Jagad av rektorn!!!

Jag vet inte om jag ska ta detta som den 3:dje olyckan.
I morse när jag kom till mamma så berättade hon att hennes fackliga ombudsman hade haft ett samtal deras rektor.
Rektorn hade då framfört att hon tycker att min mamma ska säga upp sig. För om hon själv säger upp sig så kan arbetsförmedlingen gå  in och betala 80% av mammas lön om skolan återanställer henne. Om hon inte sa upp sig så kanske de va tvungna att komma in och se hur arbetsförd mamma är!

1. Varför ska mamma säga upp sig? Enligt rektorn för att de e en ekonomisk kris. Men det e inte mamma som gör denna  ekonomiskakrisen kan jag lova. De kanske kan få in lite pengar på mamma, men det e inte den stora lösningen.

2. Varför kommer inte rektorn in och pratar med mamma själv? Enligt mig att hon e en dålig ledare som e feg och inte vågar se de hon försöker köra över i ögonen.

3. Hur kommer det sig att mamma e arbetsförd om hon anställd genom arbetsföremedlingen men inte om hon e anställd genom kommunen???? Det e min stora fråga!!!!! Hur tänkte hon där?? Eller va det ett hot??

Det som är intressant i denna följetång är att rektorn har ringt till mammas läkare (detta va för något år sen) och fråga om han inte tyckte att min mamma va för sjuk för att jobba!? Han hade så svarat att han inte tyckte det, utan när mamma kommer till honom och pratar med honom om det hela, då kan de ta ett beslut ihop. 

Så redan där har hon varit ute efter att få mamma att sluta jobba. 

Mamma jobbar bara 50%. Hon va heltids anställd inom kommunen innan men hon var sjukskriven de andra 50% hon inte jobbade. Skolan fick  betalt av kommunen även för  de 50% som mamma va sjukskriven..för de pengarna skulle de anställa en ny spec.pedagog..men de gjorde de ju inte. När mamma blev sjukpensionär på 50% så ändades anställnings förhållandet vilket är  helt korekt, inga konstigheter med de. 

Eftersom mamma är inne på sjuhuset på behandling (innan var det var 4:de vecka, nu e de var 8:onde) så har mamma en speciell försäkran som gör att försäkringskassan betalar mammas arbetsgivare de pengar mamma kostar när hon är borta, dvs hon kostar inte skolan ett smack!!!  Det började hennes rektor dra i. Hon ville att mamma skulle få den här försäkringen..SOM HON REDAN HADE...hon har NOLL koll på hur de ligger till. När hon fick reda på att mamma redan hade denna försäkran så anklagade hon mamma att tagit alla pengar själv!!! Hur fan kan man göra de!!! När rektorn sen kom pengarna på spåret så skickar hon en sketen lapp och säger de, men ber inte om ursäkt över att hon har anklagat mamma!!!

Efter det så kom rektorn igen....nu handlade det om att mamma inte är rast vakt.... nu ville hon ha pengar från försäkringskassan IGEN.... Alla lärare rastar 7ggr i veckan...varje rast vakt är 10min lång dvs 70min i veckan. Mamma jobbar ju som sagt 50% så då e de bara 35min i veckan hon ska rasta. Så vi tog och räknade ut att skolan då skulle få mellan 300-400kr per månad för att mamma inte rastade. Rektorn har försökt få ett möte med försäkringskassan 2ggr ang detta men de va inte så intresserade, så när vi påtala den oerhört stora summan som skolan i så fall skulle få så verkar de som även rektorn la ner det oxå.

Vilken summan hade rektorn trott att de skulle få?? Har hon inte räknat på de själv eller????? 

Som ni kanske kan förstå så känns detta som trakaserier! Hela tiden e de nya saker. Tror de verkligen att mamma e de stora problemet med skolans ekonomi??? 

Det som e oerhört kränkande oxå är att igår efter mamma fick reda på att de vill att hon säger upp sig så går hon till de pedagogiska ledarna (dvs de som håller mötena i arbetsgrupperna, de e lärare som har möten med rektorn som sen förmedlar de som rektorn har att säga till lärarna) MEN VA FAN HAR DE MED DETTA ATT GÖRA!!!! Inte ett smack, utan detta är mellan mamma och skolledningen (de som styr skolan) INGEN ANNAN!!! Men de e väl så att rektorn vill ha sympati från dom, hennes anledning var den ekonomiska krisen, de känns som att man kan gömma sig bakom den titlen hela tiden. 

Det som väntar nu är att de ska vara ett möte. När vet jag inte....men de ska bli oerhört spännande och se vad som kommer ut av den!!!  

Till läggas skall väll att mamma har jobbat på denna skola i 31år och alltid varit plikttrogen och arbetat långt över de timmar som en lärare ska!!! Men det e väl tacken nu!!

Kommentarer
Postat av: caisa

Går säkert anmäla rektorn til diskrimineringsombudsmannen. För det är ju avr det är, diskriminering. Hon behövs ju tydligene ftersom de vill omanställa henne igen om hon säger upp sig.

2009-04-23 @ 13:14:08
URL: http://clogg.weebo.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0