Valpkurs

Igår var det äntligen dax för valpkurs. Jag har längtat...
Det var 8st hundar i alla storlekar och raser. Eddie och Blixten (eddies bror) var de minsta. Blixten som är van att vara i sin hundgrupp var jätte orolig och väldigt skällig och som bror så ställde Eddie upp och hjälpte Eddie att skälla =S Han som aldrig annars skäller. Men Eddie lugnade sig väldigt snabbt och blev jätte nyfiken på alla andra hundar.

Vi satte oss ner i en ring och fick lite info om vad som gällde och vad vi skulle göra.
Ingrid som vår instruktör heter hälsade på alla hundar. Detta gjorde hon genom att sätta sig brevid oss och titta bort, så fick vi se hur vår hund tog kontakt med henne. Innan hon satte sig ner så frågade hon hos hur vi trodde att hunden skulle reagera.

Jag trodde att Eddie skulle vara ganska framåt och kanske hoppa upp på henne och pussa på henne. Men icke..Ester den svarta skönheten som satt brevid oss lockade mycket mer, han var inte alls intresserad av Ingrid. Under denna hälsningsrunda så förklarade Ingrid hur hundarna reagarade och deras personlighet osv. Det var väldigt intressant... sen berättade Ingrid att vi alla valpägare ska väldigt noga med vem som hälsar på våra valpar och hur. Att valparna själva måste få ta kontakten så inte människorna slänger sig över dom.  Som många gör!!!

Efter att Ingrid hälsat så presenterarde hon sin hund. Denna hund var en väldigt stabil tik som hade varit en gathund i spanien för många många år sen. Hon är en tik som är väldigt bra på hundspråk och våra valpar fick träffa henne 1 och 1 för att vi och Ingrid skulle se hur vår valp reagera. Så samma visa som när Ingrid hälsade på valparna. Hon frågade hur vi trodde att valpen skulle reagera och sen så fick de träffas, och berättade vad som hände och hur valpen reagera och hur den va som person. Eddie var väldrigt bra på hund språk och bjöd in till lek, men hennes dam tyckte han va för ointressant och för liten. Ingrid tyckte att han var väldigt trevlig.

Vi fick sen öva på att valparna skulle börja lyssna på deras namn och inkallning i olika varianter. När mörkret började omfamna oss kom myggen. Så idag ser man ut som en prickikorv av alla stick. =/

Efter en timmes övning så gick vi in för lite terori. Eddie var helt slut och gick och la sig i sin bur och somna, några andra valpar var jätte oroliga och gnydde 75% av tiden vi var där inne. =S
Vi fick presentera oss och vår valp. Sen fick vi lite info om vetrenärsbetsök, tips om kloklippning, visitation, farlig mat. Sen blev det frågestund, vi alla hade många frågor och det var jätte spännande och intressant.
Ingrid visade även klickträning, sjukt häftigt...det ska vi börja med.

Eddie var helt slut efter kvällens händelser så vi åkte hem o gick på en kort kissrunda sen gick vi och la sig. Jag längtar redan till nästa onsdag!

Kommentarer
Postat av: Matilda

Vad roligt!

Känner igen det där, vi var ju på valpkurs med Tilly också! Riktigt kul! Men nu verkar hon helt glömt bort det där... eftersom inte inte gillar andra hundar längre. Kanske var där det grundades.. alla karlar blev som galna i henne! ;)

Vi har en klicker och det är superkul! Tilly lär sig snabbt nya grejer, hon är en liten cirkushund, så det är väldigt skoj!



Nej, den kutryggiga är oskyldig.. hehe!

2010-09-23 @ 11:01:50
URL: http://www.matildasalmen.com
Postat av: Matilda

Haha, så kan det säkert vara.. ett vittne! Bra idé! ;)

(Tack, vad gullig du är!)

2010-09-24 @ 09:25:49
URL: http://www.matildasalmen.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0