Utflykt till södra skärgården


Semester med lyxigheter

Idag åkte vi iväg längst med E6:an norrut. Vårt mål va Säröhus med stopp på Freeport i Kungsbacka. Vi besökte Freeport förra året också då fyndade jag fin fina saker från Noa Noa, så mina förhoppningar var att göra minst lika bra fynd. MEN tänka er, jag fyndade ännu bättre. Nu e det 70% rea av outlet priset... ja ni förstår.. mycket billigt! =) Jag handlade minst 10plagg där...KÄRLEK!!! Förutom Noa Noa så fyndade jag ett oar skor och lite andra kläder.. ska bli intressant att räkna igenom alla kvittona och se hur mycket man "tjänat" på det!
I kväll har vi bara varit på Säröhus och njutit av spa:et och god dryck.
Sen har vunnit min liv första schack match... så detta e en mycket bra dag!!
Jag hoppas ni haft en bra dag!!
KRAM
Mia

Minigolf i Malmö-folketspark

Förra helgen så ringade Emelie (svägerskan) och hörde om vi inte ville följa med och spela minigolf. Vem kan tacka nä till det?! Inte jag! Så jäkla kul, men jag gör det för sällan.
Det blev en jämn kamp till slut. Jag kom trea med 4slag efter ettan och 1slag efter tvåan. =( Inte bra!!!
Men kul va det! Malmö folketsparks minigolfbana är riktigt fin. Kan starkt rekommendera den!

LCHF scones

I morse så bakade jag "scones" som även jag kunde äta. Mycket mycket smarriga får jag säga och det var inget som tryggade mitt sötsug som andra mjöliga produkter kan göra.
Recept
6st
Ugn 200grader
Ingredienser
2.5 dl Pofiber (hittas vid allergi avd)
2 tsk Bakpulver
1krm kardemumma (kan uteslutas, det gjorde jag)
0.5msk Fiberhusk (hittas vid allergi avd)
Salt efter smak
4st ägg
1 dl Grädde
0.5 dl Creme fraiche
Gör så här
Vispa ihop grädde, crème fraîche och ägg. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål. Rör i äggsmeten, låt svälla i 15min. Klicka ut runda "bullar" på en bakplåt. Baka mitt i ugnen tills de blivit gyllena.

Klara att äta!

Tips för alla som inte tycker disken är så kul

Godmorgon!!
Den senaste tiden måste min sambo trott att jag blivit sjuk eller något. Jag har nog inte in befunnit mig i köket så mycket sen vi träffades och jag var tvungen att göra allt själv. Jag brukar skämtsamt kalla älsklingen min diskmaskin (fast det är en stor sanningshalt i det).  Men det som gjort att jag inte har de minsta problem med att diska, laga mat och göra hemma gjord glass beror på min iphone och mina hörlurar. I iphonen har jag en app som heter storytel, där har jag lyssnar på böcker. Jag blir helt uppslukad av berättelserna och kan inte sluta lyssna. Jag har lyssnat på Twilight serien ( första delen 3 gången och sista delen 2gånger...jag erkänner, jag är fast) och den världen gör att jag kan tillbringa mycket tid i vårt kök. Så ett tips för alla som är som mig, lyssna på bok samtidigt!

Matte hjärtat bultar

Idag när jag kom hem till mamma & pappa så bad de mig att titta på min katts underläpp. Hela underläppen och en del av hakan är uppsvullen med lite klar sårvätska. Hon äter som hon ska och dricker men e lite låg (låg kan hon va för hon hatar regn) så jag ringde vetrenärerna och förhörde mig. De tyckte att jag kunde vänta några dagar och se om svullnaden går ner av sig själv. Men mitt matte hjärta är oroligt...Fisen är min älsta katt nu. Jag har haft henne i snart 8år och hon e världens underbaraste mjau.

Snälla kattguden, gör henne bra! Jag vill inte ha henne sjuk och hon får inte dö! Inte än... hon behövs i vår familj!!


Glass i stora lass

Glassmaskinen går varm här. Igår blev det jordgubbs-sorbet. Mycket smarrig... svärmor godkände den också när hon var här på besök igår.
Jag fick ett tips av min morbror att jag skulle göra rabarberglass så den smeten står i kylen just nu. Smeten var mycket god igår. Så jag hoppas den blir lika god som glass, men det får jag se i kväll.
För idag ska jag iväg med 2 av mina mostrar. Vi ska åka till en tyg affär på 700kvm...det MÅSTE ju vara himlen!!?! Sen så skulle vi åka inom någon garnaffär oxå. Det känns som det kan bli dyrt =D
Jag hoppas ni får en bra dag!
Mia

Glass göra dag

Idag har glassmaskinen gått varm.
Vanilj/honungs glass och chokladglass har lagats idag. Mummsigt värre.
Laktosfritt så även min kära sambo kan smaka lite.
Det e riktigt trevligt att pyssla lite ute i köket...
Undra vad jag ska göra för smak i morgon??
Ha en underbar dag
Mia

Gått över gränsen till vuxenvärlden....

30 är min nya ålder. Trea nolla och det känns utmärkt!
Jag firade uppe i Göteborg med Partille cup ihop med mina handbollstjejer och alla ledare.
Ledar-partyt var på min födelsedag så jag blev underhållen av Eric Grönvall som vann Idol för något år sen, inte helt illa.
Mina brödrar och brorsdöttrar var där uppe så de som saknades var mamma, pappa och alla andra jag älskar.
Några av de presenter jag har fått, men jag har även fått nyckeln till vuxen världen (ska ta ett foto sen) en resa till Miami av svärföräldrarna och sen ska jag o älsklingen åka på sista minuten som min älskling oxå bjuder på.

RSS 2.0