man kan få reda på viktiga saker som foto tema även ute i skogen! =)
...
Jag hoppas ni har haft en bra påsk!!
Jag har haft det toppen i Lyngby med mina handbollstöser!
Nu ska jag mysa med alla djur här hemma. De har jag saknat!!!
...
gokväll!

GLAD PÅSK!!

Hej!

Nu kommer det vara tyst här tills på söndag för nu åker jag iväg på handbollscup med mina töser!
Men jag hoppas verkligen att ni går in och läser detta som min älskade systra har skrivit!
...
Jag hoppas ni får en härlig påsk!
Ta det lungt med sockret men njut av den härliga riktiga maten!!!
På återseende!!

Mia

Hyllpapper

Igår så målade jag väggarna i köket i torpet. Murstocken till vänster fick fortsätta vara vit men tapeten som var rökgul fick en liten bruten vit färg. Ser no att den har lite färg i sig? eller ni upplever den vit??
Idag så klädde jag hyllorna i skåpen med kyllpapper som låg i torpet. Så himla mysigt och det känns som hyllor ska vara klädda i ett torp. =)
Killarna blev otroligt trött av torpet luften idag. Eddisen har varit som ett plåster på Freddan idag. Han har nog saknat husse de andra dagarna! =)
Jag hoppas att ni haft en bra dag!

Suddigt men älskar det i alla fall

Tyvärr så e detta foto väldigt suddigt, men jag älskar ljuset, färgerna och fröken som sitter där.
Vi har varit i Torpet idag också. Mycket har hänt på 2dagar. Hela "la familja" var där uppe det innebär att mammas och pappa bästa kompisar också kom upp och hjälpte till med snickrandet. Idag så har vi lagt helt nytt golv och jag har målat om hela köket. Nu lät köket som ett enormt rum men det e det inte, totalt så är det nog bara 10kvm vägg som skulle målas =) Men så klart 2 omgångar ;)
...
Fotosöndag har denna tema "rund".
Jag åker till Danmark på handbollscup på torsdag så jag tänkte att jag var tvungen att ta min bild idag. Vilket jag lyckades göra uppe i torpet! Tror faktiskt det kommer bli riktigt bra... måste bara välja vilken bild jag ska ta! Tog några alternativ... Ni får se på söndag vilken det blev! =)
...
Ha en riktigt bra kväll!

Jo, jag gjorde det idag

God kväll i stugorna!
Jo då, jag kom ut på min joggingtur. Det löpschemat som har mål med 5km som jag tänkte följa till en början (fast att jag har och tror att jag kan jogga 5km) som en lugnare och mjukare start mentalt och kroppsligt stod det INTERVALL idag. 2min jogga 2min promenad x 6gånger. I morse när jag vaknade så var jag inte helt övertygad av att jag verkligen skulle göra detta pga att jag skulle upp till vårt torp och renovera med familjen. Men jag packade min väska med träningskläder för att jag skulle kunna göra det och inte skylla på att jag inte hade några kläder och skor. Sträckan blev 3km totalt med jogg + gång. Lugn skön start i ett UNDERBART väder!!!
...
Vad har annars skett idag? Jo, jag startade dagen med att vakna 45min innan klockan skulle ringa så jag steg upp klockan 05.50 och tog ett skönt bad innan jag begav mig mot Lund för att åka upp till Torpet med familjen.
Vi har snart haft detta torp i 3år. Tänk att Kent min farbror har varit ifrån vårt liv i 3år. Så tragiskt att den farbror man inte hade när jag var liten som jag fick lära känna nu som vuxen. Detta är för att min pappa förbjöd Kent att komma till oss när han var alkis och rökte både det ena och andra. Men när pappa blev 50 så dök Kent upp och då hade han varit nykter alkolist och narkoman i flera år. Pappa har haft kontakt med sin bror under alla år ska klargöras men han fick inte komma hem till oss påverkad.
Kent fick tyvärr lungcancer precis när jag börjat komma varandra nära och vi fått höra hans EXTREMT intressanta öde och livs historia. Han hade levt bland indianer och varit på häftiga äventyr. När han blev sjuk så var hans största önskan att pappa skulle köpa torpet av honom. Det hade varit hans heliga ställe där han kunnat leva och bo precis som han var. Det var hans nyktra ställe som hjälpte honom att förbli nykter.
I alla fall så har tiden kommit då vi tyckte det var dax att måla om och fräscha upp stugan, det har tagit en tid för oss att bo in oss och känna att vi kan göra det till vårt och inte bara Kents. Men hans ande kommer alltid vara där uppe! Han känns så oerhört tydligt när man är där och det är så skönt!!!
...
Idag så tog vi ut alla möbler, tvättade alla väggar, målat alla väggar 2 ggr och murstocken har oxå fått sig en upp fräsning. I morgon så ska vi lägga nytt golv. Mycket som sker där uppe nu. Men det behövdes, det började bli slitet.
...
Jag hoppas ni har haft en bra dag i solen!
Jag bjuder på några bilder från Torpet idag!
Denna Bild har någon av mina brorsbarn tagit

I morgon är det tänkt att det är dax för

Just nu har jag en orolig känsla i kroppen. Ska jag misslyckas igen??
Tanken är att jag ska börja jogga "seriöst" igen. Men hur länge kommer det hålla? 1dag, 1vecka, 2veckor, 1månad eller kommer jag för en gångs skull klara det?
Om jag går in i mig själv och är ärlig för mig själv så VILL jag klara min utmaning och bli jogging idiot och där igenom klara mitt mål nästa vår/sommar dvs springa Göteborgsvarvet på 2.1mil.
Som jag skrev igår så hittade jag en tidning förra veckan med en massa program beroende på vilken nivå man är på. Det är bara att följa den så får man en bra planering... men jag vet med mig att när suget/hungern på att sätt igång har lagt sig (vilket kan ske i natt redan) så kan jag "glömma bort" att jag kör en satsning och gör det inte. Då är misslyckandet ett faktum...IGEN! ... Hur fasen ska jag få mig att fortsätta? Jag har lyckats med 2 saker än så länge i mitt liv 1: inte äta kött (ca 15år) 2: äta enligt LCHF (2år nu). Jag vill ha nummer 3 på min lista, där ska det stå: 3. Joggare (livet ut)
Vi får se hur det blir, men känslan är inte så god just nu. MEN JAG VILL!!!! Men rädd för att göra mig själv besviken IGEN!

När knoppar brister

Alla Bilder är tagna idag i LUND! Våren är här!
Tant Lindblads blogg ser ni mitt bidrag till fotosöndag med tema "smal".

livet

Godmorgon söndag!
Igår hade jag och älsklingen en riktigt skön kväll. Vi hyrde film och åt tacos-gratäng och bara mös i soffan. "I rymden finns inga känslor" såg vi först. Vilken härlig film...en film som sa mycket, hade budskap men inte så tung. Kan varmt rekommendera den!
Den andra filmen som sattes igång vet jag inte ens vad den hette, någon komedi med Adam Sandler, jag somnade så jag vet inte om den var speciellt rolig. De 15min jag såg så var de den typiska Adam Sandler stucket....dvs sådär kul efter alla 50-elva liknande filmer som han varit med i. Men skönt sov jag, ville inte alls vakna när vi var tvungna att gå ut med Eddisen på sista rundan innan vi skulle gå och lägga oss.
När vi var på sista rundan så gick vi förbi en restaurang och där satt det folk och åt, då slog det mig så olika man lever sina dagar. Vi har ätit, tittat på film, sovit medan de andra gjort något annat under tiden vi ätit, tittat på film och sovit. Men just den här sekunderna när vi gick förbi så satt de precis 1m från oss och åt medan vi skulle gå in och sova. Så e det ju, men jag har inte tänkt på det så innan...
...
Just nu så sitter jag och försöker få ihop min bild med tema "smal" till Fotosöndag.  Just nu så e jag inte alls nöjd, vi får se om jag lyckas få fram något!
..
Ha en bra söndag!

åååå...nu igen

Varför varför varför "glömmer" jag att äta?? Mitt huvud är som en gummianka just nu. Fy fan va det e obehagligt! Dålig förebild jag e för mina tjejer, jag är på dom att de ska äta osv men själv glömmer jag det titt som tätt!
...
Jag ska göra en ärlig satsning på min joggning nu. Jag köpte en jätte bra tidning för 1 vecka sen (som jag nu inte kommer ihåg namnet på och jag orkar inte hämta den) och där står 5 olika tränings program beroende på vilken nivå man e på.
Jag kan skriva mer om det en annan dag. NU e det MAT!!! Sen sak vi se på " i rymden finns inga känslor"
Ha en bra kväll!!

30 års kontroll

När man var barn så gick man på 5års kontroll osv på BVC, jag tänkte göra samma sak idag fast då 30års kontroll.
Jag får komma in till docktorn och vi pratade. Jag berättade att jag ätit LCHF kost i 2 år, han frågade ut mig om mitt dubbelarbetande han hade antecknat om förra besöket för något år sen osv. Jag berättar att min sambo (även jag,men jag försöker släta över det) börjat bli orolig för mitt närminne, så vi pratar om att jag är glömsk eller som vissa kallar det lite disträ.
Han frågade mig när det började och den första gången jag kommer ihåg att jag började glömma lite saker var efter min separation för 5,5år men att det börjat bli värre nu.
Efter mycket prat om både det ena och det andra så tar vi ett beslut om att han ska skicka en remiss till Minnesenheten för att göra ett minnesprov fast det e väldigt ovanligt att så unga som mig tar detta prov. Jag får en lapp som jag ska lämna till damerna som ska ta en massa blodprov.
Jag är oerhört nöjd över att provtagningen gick bra för jag blev lite nervös innan sticket (fast jag tycker inte att nålar eller blod är jobbigt)  så jag hoppade iväg och var hur nöjd som helst. Jag behövde bara vänta 2 min på bussen till Lunds centrum och skickar ett Twitter om att "denna tant fick en remiss till minnesenheten" och får då ett svar av Pillan som jag börjar svara på... DÅ kommer jag på.....UPPPSSSS.... jag GLÖMDE betala!!!!!
Kan säga att jag fick ett bryt och började skratta helt hysteriskt för mig själv!! Behöver jag skriva att de andra resenärerna tittade konstigt på mig?? =)
Det var bara att ringa till Vårdcentralen och be de skicka en faktura! Och en snabb remiss till minnesenheten!
En dag i mitt liv!
Ha en bra dag!

Tema hos Fotosöndag är ute

Som den Twitternörd jag har blivit så efter en rekommendation så hamnade jag på Fotosöndag!
Här har de veckotema där ALLA får delta. Proffs som nybörjare. Denna veckas tema är "smal".
Mitt huvud har börjat arbeta.... mm, vi får se vart det leder!
Om du är foto intresserad gå med du med! Det är inga tvång eller krav utan bara nöje! Gå in och läs mer om hur det fungerar!
Ha en bra dag!
Mia

Snor proppar igen tankarna

Hej!
Första dagen på denna vecka och de första timmarna fick jag äntligen hänga med min älskling. Han började inte förrän 13.30 så vi hann med en lunch i hop. Sen så har jag hängt ihop med de underbara Pytterna och Pillan. Solen kom fram tillslut i Malmö så vi njöt ute i solen efter lite anda ärenden på stan så som att hitta skor till 8månaders barn med stl ca 20.
..
Jag har tyvärr inte uppdaterat så mycket det senaste pga att jag varit sjuk och huvudet har inte riktigt fungerat. Måste varit för mycket snor som satt stopp för tankarna.
Sen har jag funderat på hur jag ska marknadsföra Tant Lindblad. Just nu har jag ju en utlottning, men jag vet inte riktigt om det är min stil... Jag ger gärna bort, utan det e mer den saken att "tvinga" att länka till inlägget...ska jag vara lotta ut?? Eller ska jag inte göra det alls???
Vad kan jag stå för utan gnagande känsla i magen? Är någon intresserad av det jag gör?? Eller det e bara mina närmsta som tycker det e bra??
Det är mycket tankar nu.
...
Nu ska jag ta fram min symaskin och sy igen ett par fickor på ett par chinos jag precis har köpt. Varför gör de modellen så det ser ut som man har häng-buk???
Sen ska jag bjuda min älskling på lite god mat med lite efterrätt, jordgubbar doppade i choklad
..
Ha en bra kväll!

Tant Lindblad

I Tant Lindblads blogg är gissning om vad hon gör är för något!? En av alla de som gissar kommer få det som vissas när det är klart.
Titta in och gissa!

Bloggaward

När jag öppnade min blogg idag så låg där en liten kommentar från Emelie att hon gett mig en Bloggaward. I hennes motivering löd så här:

 

Mia - Tjejen som är grymt kreativ, söt och superduktig på i princip allt hon verkar ta sig an!

 

Tack tack tack!!! Detta var väldigt smickrande!!

 

Awarden innebär att jag måste skriva åtta saker som ni inte visste om mig och därpå skicka awarden vidare till 8 andra bloggar.

 

8 saker ni KANSKE inte vet om mig är:

 

1. När jag var yngre hade jag som livsmåtto att det är bättre att jag mår dåligt än att andra gör det. Dvs jag tog på mig ansvaret för en del saker jag inte borde gjort, jag sa inte till vuxna utan jag hjälpte mina vänner i stället fast det som var problemet var för "tungt" för mig. Eller jag sa till vuxna när de betedde sig som skit mot oss barn/ungdomar.

 

2. När jag var yngre så hets åt jag för jag tyckte känslor var obehagliga. Jag kunde inte skilja på om jag var ledsen, orolig osv det var lättare att dämpa det med 20st rostade mackor i smyg.

 

3. Jag hade svårt att knyta mig an nya människor på djupet när jag var yngre, jag trodde alltid de tyckte att jag inte dög. Jag var inte bra nog för de.

 

4. Jag var en ganska duktig handbolls spelare fast jag var överviktig. När Lugi var tvungen att köpa mig så var jag den dyraste kvinnliga spelare de hade köpt då.

 

5. Jag avskyr ordet feminist. Jag älskar ordet MÄNSKLIGHET

 

6. Jag har varit ihop med min "påg" i 4år och varit sambo i lite mer än 3år i "min" 1a på 28kvm. Det är KÄRLEK

 

7. Mitt drömjobb när jag var liten var djurskötare, inte konstigt att jag redan börjat samla på mig en del djur =)

 

8. Jag är den största slarvern när det gäller hushållsarbeten. Jag önskar att jag vore pedant så jag alltid höll det städat!

 

De bloggar jag följer dagligen som jag gärna vill ge vidare denna award till är:

Caisa: för att du är den du är! Du är min första riktiga vän som jag kunnat vara den jag är på ett rakt och ärligt sätt! Du skriver underhållande och roande om små saker i vardagen!

Pillan: För du är en människa som inspirerar mig och stöttar mig i mina idéer. Du har fått mig att intressera mig lite mer i vardagens politik.

Matilda: Du är en av mina inspiratörer. Du fick mig att plocka fram papper och penna igen efter 10års uppehåll.

Smäm: En OTROLIGT duktig illustratör som gör mig så motiverad att utveckla mig med pennan i hand!

Emma: En kämpe som kämpar för att komma i form. Man får följa hennes väg som är mänsklig, dvs lättare vissa perioder och tyngre i andra.

jisisen: En blogg som jag har fastnat för pga att hon räds inte att skriva om hur livet ser ut på riktigt. Sen så inspirerar hon mig för vi har insätt att vi är lika "stora" men vi ser på varandra på andra sätt.

Anna: Ytterligare en illustratör som är otroligt duktig. Hon får mig att vilja kunna teckna ansikten som aldrig förr!

Caroline: Hon gör saker som jag bara önskar att jag hade kunnat göra. En stil jag har förälskat mig i!


Regnmoln över mitt huvud

Idag vaknade jag på helt fel sida. Huvudet är tungt och mitt tålamod = noll. Det känns som jag var på världens partaj igår. Jag har inte varit det minsta produktiv idag. Men jag ska göra lite pappers jobb så revisorn får sina papper i tid.
Sen ska jag ta fram mina pennor och lite papper tror jag....
Jag har lagt upp lite bilder på 2 söta kuddar jag sydde i måndags på Tant Lindblads blogg
Jag hoppas ni har en bra onsdag!

Dop och 30års fest i ett

I lördags var det dop för Ida Louise och Daniels fina dotter. Kan säga att Ida tyckte inte att det var speciellt kul i kyrkan. Lilla skruttan ville INTE. Stora Råby kyrka som ligger lite utanför Lund vi var i är så otroligt fin, Louise och Daniel gifte sig i samma kyrka för snart 2år sen.
Mamma Louise fyllde 30 i lördags oxå så vi började med dop och tårta, sen efter så vändes det på hela kalaset och blev en 30års fest. Mycket skratt och underhållande. Bilden ni ser här ovan.... Jag borde blivit en skolfröken ;) Tror ni att jag hade varit sträng?? =)
Jag hoppas ni får en underbar dag!

RSS 2.0